Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Basil Fawlty vede malý hotýlek, ovšem kolem sebe má lidi, kteří ho neskutečně vytáčí. Tak za prvé je tu jeho manželka, která mu neustále přikazuje, co má dělat. Pak tu máme oddaného španělského sluhu, jenž ovšem nerozumí ani slovo anglicky, takže všechny rozkazy absolutně překroutí. Jediný člověk, se kterým by se snad dalo vydržet je číšnice Poly, jen kdyby nekreslila ty příšerné obrázky. Postavu Basila údajně inspiroval jeden vlastník anglického hotýlku, kde strávil John Cleese několik dní s dalšími Monty Pythony. (Tery16)

(více)

Diskuze

evapetra

evapetra (hodnocení, recenze)

Seriál je bezvadný. Ale někde jsem četla, že je to snad nejhorší český dabing k zahraničnímu seriálu. Nevím, sledovala jsem ho s titulky. A myslím, že kdyby všichni ti, co ho tady hodnotili a kritizují i tady v komentářích otřesný dabing se podívali na originál s titulky, měl by Hotýlek určitě přes 80% Na Imdb má hodnocení mnohem vyšší.

Hraboshka

Hraboshka (hodnocení, recenze)

Ten dabing - co to je??!! Musela jsem se na kousek s ním podívat, abych zjistila, jestli je to fakt tak strašný - ne, je to ještě horší! Není to ani z desetiny tak vtipný jako originál, ke Cleesovi se ten hlas vůbec nehodí a některý věci jsou fakt divně přeložený. Ještě že máme titulky. No nic, jinak - viděla jsem zatím dva díly a tenhle seriál vypadá moc dobře. Jen na něj, pro všechno na světě, nekoukejte s dabingem! :)

woody

woody (hodnocení, recenze)

bomber: jj, je, protože vetsina lidi to videla s silenym ceskym dabingem nebo to hloupe srovnava s MP...

bomber3

bomber3 (hodnocení, recenze)

Podle mně je tento seriál na csfd silně podhodnocen. Všechny díly jsou skvěle vymyšlené a některé vtipy jsou srovnatelné třeba i s Létajícím cirkusem. Je pravda, že se vlastně v každém díle opakuje to samé, ale když si vzpomenu například na díl The Germans, 79 mi vážně přijde málo. A jinak pro srovnání imdb-9.4.

Eddard

Eddard (hodnocení, recenze)

Hrozné papriky, všichni... :-P Ale i po těch letech má člověk úsmev od ucha k uchu, když je tak vidí pohromadě.

BerniX

BerniX (hodnocení, recenze)

Dadel: Tak mne se zase vyrazne vic libila prvni serie. z druhe se mi vylozene libila asi jen Basil the rat. Zasmal jsem se i u ostatnich z II. serie, ale jako v I. serii ne. A uplne nejlepsi byly podle me dily A touch of class, The hotel inspectors, Gourmet night a The Germans (v poradi jak byly vysilany)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

viděno naštěstí s titulky. Druhá série výrazně lepší než první.

Callas

Callas (hodnocení, recenze)

Eddard: naprosto souhlasím, jediné co mě nadapá, že nechtěli odradit od seriálu ty zdechláky, co při pohledu na titulky přepínají... když tím ale celý seriál pošlou do ř..i tak už to nějak ten význam ztrácí.

Eddard

Eddard (hodnocení, recenze)

Za sebe jenom bryskně k dabingu - naprosto nedokážu pochopit, proč se k němu kluci z ČT vůbec rozhodli... :( O kolik levnější je to jednoduše otitulkovat (kvalitně!) a nezničit tak 90% gagů, vtipů či celých scén?...

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

hirnlego: Sorry, změním to na komentovali. Samozřejmě s ostatními to vědět nemůžu, jen, že všichni, kdo předemnou napsali koment a hodnotí spíše negativně také zmiňují, kde měli možnost Fawlty Towers spatřit.

Jinak se ti nedivím, já tenhle humor taky nesnáším (v podstatě velmi podobný (ale v americkém stylu) je k nalezení v Přátelích. Spolehlivě mě ale dostane do kolen a to se cení.

Jeden film (resp. celá jeho série) to ale s těmi nedorozuměními dotáhla tak daleko, že už jsem měl co dělat, abych neroztřískal televizi - Četník a mimozemšťané.  Tam to totiž vůbec nebylo v tipné, jen to sralo :-)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Dane, nevím, kde bereš tu neochvějnou jistotu, že to všichni krom golfisty viděli na čt2 - já viděla nejdřív pár dílů v orig. znění s tit. a pak pár dabovaných dílů na čt2 - obojí nic moc, spíš jsem na podobné "scénky s nedorozuměními" docela alergická

Callas

Callas (hodnocení, recenze)

Kangaroo: Být tebou, tak se zase tak nedivím, že jsou lidi, kteří v tomhle seriálu nenašli ani jeden vtip. Seriály typu MPFC a Fawlty Towers obsahují velké množství narážek na tehdejší poměry ve Velké Británii a nejen tam, berou si na mušku konzervativnost, upjatost a další vlastnosti typického brita. Takže je jasné, že ne každý má dostatečný přehled na to, aby všemožné narážky dokázal identifikovat. bloom: Skvěle jsi poukázal na další velice důležitý aspekt tohoto seriálu. A tím je bezpochyby nezaměnitelný John Cleese a jeho charakteristický hlas, emocionální výlevy, hysterické záchvaty a herecké orgie. Dabing OPRAVDU není ani v nejmenším adekvátní. Jen tak pro zajimavost: Scénáristické duo John Cleese (Basil) a Connie Booth (Polly) zůstali natolik oddáni svému seriálu, že druhou sérii (která byla odvysílána o 3 roky později) dokázali napsat stejně dobře, ne-li lépe i když byli už více než rok rozvedení. Já jim za to z celého srcdce děkuji ;)

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

84 je fakt urážka. Jsem dnes viděl 6. a 7. a počítám, že si to zařadím mezi ty vůbec nejoblíbenější seriály. Šestý díl byl geniální po všech stránkách. Ten sedmý byl dosti na nervy. Jediná rozumná postava je tam Polly :-)

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Tohle není Stanislav Fišer, ale Vladimír Fišer, ten co vždycky říká Česká televize uvádí atd.

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Mně se to líbilo, je to jiný než Pythoni, spíš mi John Cleese připadá jako někdo mezi Waltherem Matthauem a Louisem de Funésem. Viděl jsem zatim dva díly v originále i s dabingem a musim říct, že je to nebe a dudy. A to dabing komediálních seriálů byl v té době celkem na slušné úrovni (viz M.A.S.H), ale tady se to hodně nepovedlo. V.Fišer, co dabuje Johna Cleese pohřbívá většinu gagů a Basilovy záchvaty vzteku. Otázkou je, proč ČT neudělala nový dabing, když je jí vše novácké cizí. Myslím, že by to mohlo dopadnout lépe a lidi, co si to nestáhli by se pobavili mnohem víc.

Pukan

Pukan (hodnocení, recenze)

sorry nechtel jsem nekoho nastvat jen jsem tady napsal ze se mi nelibi jeden serial co se libi vsem ostatnim tady....udivilo me tak jsem to tady hodil....v diskuzi se vetsinou objevuji protichudne nazory a tohle je diskuze a ne fan page serialu FT

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

"hlavně klid, klid, nenaštvi se, buď v klidu..........á teď už můžeš reagovat..."

 Kangaroo: Kangaroo, ty HOVADO!

Myslíš, že jsem to měl právo říct? Nebo jsem měl radši držet hubu?

A když se mi nelíbí způsob vládnutí nějaké politické strany, tak mám taky držet hubu a když se mi líbí mohu, se s tím podělit s ostatními?

Třeba takové Friends a Joey taky nejde srovnávat. Však je to úplně o něčem jiném! Friends je o partě kámošů v New Yorku a Joey je o smolném herci v L.A.!

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Kdo tu psal nekalé recenze? Navíc nechápu, proč by tu nikdo nesměl vyslovit svůj názor...

dosa

dosa (hodnocení, recenze)

Český dabing tuhle perlu skutečně dokonale pohřbil. V originále za 5*, jinak 2*.

Pukan

Pukan (hodnocení, recenze)

je vcelku jedno s cim to porovnavam proste mi to nepride vtipne a to britcomy muzu

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Pshimi: no já taky, ale při sledování jsem si to čas od času představoval v originálním znění a zjistil, že by mi to přišlo mnohem vtipnější :-)

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

woody: a proč by nemohl? Je tam jeden z protagonistů, je to taky britské, je to z podobné doby a technické zpracování je taky podobné (samozřejmě neberu v potaz Giliamovy animačky a různý kravinky v MP.) S čím už jiným by se mohlo srovnávat?

woody

woody (hodnocení, recenze)

Pukan: No tak za to ti nikdo nemůže, že to porovnáváš s Monty Pythony...

Pukan

Pukan (hodnocení, recenze)

nemuzu si pomoct ale ani jednou jsem se nezasmal, uz jsem to jednou videl i v originalnim zneni a byl jsem strasne zklamany tesil jsem se ze to bude podabna taskarice jako monty python, nebo ze aspon humor bude na stejne urovni, bohuzel nezachytil jsem ani jeden vtipny vtip :(

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Oskar: asi to udělám. Seriál vypadá velmi zajímavě, ale bez geniálního hlasového projevu Johna Cleese to ztrácí.

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Já to tušil! Tak ČT se konečně odhodlá odvysílat nejúspěšnější britcom všech dob, v exponovaném čase, ale S TÍM PŘÍŠERNÝM DABINGEM, který kdysi udělala Nova a který kazí seriálu dobrou pověst. Sežeňte si to s titulky, nebudete litovat.

Reklama

Reklama