foto

Pavel Nový

  • nar. 5.9.1948 (67 let)
    Plzeň, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pavel Nový se narodil 5. 9. 1948 v Plzni. Po angažmá v řadě divadel (např. Krajské divadlo v Příbrami nebo v Divadlo V. Nezvala) se stal roku 1989 členem pražské Ypsilonky, kde působí dodnes. V současnosti ho můžeme vidět například v představení Prodaná nevěsta či Horké to někdo rád.

Před kamerou stál poprvé již ve 13ti letech (rodinný film V. Vorlíčka KUŘATA NA CESTÁCH). První větší příležitosti získal až koncem 70. let ve snímcích BALADA PRO BANDITU a POSTAV DOM, ZASAĎ STROM. Popularitu a oblibu u šišího publika mu však přinesla teprve postava zvukaře Pepy z české veselohry století S TEBOU MĚ BAVÍ SVĚT.

Během své kariéry vytvořil několik desítek filmových rolí, výraznou stopu v jeho filmografii posledních let zanechala spolupráce s režisérem Janem Švankmajerem na filmech SPIKLENCI SLASTI a OTESÁNEK.

Jeho filmové role nemají výraznější žánrové vymezení, hrál v komediích, dramatech i kriminálkách. V 90. letech se rovněž prosadil jako osobitý moderátor TV pořadů se zábavně sportovní tématikou.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

2016 Bába z ledu
Kluci z hor
2015 Andílek na nervy
Policie Modrava (TV seriál)
2013 Kandidát
Nevinné lži (TV seriál)
Podoba lásky (studentský film)
2012 Exitus (amatérský film)
Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Policajti z centra (TV seriál)
Tady hlídám já
2010 Přežít svůj život
2009 Seance (studentský film)
Zasaženi bleskem (TV film)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
Horákovi (TV seriál)
Lojzička je číslo (TV film)
Obsluhoval jsem anglického krále
Poslední sezona (TV seriál)
Příkopy (TV seriál)
Rafťáci
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Revizor (TV film)
Snowboarďáci (TV seriál)
Šílení
To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Náměstíčko (TV seriál)
Redakce (TV seriál)
Snowboarďáci
2003 Hodina tance a lásky (TV film)
Malovaný děti (TV film)
2001 Boží soud (studentský film)
Kdo zaváhá, nejede! (TV seriál)
Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
Medici
Oběti: Svědek (TV film)
Okénka
Uniforma (TV film)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Ohněstrůjce (S02E02)
Otesánek
Policejní pohádky strážmistra Zahrádky (TV seriál)
Vše pro firmu (divadelní záznam)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
Je to jináč (TV film)
Neprůstřelná nevěra (TV film)
1998 Když kočky nejsou doma... (studentský film)
Krupice (TV film)
1997 Milenka dvou pánů (TV film)
Zdivočelá země
Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Dvě z policejní brašny (TV film)
Hospoda (TV seriál)
Přijeď si pro mě, tady straší (TV film)
Spiklenci slasti
1995 Artuš, Merlin a Prchlíci
Byl jednou jeden polda
Cesta peklem
Divoké pivo
Má je pomsta
Malostranské humoresky
Rabín a jeho Golem (TV film)
Život na zámku (TV seriál)
1994 Amerika
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Pokoj u trati (studentský film)
Tři Alberti a slečna Matylda (TV film)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Krvavý román
Zázračné dítě (TV film)
1992 Kačenka a strašidla
Kačenka a zase ta strašidla
Když vlci pláčou (studentský film)
Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný
Městem chodí Mikuláš (TV film)
Pan Dodd má schůzku (TV film)
Pochodeň (TV seriál)
Případ s černým vzadu (TV film)
Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
1991 Discopříběh 2
Hřbitov pro cizince (TV film)
Klauni a vlastenci (TV film)
Mozart v Praze (TV film)
Muž, který neměl důvěru (TV film)
Pražský student (TV seriál)
Štúrovci (TV seriál)
Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
Velmi uvěřitelné příběhy: Siláci (TV film)
Vyžilý Boudník
1990 Čarodějky z předměstí
Houpačka
Chybná diagnóza (TV film)
Milostivé léto (TV film)
Vzpomínka na břehu moře (TV film)
Zvonokosy (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
Divoká srdce
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Jestřábí moudrost
Letící delfín (TV seriál)
Něžný barbar
Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Roky prelomu (TV seriál)
Útěk s Cézarem
Útěk ze seriálu (TV film)
V našom meste býva Gulliver (TV film)
V tomhle zámku straší, šéfe! (TV film)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Na dvoře je kůň, šéfe (TV film)
Oznamuje se láskám vašim
Proces s vrahy Martynové (TV film)
Případ se psem (TV film)
Vlakári
1987 Anděl svádí ďábla
Discopříběh
Figurky ze šmantů
Južná pošta
Když v ráji pršelo
Přátelé Bermudského trojúhelníku
Sedmé nebe
1986 Bar Nevada (TV film)
Bloudění orientačního běžce
Mladé víno
Můj hříšný muž
Operace mé dcery
Papilio
Pěsti ve tmě
Smích se lepí na paty
1985 Hledám dům holubí
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Velké sedlo (TV seriál)
1984 Amadeus
Fešák Hubert
Na dosah ruky (TV seriál)
Noc smaragdového měsíce
Oldřich a Božena
Prodavač humoru
Rubikova kostka (TV film)
Šéfe, jdeme na to! (TV film)
Vyhrávat potichu
1982 Mrkáček Čiko
Na konci diaľnice
Plaché příběhy
Schůzka se stíny
S tebou mě baví svět
Šéfe, to je věc! (TV film)
1981 Povídka malostranská (TV film)
Pytláci
Řetěz
1979 Postav dom, zasaď strom
1978 Balada pro banditu
1962 Kuřata na cestách

Dokumentární

2015 Formace (studentský film) - vyp.
2014 Film o filmu: Kandidát (TV film)
2013 Film o filme: Kandidát
2011 Janinka (TV film)
2010 Film o filmu Přežít svůj život (TV film)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
Přešít svůj sen (Orálne variácie na sen/film Jana Švankmajera)
2008 13. komnata Pavla Nového (TV film)
1995 Film o filmu: Cesta peklem (TV film)

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
Zlatý časy! (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Vínečko (TV pořad)
2010 Jak se vede, sousede? (TV pořad)
Machři (TV pořad)
Pozdní sběr (TV pořad)
Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
Tescoma s chutí (TV pořad)
2008 Mr. GS (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Vánoční posezení u muziky (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2002 Benefice Václava Vorlíčka (TV pořad)
Tváře českého filmu (TV pořad)
2001 Rozhodni se (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
Na palmě (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
DERBY (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
Hejbni kostrou (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
Vsaďte se! (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace