Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (408)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejsilnější čtyři, co jsem za velmi dlouhou dobu dal, ale mám pár věcí, kvůli kterým tu pátou (subjektivní) prostě dát nemůžu. Co se týče technický stránky, tak není na co si stěžovat - herci (z Pattinsona se pomalu ale jistě stává hereckej bůh), kamera, hudba, režie, střih... všechno zvládnutý naprosto precizně. Co mě ale zamrzelo bylo ořezání některejch motivů (Roy a Theodore, Carl a Sandy), který buď byly jenom zlehka naznačený (a nečtenář předlohy je tak nejspíš vůbec nepochytí) nebo úplně vynechaný. Chápu, že v rámci nějaký stopáže museli něco vypustit, ale u některých by stačilo přidat fakt 5-10 minut čistýho času a mohlo to dostat úplně novej level psychologie a motivací postav. Mimo tuhle (zcela subjektivní) výtku související spíš s mýma očekáváníma od adaptace si ale není moc na co stěžovat. Kdo má rád jižanskou gotiku bude slintat blahem a kdo má rád kvalitní filmy obecně, bude taky spokojenej. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co mají Amíci neustále za potřebí ukazovat, jak to na Středozápadě stojí za hovno, že lidi tam jsou vypatlaný, mluví nesouvislým jazykem náhodného kmene a navíc v každé dědině narazíte na nějakýho pobožnýho psychopata, kterej jede v nějaký úchylárně. Bejt tam policajt musí bejt za trest a musíte bejt asi stejně vypatlanej, abyste to tam ustál bez ztráty růžičky. Ďábel ukazující ďábla v místních lidech má přesto docela dobrý námět, docela dobrou atmosféru a celkově je poměrně zajímavým filmem. Jen by nemusel být tak dlouhý a nemusel by tak šíleně tlačit na pilu. Chvílemi jsem myslel, že upadnu do mdlob, atmosféra neatmosféra. Největší plus nicméně stojí na hercích. Ti si teda s tím jazykovým patvarem zatraceně vyhráli. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Čtivý, explicitní až zvrácený román audiovizualizovaný do rádobyumělecky vatěné prudy s přístupností a narací pro náctileté retardy, která na ně v tom hnoji jednobuněčných braků Netflusu samozřejmě působí, jako by po přeslabikování homixových omalovánek sáhli po graficky znovelizovaném Cuntovi, a vyvolává tak hysterické nadhodnocování, bo seryjozni a s fylozofyckím přesahem, ať už to znamená cokoliv. Na mě tedy to, proti knize těžce zbuznělé, panoptikum vidláckých incestních mentálů, animálních vypatlanců, fanatických kudlanek a pošahaných zmrdů všeho druhu působilo, jako by Alois Mrštík v želvovišti unyle vyprcal Karolínu Světlou za cenzorského dohledu šosáckých Koniášů z RRTV, a globálně jsem se dost nudil. Nicméně je to vcelku atmosférické, solidně obsazené i zahrané, tedy až na ochrnutého Patyzóna, který v jakékoliv roli s jediným konstantním xichtem a lopatí dickcí prostě předstírá těžce nehrajícího slizkého homopýra, a dokonce i Spájdrgej přeqapivě ukázal, že má na víc, než jen cákat pavučinky po hárajících třináctkách. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Působivá story ze Středozápadu plná vrahů, úchylů, pedofilů a další havěti, kde se sem tam jakoby se neřeklo mihnou i normální a zdravě uvažující lidé. Intenzivní, leč pomalu plynoucí tenze, která těží hlavně z prvotřídních hereckých výkonů (Skarsgard, Pattinson), působivého a nepředvídatelného scénáře a nebojácnosti tvůrců diváka občas překvapit, sem tam dokonce lehce šokovat. Bez zbytečných exhibicí ala Tarantino, avšak podobně chytře strukturované, koulatelné jak pro ambiciózního diváka, tak i laika. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud utahaná rodinná kronika v čase po druhé světové válce do války ve Vietnamu. Solidní herecké výkony, výborná kamera i hudba, autentická atmosféra té doby. Adrenalinový náboj mají násilné scény, milostné se kupodivu téměř nevyskytují. A mrtvých není málo....takže dojde i na kapky krve. Jako celek má ale Ďábel podobu rozbitého zrcadla, jehož střípky se k sobě jen zvolna přibližují zpět a mnohé chybí. Postrádal jsem souvislé napětí držící příběh pohromadě. Účtování se šikanou, farářem i úchylnou dvojkou mělo drajv, převažují však nemastné scény, kterým by slušel sestřih. Proč ale jde o gotický příběh (dle obsahu), se mi odhalit nepodařilo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Ukrižovanie je opakujúcou sa témou celého filmu. Na stene v Arvinovej (Tom Holland) izbe visí obraz Ježiša na kríži. Arvin, Willard (Bill Skarsgård) a reverend Teagardin (Robert Pattinson) si zrania ruky v podobe stigiem. A hoci to nebolo bežné, japonskí vojaci skutočne ukrižovávali vojnových zajatcov počas druhej svetovej vojny. (Arsenal83)
  • Film bol najsledovanejším na Netflixe počas prvých dvoch dní a celkovo tretí počas prvých piatich dní. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno