Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Jim povýšil na premiéra, ale neztratil nic ze své idiocie a pitomého úsměvu. Humphrey a Bernard se dostali do vyšší platové třídy, ale rovněž zůstali věrní své povaze: jeden je tak mazaný, že byste ho podezřívali i z toho, že v Anglii nevyšlo slunce, druhý tak přitroublý, že místo aby dával bacha na hubu, riskuje propuštění, řeší ablativ. Ale hlavně, humor má stejné grády jako Pan Ministr, takže za mě plný počet! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jim Hacker postoupil, ale problémy se valí dál a voliči chtějí vidět, že jejich muž se o ně stará! Velmi zdařilé pokračování ministreských sériií samozřejmě pod neochvějnou taktovkou Sira Humpreye Applebyho, seriál nijak neubral ze své břitkosti a pokračuje v nastaveném tempu dál. To nebývá obvyklé. Skutečně skvostná zábava na úrovni. Milá BBC za toto a mnohé další - děkuji. ()

Reklama

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení obou řad ("Jistě, pane ministře" a "Jistě, pane premiére") scénáristy J. Lynna v režii P. Whitmoreho a S. Lotterbyho a můj názor na ně jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* nemá cenu oba na sebe navazující seriály o ministrovi a premiérovi hodnotit samostatně, protože mají hodně společného - kvalitní britský humor, herecké obsazení a politický nadhled. Podle mě není lepší filmové či televizní dílo, které by běžnému divákovi dokázal zpřístupnit fungování politiky a jejich procesů, která je všude stejná - teda aspoň v demokratických zemích. Kultovní pozici seriálu v tomto žánru nejspíš nikdy nic neohrozí a tak všem neznalým, koho aspoň trochu politika zajímá tak doporučuji a rozhodně v českém dabingu, který je na jedničku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co jiného dát této perle než pět hvězd? A tentokrát musím ocenit i skvělý dabing a překlad. A taky, že tento humor nikdy nesklouzl do záchodovosti. Nikdy nebyl vulgární, ale vždy inteligentní a břitký, jako čepel katany. Divím se, že Eddington za to ten řád dostal, u nás by se tomu možná smáli v soukromí, ale určitě by ho neocenili. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama