Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 3

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (74)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Nič svetoborné, remeselne zručne nakrútený výplach, ktorý hrá na nostalgiu za osemdesiatymi rokmi (ten soundtrack!). Critteri tu majú podstatne väčší priestor ako v trojke a štvorke, ale aj tak je tu príliš veľa hluchých miest. Jedine, čo ma teší, je, že konečne aj takéto nízkorozpočtové brečky sú vizuálne zručne nakrútené. Na trojke a štvorke vidieť, že pred tridsiatimi rokmi to ešte štandardom nebolo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 3/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// PLUS: má to 80s. atmosféru, hudba, napětí a také lekačky fungují za mě báječně, triky, masky a efekty minimálně na sérii jsou zdařilé, objeví se tu Dee Wallace z prvního dílu MÍNUS: bohužel se nijak s touto postavou nepracuje, navíc tu je jen okrajově, také je škoda že tento díl nijak nerozvíjí mytologii Critters, to vše bych ještě pominul, problém je hodně hloupý scénář, ještě hloupěji napsané dialogy, stupidní chování dospělých postav a docela otřesný český dabing/// Shrnutí: Je to takových 25 let co jsem si chodíval půjčovat VHS kazety do půjčovny právě s Critters, takže jsem se tímto filmem trochu vrátil do dětství. Nostalgie je hold silná a tak mám k tomuto "vesmíru" slabost, proto dám i o něco vyšší hodnocení. Trochu nerozumím, proč je potenciál tak málo využit, proč tvůrci nepracují víc s postavou z prvního filmu a proč obsadili tak marné "dětské" herce. Přesto jsem se u filmu náramně bavil a přiznám se, fakt si to užíval./// Celkem 60%/// ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po 27 letech si někdo řekl, že by mohlo být cool natočit další Critters našel k tomu jakéhosi no name režiséra no name herce a , aby to někoho zaujal i Dee Wallace, která, ale hraje skoro už v každém televizním hororu. Bohužel to cool není jelikož i celá série šla od třetího dílu do kytek a tohle je na podobném brdu. Nicméně zas tak tragicky, abych tomu odpad to teda nevidím kdyby tam nebyla nakonec ta feministická scéna ve stylu mužští criters jsou zlí chtějí ničit a ty si samice ty si hodná dal bych možná i 3 hvězdy. Určitě je to lepší jak trojka i čtyřka. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, předchozí filmy také nejsou žádný zázrak a divák musí být naladěný na stejně ujetou notu jako tvůrci. Critters byli v dětství moji velcí oblíbenci, takže jsem si další pokračování nemohl nechat ujít. Vata kolem nich je o ničem, herci nezajímaví, ale příšerky samotné znovu pobaví. Ve skrytu duše jsem doufal, že přijde pocta kultovní scéně s valícími se Critters a jsem rád, že moje přání bylo vyslyšeno. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jistě si většina lidí hned vybaví čtyřdílnou sérii Critters a úsměvné chlupaté potvory s ostrými zuby, velkým apetitem i smyslem pro zvrácený „humor“. Já sám mám první dva díly opravdu rád a to hlavně i díky některým důležitým postavám, které vedle samotných Critters k této sérii neodmyslitelně patří. Bohužel jak Charlie McFadden tak ani Ug se tu neobjeví a jediné co fanoušky možná trošku zahřeje u srdce, je přítomnost Dee Wallace, která na stará kolena potřebovala nejspíš narychlo nějaký ten peníz.    Syfy ve spolupráci s Warner Bros hodlali vydělat na nostalgii fanoušků původních filmů a připravili si pro ně dle vlastních slov reboot Critters, moc se jim tento televizní kousek nepovedl. Kouzlo „osmdesátek“ jaksi vyprchalo, většina důležitých postav tohoto příběhu byla krajně nesympatická, divák tu nenarazí ani na nějak oslnivý počet humorných scén, digitální a gore efekty taky žádná sláva, no prostě z toho byla cítit lacinost, snížený rating přístupnosti taky udělal svoje a ani chvějící se Dee (s těžkou replikou zbraně, kterou sotva udržela v ruce) tomu taky zrovna moc nepomohla.    Samotné příšerky nebyly vyloženě špatné – jasně občas byla jejich gumovost až moc viditelná, ale jinak se nakonec dočkáme v jejich provedení i několika vtipných momentů, dojde i na několik nostalgických okopírování určitých scén. To mnohem více mi pily krev nesympatické postavy mladých hrdinů tohoto filmu. Jak já tajně doufal, že alespoň polovinu z nich Critters nemilosrdně sežerou, leč marně. A ta bílá Critters královna – taky žádná sláva. Většina důležitých mord záběrů se stejně odehraje mimo záběr kamer, takže i po této stránce jisté zklamání. 30% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Celý film se natáčel v Kapském městě v Jihoafrické republice. (jenovef)
  • Ve filmu se ve vedlejší roli objevuje Dee Wallace, která v původním filmu Critters (1986) ztvárnila matku Helen. Neoficiálně se jedná o stejnou postavu, ale nemá to vliv na příběh. (jenovef)
  • Jedná se o dosud nejkrvavější díl ze všech. První z řady, který byl v rámci filmového ratingu MPAA klasifikován jako R. (jenovef)

Reklama

Reklama