Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Legendární seriál, který v dětství musel hltat snad každý. Nízká cena mě přesvědčila koupit si DVD a po 10 letech se na to podívat znovu. Rozhodně nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo, ale není to zase tak dlouho co jsem četl knihu a s tou se tedy seriál nemůže zdaleka rovnat. Tento seriál má jedinečnou výpravu a obsazení Kabira Bediho bylo osudné, ale scénář je nemastný neslaný. To co bylo v knize nejvíce napínavé a těšíte se, jak se tvůrcům to či ono podařilo převést na plátno, tu úplně chybí nebo to bylo úplně pozměněno. Kdyby se scénář držel předlohy bylo by možná i dokonalé, protože knížka opravdu stojí zato! Dlouho jsem ji odkládal a vůbec se mi nechtělo ji číst, ale hned po několika stránkách se autorovi daří čtenáře vtáhnout do děje a udržet ho v napětí až do konce. Škoda, že seriál se předlohy nedržel více. Ale za podívání rozhodně stojí, některé scény jsou výborné a obzvlášť hudba je nezaměnitelná. A výborný je i český dabing, který lahodí uchu. Za všechny hovoří tato jména: Viktor Preiss, Hana Maciuchová, Libuše Geprtová ad. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Seriál, který po svém uvedení v kulturně izolovaném Československu rozpoutal tak obrovskou módní vlnu, že by mu mohl dnes leckterý VyVolený závidět... Spolu s céčky, Prestižemi a Novou vlnou určující faktor realizace volného času a oblékání mladých... Jak to ale s módními vlnami bývá, šplouchla a vyšuměla...ani ta písnička Hložka a Gottwalda nezůstala, vzpomínáte? ,,Sandokan, Sandokan, velký vládce a pán oceánu...", Inu nostalgie upravuje vědomí trochu jako droga...:-) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Víte, které dvě věci nejvíc ovlivnili českou společnost 2.poloviny 80. let? Perestrojka a Sandokan :o) Člověk šel tehdy po ulici a každej druhej měl na sobě tričko s vousáčem. Kdo ho neznal, jako by nežil. Dnes s odstupem doby si už těžko dokážu vysvětlit ten fenomén a nutno říci, že je mi to spíše k smíchu. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Ano, jsou to nostalgické 4 hvězdy, ale vůbec se za ně nestydím. Tohle byla hrozná pecka a úvodní znělka spolehlivě vyvolávala a vyvolává zimomriavky, myslím ta originální. Kabir Bedi má charisma jak Bengálský tygr a Mariana byla kočka, pirátské dobrodružství jak víno, jen bohužel s časem nezraje, ale trochu uvadá. ()

Arccos

všechny recenze uživatele

Obrovský hit poloviny osmdesátek v ČSSR a velký kult našich klukovských let. Každý týden jsme byli uhranuti novým dílem, Sandokana měl na tričku skoro každý, stejně jako na plakátu, všichni si notovali úvodní melodii a můj spolužák přišel při mačetovém souboji se srpy o šlachy na pravé ruce. Abych o tyto dětské zážitky nepřišel, už Sandokana nikdy vidět nechci, protože tuším, jakých kvalit ve skutečnosti seriál dosahuje. A hodnotit se to nedá. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • James Brook (Adolfo Celi) bola aj reálna postava z histórie Malajzie. (Raccoon.city)
  • Svatý muž udělá Marianně (Carole André) na čele tradiční červenou tečku bindi a na její dotaz jí odpoví, že jí tímto žehná, aby měla úspěch. Bindi je ale symbolem vdané nebo zadané ženy. (Nick321)
  • Na konci 6. části, kdy James Brooke (Adolfo Celi) stojí na pobřeží, ze kterého před chvíli odplul Sandokan (Kabir Bedi), jeden z mrtvých vojáků nadzvedne hlavu. (DZOUKR)

Reklama

Reklama