Reklama

Reklama

Chlap na střídačku

Trailer 1

Obsahy(1)

Již patnáct let št'astně vdaná Zuzana jednoho dne zjistí, že má její manžel Jiří delší dobu poměr s jinou ženou. Zuzana neváhá a rozhodne se svou sokyni Lenku navštívit a učinit jí tak trochu netradiční návrh. Její plán je přímo skandální. Navrhne jí totiž, že si rozdělí péči o Jirku a udělají z něj tak chlapa na střídačku. Lenka nakonec souhlasí a obě ženy představí tento nový způsob života Jirkovi. Tedy spíše ho postaví před hotovou věc. Co se všem zdá zpočátku jako perfektní plán, tedy jeden týden se svou ženou, ten druhý zase s milenkou, se nakonec může ukázat jako noční můra pro všechny. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (226)

angel74 

všechny recenze uživatele

Sexistické komedie zrovna dvakrát nevyhledávám, ale zlákalo mě poměrně kvalitní herecké obsazení. Příběh muže, kterého si jeho manželka a milenka navzájem půjčují, je sice místy hodně přitažený za vlasy, přesto tvůrcům odpouštím. Našly se tu totiž momenty, u nichž jsem se docela dobře bavila, i když s blížícím se finále přibývalo scén, které bych radši neviděla. Výsledný dojem z filmu je tak poněkud rozpačitý. Nemůžu se rozhodnout, zda se jedná o celkem fajn oddechovku, nebo naopak trapně přízemní zábavu. (50%) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem ako vôbec film "Chlap Na Střídačku" ohodnotiť. A nejaký čas som uvažoval aký rating si vlastne zaslúži. No nakoniec som sa rozhodol, že to nepoputuje do priepasti odpadu. Napriek tomu, že by som to filmu ale doprial. Ale prvá polhodina je relatívne pozerateľná a vie celkom pobaviť. A potom je tu Iva Janžurová, ktorá má pár dobrých hlášok. Inak je toto film, ktorý je od scénky ku scénke horší a horší, až sa z neho stáva absolútne nechutné "neviem ani čo". NIe je to vtipné, nemá to dokopy žiadneho ducha a celú dobu som sa pýtal, kto má byť reálne cieľovou skupinou pre tento film. Pre koho to bolo natočené? Tento film dokopy len stupňuje a stupňuje svoje neskutočne nechutné momentky až to bolo absolútne nestráviteľné a otravné. Nebudem vám hovoriť čo sa stane, no mal som pocit, že už počas scénky, kde Chýlková diktovala správu do telefónu pred ľuďmi v električke bola na môj vkus jemne za čiaru humoru a viac prechádzala do trápnosti. No to bola dokopy len špička ľadovca toho, čo sa do tohto filmu dostalo. A s každou scénkou to je len horšie a horšie. A dospeje to do situácie, kde sú vám nesympatickí absolútne všetci. Keby som sa ja ocitol v tejto situácii, tak sa rozvediem, opustím obe ženské a odsťahujem sa na druhý koniec republiky aby som bol od nich čo najďalej. Hodnotenie: D- ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

