Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (408)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Some people were born just so they could be buried." ____ Přesně takhle si představuju plnohodnotný ekvivalent amerického dramatického celovečeráku od Netflixu, který zároveň plagiátorsky vykrádá stylistický rukopis Paula Thomase Andersona, a mixuje jej pesimisticky explicitní náturou jak od bratří Coenů - myšleno ve zcela pozitivním slova smyslu - jenže ty signifikantní prvky těchto tří autorů se zde prostě nezapřou. Poněvadž snímek 'Devil all the time' je těžko zařaditelnou kategorií svého média - nedisponuje totiž žádnou konkrétní žánrovou specifikací - počínaje samotným vypravěčem, který je heterodiegetický - divák pouze ví, že jde o Donalda Raye Pollocka, autora originální literární předlohy.... Pokud by jste film ale přeci jen chtěli klasifikovat, lze jej eventuelně definovat jako epickou rodinnou ságu - jakousi pomyslnou perignózu a sugestivní sondu do rodokmene rozpolcených duší, mentálně labilních nymfomanů a fanatických náboženských puritánů. Režisér Antonio Campos zde prostřednictvím stygické poetiky a subdepresivně koncipované monotónní rytmiky famózně prezentuje až nevídaně poutavé neo-westernové gotické reálie z luhů a hájů Západní Virginie, jejichž klíčovou devizou není narativ, ale hvězdný herecký ansámbl, který je prostě bezchybný - sice je snaha aktérů evropského původu (Pattinson, Holland, Skarsgård, Stan, etc.) mluvit typicky jižanským dialektem hotový martyrium pro uši, ale když si vzpomenu na jejich autentické performance a aptitudy jimiž pouhou replikou dokážou vykreslit svůj neméně komplexní charakter, je mi nějakej přízvuk prostě u řitě.... Kameraman Lol Crawley bravurně využívá kompoziční škálu širokoúhlého formátu, zrnitého vizuálu, a celkově expresivní rámování jednotlivých scén - interpretačně takřka nelze nic vytknout. Ony baladické leitmotivy jsou posléze umocněny velice znepokojivým hudebním doprovodem, v němž mají pré skřípavé kontrabasy, a dobovým soundtrackem - mimochodem americká verze songu 'Mýdlový princ' potěšila. Všeobecně vzato, ona řemeslná zručnost jakožto samostatný element je k nezaplacení. Krapet má snímek nějaký ty ošemetný mouchy - některé příběhové aluze dokáže divák snadno predikovat, no a závěr zbytečně trpí syndromem deus ex machiny, a celkově předvídatelnost je nejspíš tou zásadní negací - ale to nekazí celkový zážitek, který přímo ĎÁBELSKY zevnitř sžírá a emocionálně drásá diváka. Letos tolik kvalitního materiálu želbohu nezmerčíte. Jen tak dál, pane Netflix - víc do harmonogramu sázejte tyhle kinematografický libovky, a možná vám dám konečně i ten subscribe.... VERDIKT: možná kapánek nadhodnocuju, ale prozatím si za svým hodnocením v podobě 8,8 kněžských blowjobů pro Roberta Pattinsona z 10 stojím. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc fanoušek voiceoverů, protože lazy storytelling, ale vždycky jednou za čas je to použitý někde, kde to fakt funguje, kam se to hodí. Povedlo se to v Assassination of Jesse James, povedlo se to tady. Nicméně mám radost, a myslím, že to je daný tím scénářem, ale převážně těma hercema, že i když má každá postava poměrně málo prostoru, tak jedna scéna, jedna replika, jeden jejich akt.. je dokáže tak dobře vystihnout, definovat, že to stačí. A pak vás stejně dokážou ještě překvapit. Díky za tenhle film, i když by mu slušelo kino, a to nejen to v Thermalu. A díky za ten netflix, že dává ještě peníze na takovýhle filmy. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jako něco od starých dobrých bráchů Coenů. A vlastně si to i dokážu představit jako další sérii Farga. Akorát ten černý humor tam tak trošku chybí. The Devil All the Time je v mnoha ohledech krutý a ponurý film. Ale zase ne natolik, aby diváka vyloženě zhnusil, přinutil ho to vypnout a místo toho si dal třeba Lásku nebeskou, která je v určitém směru úplným protipólem. Svým kvalitním vyprávěním, dobře napsanými postavami a celkovou tajuplnou atmosférou dokáže i citlivější diváky, pro které by jinak ta gradující míra zla byla spíše odrazující, natolik upoutat, že od toho nebudou schopní odtrhnout oči. Už jen kvůli té solidní sartrovské myšlence, se kterou se poměrně dobře pracuje. Navíc