Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (408)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Chodí Pánbů okolo, nedívej se na něho! Kdo se na něj koukne, toho ďábel sfoukne." A nakuká mu, že Boha by potěšila nějaká ta živá oběť. Ukřižovaný synův pes, v lese podříznutá manželka... krvavé kreativitě se meze nekladou. A co na to náš pan farář? Podle něj se máme kát a modlit: "Otče náš, jenž jsi na filmových nebesích, shlédni okem milosrdné kamery na náš " jižanský "fuck-up" thriller", chléb i "ošklivé plody náboženského fanatismu" vezdejší dej nám dnes a odpusť nám naše ad-hoc komentáře, jakož i my odpouštíme svým Camposům "topornou režii a pochybnou dramaturgii". Přines nám útěchu v našem soužení s přílišnou délkou filmu, jakož i s nadbytečným voice-over a neuveď nás v pokušení napálit průměrnému Ďáblovi víc než tři hvězdy jen proto, že je v červených číslech. Amen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tom Holland přitahuje podivné exoty. Nejprve se z války vrací jeho otec. Pozná děvče, narodí se jim syn Arvin (později právě Holland), kterého pronásleduje jedna tragédie za druhou. Tahle výprava do zapadlých městeček jihu Spojených států, kdy hlavními hodnotami je uživit rodinu a chodit do kostela, je solidně temná. Celé je to pojaté komorně, atmosféricky a staromódně; poctivě, řekl bych. I když místy docela poskakujeme, nevíme, k jakému žánru se přiklonit. Ale když divák přistoupí na tuhle hru, jednotlivé linie se sympaticky protnou a herecký koncert se rozezní naplno. Není to sice nějak dějově hutné nebo překvapující, ale jednoduše to chytne. Tahle doba byla holt plná násilí, cynismu, špíny a zlých démonů. Autor stejnojmenné knižní předlohy, Donald Ray Pollock, filmem provádí i jako vypravěč. Trefně komentuje a dovysvětluje některé situace a motivace hrdinů a hlavně neruší diváka. Toho kolébá pomalé tempo, které náhle vystřídá nějaká explicitní scéna (šroubovák v ženském krku). Nikdo z herců (dámy jsou tu trochu upozaděné) nemá úplně prostor rozehrát něco, co by zaručilo nějakou hereckou nominaci, nicméně jsou velmi dobří a kupříkladu z Roberta Pattinsona (který dál úspěšně strhává nálepku toho pobledlého hošana z upíří ságy) skutečně roste pan herec. 70% ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejsilnější čtyři, co jsem za velmi dlouhou dobu dal, ale mám pár věcí, kvůli kterým tu pátou (subjektivní) prostě dát nemůžu. Co se týče technický stránky, tak není na co si stěžovat - herci (z Pattinsona se pomalu ale jistě stává hereckej bůh), kamera, hudba, režie, střih... všechno zvládnutý naprosto precizně. Co mě ale zamrzelo bylo ořezání některejch motivů (Roy a Theodore, Carl a Sandy), který buď byly jenom zlehka naznačený (a nečtenář předlohy je tak nejspíš vůbec nepochytí) nebo úplně vynechaný. Chápu, že v rámci nějaký stopáže museli něco vypustit, ale u některých by stačilo přidat fakt 5-10 minut čistýho času a mohlo to dostat úplně novej level psychologie a motivací postav. Mimo tuhle (zcela subjektivní) výtku související spíš s mýma očekáváníma od adaptace si ale není moc na co stěžovat. Kdo má rád jižanskou gotiku bude slintat blahem a kdo má rád kvalitní filmy obecně, bude taky spokojenej. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektný krimi thriller s gotickým nádychom, ktorý sa nebojí brutálnych vrážd, navyše je výborne napísaný. The Devil All the Time je adaptáciou knižného bestselleru Donalda Raya Pollocka, ale Campos, ktorý pracoval na scenári spolu so svojim bratom Paulom, dokázal jednotlivé kapitoly príbehu prebiehajúce v horizonte zhruba 15 rokov výborne na preskáčku poskladať tak, aby to príliš nemátlo a hlavná dejová linka sa udržala v chode a divák v napätí. Na snímku sa tak dá pozerať ako na zlepenec premietajúci o paradoxoch a pokrytectve ľudstva, ale aj ako na osobný príbeh jedného mladíka, ktorému do osudu podozrivo často zasahujú prekážky vo forme viacmenej náhodných okoloidúcich. (11.12.2021) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi nedařilo zachytit nějakou dějovou linku a úplně jasno jsem neměl ani v ústředním motivu. Kdybych znal předlohu, tak by mi to možná šlo lépe, ale bohužel. Na druhou stranu tady mi to vůbec nevadilo. Campos nabízí rozmanité panoptikum postav, které mají společnou snad jen víru v Boha, ale cestu si k němu hledají rozdílným způsobem. A v drtivé většině jsou to postupy natolik ďábelské a zvrácené, že mě film na víc než dvě hodiny spolehlivě přikoval k židli. Herecky bez výhrad a Pattinson tu po Králi vystřihl dalšího ukázkového slizáka. Já tomu klukovi snad jednou přijdu na chuť. 85% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Ukrižovanie je opakujúcou sa témou celého filmu. Na stene v Arvinovej (Tom Holland) izbe visí obraz Ježiša na kríži. Arvin, Willard (Bill Skarsgård) a reverend Teagardin (Robert Pattinson) si zrania ruky v podobe stigiem. A hoci to nebolo bežné, japonskí vojaci skutočne ukrižovávali vojnových zajatcov počas druhej svetovej vojny. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama