Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Basil Fawlty vede malý hotýlek, ovšem kolem sebe má lidi, kteří ho neskutečně vytáčí. Tak za prvé je tu jeho manželka, která mu neustále přikazuje, co má dělat. Pak tu máme oddaného španělského sluhu, jenž ovšem nerozumí ani slovo anglicky, takže všechny rozkazy absolutně překroutí. Jediný člověk, se kterým by se snad dalo vydržet je číšnice Poly, jen kdyby nekreslila ty příšerné obrázky. Postavu Basila údajně inspiroval jeden vlastník anglického hotýlku, kde strávil John Cleese několik dní s dalšími Monty Pythony. (Tery16)

(více)

Recenze (181)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

A to jsem prosím Hotýlek sledoval v zde tolik (asi spravedlivě) ostouzeném českém dabingu - jak vidno ani ten mně nezabránil v hodnocení nejvyšším. Když já prostě nedám dopustit na ty lehce nesnesitelné britcomové (anti)hrdiny, Arnoldem Rimmerem počínaje, Bernardem Blackem (přestože mně Black Books jako celek zas tolik nenadchl) konče, a že si Basil Fawlty (kouzelný John Cleese v možná životním výkonu) se zmíněnými v ničem nezadá - to se radši vyspat kdesi pod mostem než se s ním dostat do křížku. A když se přidá Qué? páně Manuela jakožto typická reakce na šéfíkův příkaz, je o vrcholnou zábavu postaráno. Nejoblíbenější epizody: Němci, Američané, Smrt. 85 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

John Cleese patří k mým oblíbeným hercům a Hotýlek zase k legendám britské televizní zábavy, Britové jej označují za nejpovedenější sitkom všech dob. Nepochyboval jsem tedy, že s tímhle seriálkem prožiju pár příjemných večerů, ale opak byl pravdou. S každým dalším dílem moje hodnocení klesalo a kdybych viděl všechny, patrně se dostanu na dvě hvězdičky... Problémem je Cleesovo přehrávání ale i celkové překročení míry. Řada vtipů má velký potenciál, jenže je přehnaná na hranici trapnosti. Někdy přece stačí náznak... Poloha konverzačního humoru ve stylu " Ano, pane ministře " by seriálu sedla mnohem víc. Celkový dojem 50 %. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Anglicky humor se casto miji s mym vkusem, ale neda se uprit, ze kdyz se povede, tak u toho clovek proste breci smichy. Stejne jako napr. v IT Crowd, nebo Red Dwarf je to i pripad prave Faulty Towers. V nekterych dilech ta anglicka hysterie a vyhrocene sceny mezi Johnem Cleesem a jeho spanelskym poskokoem dosahovaly skutecne vrcholnych momentu! 7/10 ()

swed 

všechny recenze uživatele

John Cleese exceluje jako majitel hotelu, nervák a podpantoflák v jedné osobě. Míra zábavnosti je u "Hotýlku" na opravdu vysoké úrovni (moje nejoblíbenější epizody jsou The Psychiatrist a The Wedding Party), jednu vadu na kráse bych však našel, a to je dokola se opakující jednotná struktura všech dílů (malá nedorozumění kulminují do větších, dokonce až obřích šarád). P.S. Fanatičtí milovníci britcomů ať si klidně jednu hvězdu přidají. 8/10 ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé a půlté zhlédnutí] Hotýlek beru jako takový prášek když se mi moc stýská po Monty Pythonech, ale nemám náladu na pravé MP... Basil a jeho trable mi dali spoustu nezapomenutelných momentů (Američan, Večeře, Němci...) a jednotlivé epizody vždy skvěle gradují do intenzivního finále kdy na chudáka Cleese všechno "spadne". Až je mi ho občas líto... :-) 90 % ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení poslední epizody "Basil the Rat" bylo pozdrženo kvůli stávce BBC a tento díl měl premiéru až v říjnu 1979, 6 měsíců po odvysílání předchozích dílů. (HappySmile)
  • Produkční tým strávil skoro hodinu editováním každé minuty každého dílu. Jedna epizoda jim tak zabrala okolo 25 hodin. (HappySmile)

Reklama

Reklama