to prostředí jižanského vidlákova je pro takový děj jako stvořený. Možná trochu škoda té krapet přestřelené délky, která byla ve výsledku spíše kontraproduktivní, klidně bych to nechal rychleji odsýpat. Tom Holland se mi začíná líbit čím dál více, vždycky mám radost, když vidím, že nějaký herec, který je známý díky žoviálnějším rolím, zvládne i něco vážnějšího. Spidey je šikula! A Cedric Diggory slizký úchyl. Love it! Průměrné 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Náboženstvo a násilie majú v Amerike, pardon na celom svete, tradíciu. Väčšiu než čokoľvek iné. Pri sledovaní vám bude jasné, že ide o adaptáciu náročnejšej predlohy a ak vás jednotlivé príbehy nechytia ihneď stopercentne za srdce, tak si asi budete uvedomovať, že tvorcovia bojujú predovšetkým s tým, akým spôsobom dramaturgicky všetky dejové a časové línie spojiť do uceleného celovečeráku. Osobne som nadobudol dojem, že tu nie je ani hlavná postava a každý má skrátka ten svoj vlastný part a chvíľku. Čo je problematické hlavne z toho dôvodu, že je zrejmé, kto hlavnou postavou je. Možno mali radšej nechať napísať scenár Guillermovi Arriagovi. 70% ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Diabol po celú dobu” priam číha všade okolo nás, kedy striehne na každú našu slabú stránku, ktorú isto použije proti nám a je iba na Tebe, či mu nakoniec ku kolenám padneš, snáď prosíkajúc o trvalé zľutovanie ? Taktiež si treba veľký pozor dávať už, keď niekomu cudziemu do auta nasadáš, pretože z nich sa sérioví a zvratení vrahovia vykľuť môžu, čo Ťa ešte predtým nielenže pekne vyfotia, že fotky si potom do albumu vložia, neskôr prezerať si ich budú, až sa svojími »trofejami« kochať budú, ale aj Ťa k tomu brutálne zamordujú, že navždy Ťa umlčia, kedy mlčky ponechaný ostaneš napospas divej zveri alebo iba zahrabaný, ako dajaké, špinavé lístie. Všetci stále naokolo umierajú, že dožiť sa ďalšieho rána, nie je vonkoncom isté, a pritom ani až tak strašne chorí nemusia byť, i napriek tomu je s nimi naveky Amen. Všetky cestičky našich hriešnikov sa neuveriteľne spájajú prostredníctvom dvoch malých mestečiek Knockemstiff (Ohio) a Coal Creek (Západná Virgínia), ktoré síce nie sú na sebe doslova nalepené, ale tiež majú zlomovú postavu Willarda Russella, od ktorej to v podstate celé začalo, a to už o čosi dávnejšie pred rokom 1957, pričom o malú chvíľu neskôr zavítam i o dvanásť rokov (na)späť na Šalamúnove ostrovy v Južnom Pacifiku, do obdobia, keď vtedy vojak Russell na vlastné oči uvidel visieť na kríži zbrojného seržanta Millera Jonesa, čo inak ním tak extrémne pohlo, že potom neďaleko svojho domu umiestnil na jeden padnutý kmeň olúpaný krížik, čo sa stalo jeho poznávacím znamením. Prostredníkom je mesto Meade, keď počas cesty domov naďabuje na servírku Charlottu, čiže dá sa tým pádom očakávať, že ten chlapec v prítomnosti, nie je nikto iný, než ich syn "ARVIN EUGENE RUSSELL" , ktorému osud prihral vskutku nečakané situácie, z ktorých vykľučkovať, nebolo zakaždým jednoduché... / Som veľmi príjemne prekvapený, čo mi respektíve naservírovala gigantická spoločnosť Netflix, kde som väčšinou zastával názor: „Kvantita víťazí nad kvalitou” , čo sa teraz našťastie nepotvrdilo, ba práve naopak, keď sa jedná o mimoriadne ťažký, existenciálne ľadený, absolútne nikoho nešetriaci, depresívne štylizovaný, dobovo napísaný, špeciálne obsadený, zručne (z)režírovaný a nasnímaný, odvážny film, aký snáď už dlho nebol nakrútený ?! Herci sú vynikajúci, najmä Tom "Pavúči muž" Holland, ktorý má síce okolo seba množstvo hereckých kolegov najzvučnejšieho mena, ale nemá žiadny problém ťahať celý snímok iba na svojich pleciach. Miestami je doslova strhujúci ! A "Dudley Dursley" medzitým tak vyrástol, že som ho ani nespoznal ! Autorom knižnej predlohy je Donald Ray Pollock, ktorý je súčasne i "vyprávačom" , čo ešte len umocňuje celkovú atmosféru počinu. Jedným z producentov je trebárs Jake Gyllenhaal. U mňa prevláda akýsi zvláštny pocit videného, čo zanecháva nejakú výraznejšiu stopu na srdci diváka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Pokey LaFarge, herec, ktorý hrá speváckeho pomocníka kazateľa Roya Lafertyho, je v skutočnom živote hudobníkom. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama