Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám tak trošku pocit, že niektorí ľudia úplne nepochopili pointu filmu "Happiest Season". Áno, Kristen Stewart je tu ako Abby najsympatickejšou postavou a pre mňa by som povedal, že sympatie som prechovával aj k Riley. Film síce je komédia, ale humor plynie z istej trpkosti. NIektoré scénky sú klasicky blbé ako napríklad vyšetrovanie "ukradnutého" medailónu (a to napriek neuveriteľne strelenej Lauren Lapkus, ktorá sa určite na svojom výkone musela baviť), ale zase v iných scénkach ten humor plynie veľmi prirodzene. Je vidieť, že sestry majú komplikovaný vzťah a je medzi nimi ťažká rivalita. A ak boli vychovávané tak ako to Harper povedala, nie je sa moc čomu diviť. Museli bojovať o rodičovskú lásku a žili v podstate celý život len v obrovských klamstvách, aby nepošliapali svojim rodičom ich kariéry. A bolo to pre nich úplne prirodzené. Čiže žili skutočný život a život, o ktorom vedeli ich rodičia. To je celkom silné. Harper mi prišla v mnohom nesympatická, no súčasne som ju potom aj vedel pochopiť. Ale ako sa hovorí, kto urobí niečo raz, nemá problém urobiť to znovu. Najmä ak je v situácii, že začne panikáriť. Takže nemôžem súhlasiť s jej činmi, ale viem ich pochopiť. A v tom je pre mňa tento film spracovaný dobre. Nie je veľmi sympatický, nie je veľmi šťastný a rozhodne nemá postavy, ktoré by som chcel v živote moc stretnúť. Ale výsledok je podľa mňa to čo sa z toho má počítať. A aj fakt, že som celú dobu bol na strane Abby tomu vedelo niečo pridať. Takže pre mňa kvalitne spracovaná dramédia. Ale romantický film to podľa mňa veľmi nie je. Hodnotenie: B+ ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Filmom Happiest Season som zahájila pozeranie vianočných filmov pre tento rok. Musím povedať, že ma to celkom milo prekvapilo. Trochu som sa obávala povedzme že netradičného spojenia gay tématiky a Vianoc. Kristen Stewart je zaujímavá herečka, hoci nepatrí medzi moje obľúbené, už sa teším na jej nový film Spencer. Neviem, či film sa dá nazvať romantický, ale komédia to veru nebola. Povedala by som skôr dráma. Tie Vianoce sa tam ani veľmi neriešia, sú len takým akoby pozadím. Mohlo by sa jednať aj o Thanksgiving alebo Easter alebo nejakú inú rodinnú udalosť. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mizerne napísaná romantická komédia s nesmierne nesympatickými postavami (Harper!!!), ktorá na povrchu hrá na progresívnu nôtu, ale vo svojej podstate len ukazuje (podobne ako Black Panther alebo Love, Simon), ako zabrzdená je spoločnosť i Hollywood. Čakal by som, že v roku 2020 by už mohlo byť normálne nakrútiť homosexuálnu romantickú komédiu, ktorá nebude riešiť homosexualitu ako takú, ale postavy budú emancipované a rovnocenné s postavami heterosexuálnych romantických komédií. Chápem, že na niečo také nie je pripravené Slovensko, ale od Hollywoodu mi to príde mimoriadne spiatočnícke. Kamuflovať scenár na úrovni Hallmark movie touto témou je len čistý marketing. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně nebylo feel good movie. Toxická rodina, která se v posledních 5 % filmu změní, tak že jí vše odpustíte? Oh, please. Komedie/romantický žánr? Tak určitě. Až na to že to spíš byl horor/psychologické drama. Z postav mi bylo na blití. Divím se, že to řeknu, ale nejsympatičtější byla Kristen, která tady snad poprvé za svou hereckou kariéru vopravdu hrála. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Celkem přijatelný film s gay tématikou o přetvářce a coming-outu politicky exponované rodině. Mnohem lepší, než další na koleně spíchlé "vánoční" filmy, které jsou na nás každoročně chrleny již někdy od října. I tak je to hodně klasické klišé a průměr s podprůměrným scénářem. Samozřejmě, pro mě je tam hlavní Kristen, ale pak i dost dobrý Dan Levy. Ten mě dokonce nalákal ke shlédnutí Schitt's Creek. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama