Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Kdo jinej by měl zobrazit propad do hlubin šílenství než Cage? Vlastně hodně věrná adaptace, i když přemístěná do dnešní doby. Možná by tomu slušela o něco kratší stopáž, maličko víc goru. Film hezky zachycuje tísňovou atmosféru, která se časem stupňuje až zbyde jen wtf moment. Než Guilermo uskutečnís vůj dlouholetý plán natočit V horách šílenství, tohle bude do té doby nejlépe zpracovanej Lovecraft. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nesympatická a střelená nebo jen blbě napsaná rodinka, toho času žijící v americkém Zapadákově, do jejíž zahrádky spadne duhová kulička a začnou se dít podivuhodné věci.  Vyhulená a barev plná hříčka, kde  potěší jen dvě věci  Několik báječných latexových triků  a osud nejmladšího z rodů Hamrů, ehm Gardnerů.  Fialový filtr či Cageův oční tanec  pak  ale opravdu horor, a už vůbec ne lovecraftovský, nedělají a neudělají.   Dvě. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ne že by bylo málo filmů, které by ovlivnila tvorba H.P. Lovecrafta, ale v poslední době se jeho jméno objevuje čím dál častěji. A dává to smysl. CGI dnes umožňují přivést na plátno cokoliv...stačí mít fantazii. Resp. fantazie stačí jen v případě "ztělesnění" monster. Richard Stanley určitě nepatří mezi režiséry, kterým by studia posílala scénáře v naději, že se uvolí... . Ne, zatím z něj opravdu nic kloudného nevypadlo, ale o to víc překvapí, jak moc dobře zfilmovaný tento film je. Atmosféra vynikající a minimálně dvě třetiny filmu jsem si říkal, že takto měla být natočena Annihilation. Srovnání se neubráníte, protože v Color Out of Space, je těch společných prvků hromada. Je velká škoda, že je závěr tak rozpačitý a že se Richard Stanley nepřekonal i coby scénárista. Je mi jasné, že ve filmu podle povídky taťky monster Lovecrafta, musí být hnusomaso, ale bez té závěrečné dvacetiminutovky, by to byl dočista jiný film...lepší, mysterioznější, bez divného chování většiny postav, i smysl nedávajícího konce. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Wau, nečakane wau. Veľmi som sa tohoto filmu obával, pretože ako spisovateľa mám Lovecrafta veľmi rád a recenzie a názory na film sa veľmi líšili. Ale...Dušu pohladilo už úvodné hovorené slovo a zábery na nedozierne lesy a krásne padnúca orchestrálna hudba. Je síce pravda, že Cage svoje herectvo občas preháňa, ale vôbec nie v množstve, v akom som čakal. Vlastne to všetko do seba krásne zapadá a film má atmosféru Lovecraftových poviedok, samozrejme s citom updateovanú do dnešnej doby. Čo je čosi ako zázrak, za ktorý mu tu piatu hviezdičku prihodím. Atmosferické prostredie farmy a lesov, človek až cíti ten strach z neznáma, dokonca linka s mamou a dieťaťom je až nepríjemná. Možno by som trochu vytkol niektoré digitálne FX, ale inak to asi pri tomto námete nešlo...Všetko krásne uhladí poviedkový záver. Tlieskam, a viac takýchto adaptácií! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe má Nicolas Cage aj horšie filmy. Ale nech hrá hocikde, vždy sa to dá dopozerať aspoň do konca. To našťastie nie je tento prípad, podobné šialenosti mám rád. No na druhú stranu viem si aj predstaviť, že niekto tento film pošle do horúcich pekiel. Čo sa mňa týka, uvítal by som trochu menej letargických výrazov a čumenie do blba, v snahe dať snímku masku artu. Musím ale uznať, že kamera bola výborná a samozrejme aj Nicolas Cage. Škoda, že sa to uzavrelo tak regionálne, uvítal by som niečo apokalyptickejšie, aby príbeh dostal trochu mrazivejší charakter. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Filmové natáčení probíhalo v Portugalsku, a to jmenovitě v Lisabonu a v letovisku Sintra, ale téměř celý film byl natočen uprostřed svěží zelené krajiny přírodního parku Sintra-Cascais. Dokonce i Gardnerův dům, který je dějištěm filmu téměř po celou dobu jeho trvání, se nachází daleko od hlavního města a je ukryt hluboko uvnitř temných a vlhkých zemí přírodního parku. (Trajektt)
  • Lavinia Gardner (Madeleine Arthur) má ve svém pokoji vyvěšený plakát hudebního projektu Artkau Eos. V další scéně nosí triko s logem stejné skupiny. (DanteZ)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama