Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý horor pro dvanáctileté. A nemyslím to vlastně nijak zle. Jsou tu sympatické kladné postavy a zlomyslný démon, který se noří z docela originálního konceptu, byť nakonec ustupuje známému schématu a nemá šanci nijak překvapit či dokonce šokovat. Na jedno zhlédnutí ale úplně v pohodě, obzvláště třeba s příliš bojácnou přítelkyní po sklence vína (já koukal sám po několika pivech, proto možná nejsem spokojen ještě více).. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tématicky někde mezi The Hallow (2015) a Chůvou (1990). Zdejší Temná matka žije v lese, obývá rozsochatý strom a bere si ty, na něž druzí zapomněli. Oceňuji, že na místo počítačových efektů převažují masky a poctivá ruční práce, že místo trapných lekaček se autoři snaží budovat atmosféru. Pěkné scénky jsou i ty, kde se Matka přemisťuje z dočasných hostitelů. Ovšem Ben sympatiemi nehýřil, navíc se často choval jako pablb, což mi vadilo. Úplný konec očekávaný - nepřekvapil. Jako celek solidní za 3,5* ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Mám witchcraft jako hororovej subžánr moc rád a tady mi legenda kolem čarodějnice celkem sedla, jak podáním, chováním, převtělením, schopností a hlavně není cimprlich když večeří batolata. Mělo to i silnější nádech Disturbie (resp. Okno do dvora) a ne všichni tam byli otravní. Potud hezký 4*. Scénář ale trpěl mnoha neduhy, hlavně typický berličky, jak to ukončit a jak se z toho dostat. Přišlo mi, že tvůrce má vizi a dobrou, ale ke konci mu to začalo haprovat, logikou brzdit, až se to ve finále nabouralo. Což je škoda, mohl z toho být solidní flák zlé čarodějnické flákoty. Takhle je to jen slušnej film s dobrým námětem ale špatným provedením. Konec byl zmatenější s blbou kličkou, kterou kdyby vynechali, tak udělají líp. Finále ve sračkách pod stromem špatnej nebyl, ale všechno šlo ráz naráz a potenciál byl fuck. 3* až 4*, ale dám 4, lepších witchcraftů se teď moc nevidí. 4* a.k.a 60% ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemne to hovorilo v náznakoch a proste nenudilo. Aj keď je to dosť jednoduché, občas nelogické a s nevýraznými postavami, ale odsype to a ja neľutujem, že som na tom bol v kine a už vôbec nie to, že som to videl a možno zhliadnutie niekedy aj zopakujem. 6,5/10 (Videné v kine, 5.9.2020, Originálne znenie) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Taková teenager stalking Disturbia říznutá hororem o posednutí sousední rodiny zlou entitou, kterou si přivezli z lesa domů, aniž by o ní věděli. Ze začátku trochu zdlouhavé, naopak ve druhé části film předkládá zajímavý origin bytosti a její schopnosti a začíná budovat nějakou atmosféru. Hlavním tahounem jsou tady ostatními zmiňovaní sympatičtí a neokoukaní herci, kteří nepřehrávají a dobře se na ně dívá a akorát vyměřená stopáž, která nestíhá nudit. Ke konci to naštěstí trochu přiostřuje ať už vizuálně (pravá podoba příšery byla dost děsivá), tak akcí i tempem, ale naneštěstí jsou zde místy obrovské scénaristicky nelogické chyby, které filmu ubírají na vážnosti a ostříleného hororového diváka to ve výsledku nemá čím překvapit. Na béčko ale pořád slušná a neurážející práce, silnější tříhvězda. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Jedna zo scén filmu zo strašidelnej pivnice sa nakrucala v rodinom dome bratov Piercovcov, kde ako deti vyrastali. (Kwaichi)

Reklama

Reklama