Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu, který je citlivou sondou do duše malé holčičky, je pětiletá Kačka Znamínková, která žije s rodiči v malebné podhorské vesnici. A protože má velmi bujnou představivost stává se nejen princeznou se zlatou hvězdou na čele, ale také princeznou na hrášku nebo třeba lovkyní krokodýlů. Společně s rodiči očekává nového sourozence, který se má mamince narodit každým dnem, radost však bude mít pouze v případě, že to bude sestřička. O bratříčkovi nechce ani slyšet. Nakonec však místo očekávané sestřičky dostane bratříčky a to hned dva, protože se mamince narodí dvojčata, která dostanou jména Petr a Pavel. A to se Kačce vůbec nelíbí. Místo, aby mamince pomáhala, trucuje a zlobí. A protože se najednou všichni točí kolem miminek, cítí se odstrčená a namluví si, že není vlastním dítětem svých rodičů, což vede k dalším konfliktům a potížím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten film je prostě divný, ale má takové svoje zvláštní kouzlo, které je dáno i herectvím jednotlivých herců, hlavně těch dětských. Je to poetické, zároveň je to místy docela temné a hororové. Podivné spojení s pohádkou, ale jak říkám, ono to určitým způsobem funguje, protože minimálně zprotivení je to, co ve vás film nechá. ()

Standa95 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem až donedávna nenáviděla. Moje o x let mladší sestřenice na něj koukala dokolečka. Kačenka mi přišla jako nevychovaný spratek, kterému bych dala v některých situacích pár facek. Čím jsem ale starší, měním názor k filmu. Dokážu ho trochu pochopit a nebrat s tak negativním přístupem a hodnocením. Když ho dávají jednou do roka v TV, možná se na něj podívám, abych si ho pouštěla jen tak ve volné chvíli? Nejsem blázen. Ano pro děti film možná dobrý, ale pro ty, co už mají trochu víc rozumu, nevím no... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jó, když malý spratek spadne z lopatky a cítí se odstrčený, to se pak dějí věci. Ale musel se o tom natáčet film? Zvlášť, když je pro dospělého diváka příliš infantilní a pro dítě moc nudný? Být to současná verze, malá Kačena by rodiče naprášila sociálce a celé to mohlo být akčnější a multikulturnější, až by dospívala v ústavu:-). 41% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Malá Kačka (Helenka Vítovská), a její prázdninová dobrodružství s malými dvojčaty sourozenci Petrem a Pavlem, kde se cítí poněkud odstrčena než to vše pochopí a nakonec se s tím i smíří. Tento a následující pokračování ještě daleko před svými asi "NEJ" filmy Kačenka a zase ta strašidla a Kačenka a strašidla. Opět s tatínkem Jiřím Schmitzerem, maminku hrála Veronika Freimanová. Více než jen průměrný prázdninový příběh, především ale určen pro ty nejmenší. Ale zase o krapet slabší než jeho pokračování, ale stále asi její nejlepší filmy. Hudba: Michal Pavlíček, texty: Michal Horáček, nahrála skupina Stromboil v čele se zpěvačkou Bárou Basikovou, i za tento přínos v podobě hudebního doprovodu dávám za 3*. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když jsem film Nefňukej, veverko! viděl jako dítě poprvé, vůbec se mi nelíbil. Převládla podivně depresivní atmosféra, nepříjemné pocity a neustálý strach z báby Rosůlkové. Nezachránila to ani sympatická představitelka hlavní role, její bohatá představivost a fajn děda v podobě Lubora Tokoše. V dospělosti se to pak moc nezlepšilo, nepříjemné pocity z prvního sledování jsem měl stále. Svým dětem to rozhodně pouštět nechci. Máme spoustu starších, ověřených a hlavně lepších klasik. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčeno v Jablonci, Mšeně, obci Břízky, v okrese Jablonec nad Nisou v Haraticích a Zlaté Olešnici. Ve filmu se objevil také Novoveský potok v Nové Vsi nad Nisou. (M.B)

Reklama

Reklama