I přes strašné recenze jsem to zkusila, pevně rozhodnuta vnímat to jako komedii. A začátek fakt vypadal slibně, ale bohužel to neudrželi - po dvacetí minutách jsem se místy rděla za herce (hlavně za Chýlkovou - že do takové role vůbec šla), zkrátka mohlo to být lepší, samotný nápad docela ftipný byl. Tři hvězdy jsou sice trochu nadsazené, ale ve srovnání s jinými současnými českými komediemi to bylo celkově o prsa lepší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tvl, tohle fakt ne. Bakalářská povídka roztažená na dvě hodiny, subjektivně na tři hodiny, kde si dělám vážné obavy o duševní zdraví všech zúčastněných a furt se na něco ptám (Proč on na to přistoupil? Proč ta milenka ji neposlala razantněji do pérdele? Proč on hned, jak zjistil nevýhody, z toho nevycouval? Proč tam zas musí být dva homosexuálové? Z čeho ta knihovnice platí drahé bydlení na Jánském vršku, když jí do obchodu nepřijde ani noha? Atd., atd.). Natočené je to strašně televizně, což filmu taky nedodává nějakou dynamiku. Sice se to odněkud někam snaží jít - a chtěl jsem tedy aspoň trochu pochválit scénář, než jsem si všiml, že jde o remake francouzské komedie, ale třeba postava milenky je trpná postava (čeká, co s ní kdo udělá a jak s ní manželka zamete), u manželky netušíme, jestli jenom chce návrat chlapa, nebo také pomstu, a popravdě jsem čekal, že v určité chvíli manžel zosnuje sám svůj plán, jak se manželce pomstít, a ne že bude furt kňučet a něco předstírat. Navíc tak, jak je tady Langmajerova postava podaná, o takového chlapa by si rozumná ženská kolo neopřela. Konec je zcela bezradný, protože vlastně se nic nevyřešilo. Vy byste chtěli žít takový život? Ale žena se u toho párkrát zasmála, takže určitou svoji cílovku to některými vtípky má. ... Btw, nápad dělat si screenshoty (!) manželových rok starých (!) SMSek a ty pak tisknout na tiskárně (!) - geniální. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to zase jednou zkusil. Začíná to slušně, možná ještě lépe. Po patnácti letech manželství, ze kterého vzešly dvě děti, Ivana Chýlková zjistí, že ji Jiří Langmajer už nějaký ten pátek podvádí. Nabízí nečekané řešení: navrhne milence, že si ho budou po týdnu střídat. Pasivní Langmajer se tváří jako ocas, ale nijak se nezdráhá. A tady má pokračovat humor. Jenže ouvej. Ano, je to divné a zrůdné. Ale berme to tak, že se to v nějaké hlavě (francouzská předloha) urodilo. A že to u párů, které se hlásí do Výměn manželek, může fungovat. Ovšem skutečně ženy středního věku touží po troubovi, který sebou nechá lomcovat, a poskakují před ním v sexy prádle jako by šlo snad o George Clooneyho? Díky, nechci. Bylo mi líto herců. Solidní Chýlková s Langmajerem si alespoň zpočátku své role užívají, občas se i nějaký vtípek vyvedl. Před polovinou se to zlomí a do cíle klopýtáme velmi neobratně. Herci nevědí, co se svými postavami dělat. A divák netuší, zda záletníka těší, že může legitimně střídat dvě ženy? Nebo jde o dobře promyšlený plán manželky, jak jej získat zpět? Nebo jde o ďábelskou pomstu za to, že ho strkal do jiné? Nedozvíme se nic. Postavy se chovají náhodně, nevěrohodně. Je to jako kdybych kolegovi v práci zničehonic prošlápnul koleno a o hodinu později se ho s čistou myslí zeptal, kdy vyrazíme na kolo. Jedna mu ukuchtí zkažený karbanátek (aby kvůli průjmu nemohl souložit s tou druhou), druhá se v noci budí a ručně partnera uspokojuje (aby nemohl souložit s tou první). Možná se ty dvě perou o nudného idiota proto, že se další mužské osazenstvo snímku omezuje na duo karikatur homosexuálů. Andrej Polák je od začátku příšerný a Langmajerův nejlepší kamarád Martin Pechlát se příšerným teprve stane. Takže asi tak. Tvrdne mi kašpárek. Bože. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Knihkupectví, kde pracuje Lenka (Lucie Žáčková), skutečně existuje. Nalezneme ho v Praze na rohu Ostrovní a Mikulandské ulice. (rakovnik)
  • Při závěrečných titulcích hraje píseň „Mrtvej chlap“, kterou nazpívali Jiří Langmajer a Marta Jandová. Její text napsal režisér a upravovatel původního francouzského scénáře Petr Zahrádka. Další použitou písní je krátký úryvek „Okno mé lásky“ od Petra Jandy a kapely Olympic. (noelcoward73)
  • Film se odehrává v Praze a na závěr krátce na nejmenovaném venkově. Natáčení kromě Prahy dále probíhalo v Králově Dvoře, na usedlosti Hole a na dalších místech v obci Svrkyně, v Černošicích a Berouně. Film byl natočen za 19 dní. (noelcoward73)

Reklama

Reklama