foto

Clea DuVall

  • nar. 25.9.1977 (39 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mnohí komerčne orientovaní filmoví diváci o tejto herečke pravdepodobne nikdy nepočuli. Ak si k nim aj prerazila cestu, kvôli tomu, že jej postavy sú väčšinou vedľajšie si ju zapamätal málokto. Kritici však obdivujú jej herectvo a hovoria o nej ako o druhej Claire Danes.

Clea DuVall sa narodila sa 25. septembra 1977 v Kalifornii. Po skončení hereckej školy svoju kariéru odštartovala nezávislým hororom LITTLE WITCHES, kde si zahrala vedľajšiu úlohu. V roku 1998 dostala ponuku od Roberta Rodrigueza a zahrala si v sci-fi horore FAKULTA o škole, ktorej sa zmocnia mimozemšťania. Toto bol vlastne aj jej najväčší Hollywoodsky projekt, keďže od tejto chvíle dávala prednosť nezávislým filmom a zaujímavým scenárom. Dostala jednu z hlavných úlohu k filmu NARUŠENIE, kde si zahrala s Angelinou Jolie či Winonou Ryder. Vrátila sa aj k sci-fi v thrilleri ASTRONAUTOVA ŽENA či béčkovom horore DUCHOVIA MARSU.

Všetko to však boli len malé úlohy a Clea ešte nedostala možnosť ukázať čo v nej je. Tá sa jej naskytla pri výbornej dráme 13 ROZHOVOROV O TOM ISTOM, kde hrala dievča, ktoré o vlások uniklo smrti pri autonehode. Zahrala si aj po boku Johna Cusacka v thrilleri IDENTITA a mihla sa aj v cenenej dráme 21 GRAMOV. Ušla sa jej aj rola v mysterióznom seriáli CARNIVALE či horore NENÁVISŤ.

Dušan "Avathar" Šutarík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Heaven's Floor
Zásah do vztahu
Zen Dog
2015 Fresno
Nový život
2014 Dvojnásobná vražedkyně Lizzie Bordenová (TV film)
Jackie & Ryan
2013 In Security
2012 Argo
2011 Nikdy nelži (TV film)
2010 Odsouzení
2009 KR 13
Virtuality (TV film)
2008 Cestující
Experiment strachu (TV film)
2007 Jiná perspektiva
Ten Inch Hero
Zodiac
2006 Dva týdny
Champions
2005 Mezi otci a syny (TV film)
2004 Hlava nehlava (TV film)
Nenávist
2003 Identita
21 gramů
2002 Projekt Laramie
The Slaughter Rule
2001 Duchové Marsu
See Jane Run
Stvoření monstra (TV film)
Třináct rozhovorů o tomtéž
2000 Bear to the Right
Miláčku, vrať se
1999 Astronautova žena
But I'm a Cheerleader
Narušení
Polní květy
Sleeping Beauties
Slipping-Down Life, A
Taková normální holka
1998 Alarm
Fakulta
Girl
How to Make the Cruelest Month
Poslední mejdan
1997 Defenders: Payback, The (TV film)
Hranice nevinnosti (TV film)
Niagara, Niagara
1996 Little Witches

TV seriály

2016 Volejte Saulovi (TV seriál)
Klick (S02E10)
2015 Lizzie Borden: The Fall River Chronicles (TV seriál)
Volejte Saulovi (TV seriál)
Alpine Shepherd Boy (S01E05)
2013 American Horror Story (TV seriál)
Pokračování (S02E12)
Rozlité mléko (S02E11)
2012 Newsroom (TV seriál)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
American Horror Story (TV seriál)
Kořeny zrůdnosti (S02E06)
Jsem Anna Franková (2. část) (S02E05)
Cukr a bič (S02E02)
další epizody (4)
2011 Nová holka (TV seriál)
2010 Událost (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Ďábelská holka (S06E13)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
Drtivé vítězství (S01E22)
Dar z nebes (S01E12)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Spad (S01E11)
Za sedm minut dvanáct (S01E08)
Není co skrývat (S01E07)
další epizody (5)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
2003 Carnivale (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Uprchlík (TV seriál)
1999 Popular (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2001 Red Desert Nights: Making 'Ghosts of Mars'

Režijní filmografie

Filmy

2016 Zásah do vztahu

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Zásah do vztahu

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(58)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace