Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Ebon 

všechny recenze uživatele

Byl to prostě fenomén doby stejně jako céčka, nebo šmoulové, bez ohledu na kvalitu. Dnes se nad ním usmíváme, ale kdo tenkrát neměl tričko se Sandokanem, ten byl out. Stále si pamatuji, jak jsme si hráli na postavy ze Sandokana a holky se hádali, kdo bude Perlou Labuanu. Jméno Kabir Bedi znal každý. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Věru těžké hodnocení... Zdá se, že pobláznit děti kolem osmi, deseti let něčím ne zcela okoukaným a exoticky vyhlížejícím bylo strašně snadné. Skutečně slaboučké herecké výkony, minimum akce, v podstatě konverzačka v hezkých kulisách a s dobře zapamatovatelnou ústřední melodií. Každopádně největší záhada toho příběhu je, jak spolu všichni ti lidé mluvili. Domorodci uměli anglicky? Nebo ti evropané rozuměli jednomu z těch asi pěti jazyků, kterým se v Malajsii mluví? Prostě záhada... Celkový dojem: 55% ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vedle céček, Rubikovy kostky a Holek z naší školky určitě největší hit mých let školou povinných. Kabir Bedi tu zúročil své charyzma asi nejlépe ve své kariéře (snad vyjma Černého korzára), zdařile navozená exotická atmosféra a nostalgie také dělají své, ale k čtyřhvězdičkovému hodnocení značnou měrou přispěli hlavně dajačtí lovci lebek - od dětství moje oblíbená "sandokaní " rekvizita. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že dávám 5* z čistě nostalgických důvodů. Bylo mi asi šest a Sandokan byla pro mě totální pecka. Ten souboj s tygrem nebo to, jak si vzal z prstenu dočasně smrtící jed, nechal se pohřbít do moře, pak rozřezal provazy a z hrozné hloubky vyplaval na hladinu, na to si pamatuju dodnes. Od té doby jsem ho už neviděl, škoda... :) ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá jako solidná dobrodružná seriál, ale díly jsou dost nevyrovnané: 4. díl je scénáristův Dumasovský úlet (kromě tradičního prášku na předstírání smrti nechybí ani sérum pravdy), 5. díl je zpoloviny ukázkou jakhosi malajského souboru lidových písní a tanců. Dnes už mě taky irituje povrchní protikolonialistický tón (vzhůru bez bílých utlačovatelů, Zimbabwe!). Tak jedna hvězda za 1. díl, jedna za soundtrack a třetí za záporáka Brúka (jo jo, autor komentáře jako mladý jižní Moravan skutečně myslel, že Brook, to je takovej brouk). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • James Brook (Adolfo Celi) bola aj reálna postava z histórie Malajzie. (Raccoon.city)
  • Dle historických pramenů James Brooke (Adolfo Celi), seriálový úhlavní nepřítel Sandokana (Kabir Bedi) a všech svobodných Asiatů, zemřel na mrtvici. (Nick321)
  • Natáčanie prebiehalo na ostrove Gemia v juhočínskom mori, v meste Bhuvanagiri v indickom štáte Telangána,v meste Thuckalay na juhu Indie a v Malajzii v meste Terengganu. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno