Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaná čistá sranda. Konečně se mohu shodnout téměř se všemi komentátory a dát pět hvězdiček s vědomím, že ani jejich dvojnásobek zdaleka nedokáže vyjádřit Atkinsonův přínos do pokladnice světového humoru. A to humoru nejen vtipného, ale i vysoce lidského a vůbec ne trapného. Bean se nevysmívá, ale usmívá, vlastně se řehtá na plný koule a my s ním. Keep going, Rowan. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Není snad nikdo kdo by pana Beana neznal. Rowan Atkinson dokáže rozesmát snad každého. Já sám jsem viděl každý z dílů už minimálně 3x, ale když je příležitost, vždy se opět rád podívám. I po těch letech se u toho dokážu stále pobavit, i přes to, že každý díl již dobře znám. To si myslím, že je výkon komika, kterým by se měl inspirovat každý, kdo chce bavit lidi. 100% ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Spadl k nám z vesmíru (ten úvod je snad jasný, ne?;) a jmenuje se pan Fazole. Ztvárněný nadprůměrně inteligentním matematikem z kdysi normální země, kdy existovaly jen 2 pohlaví, jak vím já a paní Rowlingová. Kdo je to? ;-) Ale někdy bych mu fakt dal pěstí. To když třeba své vyvolené dá k X-mas místo jejího vyhlédnutého prstýnku jeho fotku, zatímco on dostane skládací model lodi. V tu chvíli se mi vaří krev. A jak napsal již Kryton...medvídek skutečně rulezzz! :-))) Kreslená verze nedosahuje quallit této hrané verze, i když nebyla špatná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika medzi sitcomami a seriálmi celkovo. Rowan Atkinson sa pre Beana narodil. Nikdy nenudí a hlavne, nikdy nezačne byť trápny. Geniálny seriál, u ktorého vám nemôže vadiť, že ste ho videli už tisíc krát. Baví aj dnešnú mládež a bude baviť aj tú budúcu. Zlaté a bezstarostné pozeranie tohto seriálu v deväťdesiatych rokoch bolo a vždy bude nezabudnuteľné. If you know what I mean. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vrchol současné komiky. Vezmete situaci, ve které se nachází milióny britů každý den a rozehrajete ji do absurdna. Pohyby, které každý dělá bezmyšlenkovitě, místa, kam chodíme denně, lékař, kostel, večeře, odjezd na cestu, návštěva parku...to vše se pro Beana stává dobrodružnou překážkovou dráhou. Fascinující je taky jeho pohybové nadání - podívejte se, jak třeba pomalu vstupuje na žíněnku - vrchol pohybové průpravy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Ve chvíli, kdy Bean (Rowan Atkinson) pokládá televizi na stůl, je v odrazu její obrazovky vidět mikrofon a reflektor. (SONY_)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) prolézá pod kobercem kolem líbajícího se páru, tak má sousední pokoj 427 na dveřích na dveřích nápis „Fire exit“ místo čísla 427. (SONY_)
  • Mr. Bean se na televizních obrazovkách objevil poprvé v roce 1990, ale Rowan Atkinson svojí postavu začal vyvíjet už 10 let předtím. První podnět k jejímu vytvoření dostal už během svých studiích na Oxfordské univerzitě, když byl požádán, aby vytvořil skeč pro místní divadlo. (don corleone)

Reklama

Reklama