Reklama

Reklama

VOD (1)

Brzo má být propuštěn na svobodu sériový vrah. Inspektor se vrací do města Vitoria-Gasteiz, aby vyřešil vraždy, které se podobají jeho údajným zločinům. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (47)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá a řekla bych, typicky španělská krimoška o sériovém vrahu. Jeden si právě odseděl 20 let, má být propuštěn a stále o sobě tvrdí, že je nevinen. Jeho jednovaječné dvojče ho kdysi udalo proto, aby měl jejich společnou dívku jen pro sebe. Ve městě však další podobné vraždy propuknou ještě předtím, než je odsouzenec na svobodě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co zaujme jako první je způsob, jakým vrah své oběti likviduje. Už dlouho jsem neviděl nic tak originálního. Líbil se mi i klíč, podle kterého při zabíjení postupuje a palec nahoru zaslouží též stylizace. Problém jsem neměl ani s motivací, byť je trošku přitažená za vlasy, ale v souvislostí s ní vyvstává větší potíž. Ne že bych byl fanda do porodů či genetiky, ale skutečnost, která hnala zloducha za pomstou, mi přišla přepálená až běda. Danou sekvenci jsem si raději pustil ještě dvakrát, abych se utvrdil, že to tvůrci myslí vážně. A trochu mě iritovala i policistka, která si u manžela nepovšimla dost zásadního faktu. Kdyby to bylo naopak, tak bych to ještě pochopil, ale ženské si takových věcí prostě všimnou. Ale dalo se to překousnout. Pomalý styl vyprávění mi docela vyhovoval a nevadila ani zbytečná překombinovanost, odhalení vraha a jeho napojení na jednu z důležitých postav mi také přišlo v pořádku a slušné bylo i finále, ačkoliv dopadlo tak nějak podle očekávání. K hercům nemám výhrady a moje oblíbenkyně Aura Garrido zabodovala i tady. Stačilo trochu přemýšlet a mohlo to být lepší, ale ani tak si moc nestěžuji. 70% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že jsem tenhle film poslal (zatím) do modrých čísel. Na lepší, než průměrné hodnocení nemá ani náhodou. Už od počátečního „náhodného“ setkání při běhu na mě působil až moc prvoplánově a jen stěží uvěřitelně. A to se týká skoro všeho. Herců, rádoby šokujícího příběhu, plných pěkně naaranžovaných vražd a poté také konce, který mě absolutně neuspokojil. Poslední dobou nemám na španělské filmy moc štěstí a tohle kriminální drama sem musím bohužel zařadit také. Možná s lepší náladou, která mi dnes očividně chyběla a s jinou herečkou v hlavní roli. Ne, že by mi Belén Rueda něco někdy udělala, ale tady mi přišla jenom jako kdysi známá herecká tvář, která už dávno ztratila svůj lesk. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Umělecké aranžování mrtvol mělo zvláštní poetiku i své kouzlo. A jako vražedný nástroj zvolit včely, které jsou lidem v mnohém užitečné, mi přišlo kruté a bezcitné, ale co můžeme od takového psychopata, kterému se nelíbila ani jeho přírodní zrzavá barva vlasů (v tomhle se s ním neshodnu) čekat. Bohužel tento snímek má velké ambice, ovšem scénář, zpracování a herecké osazenstvo viditelně pokulhává i když se to hlavní vyšetřovatelé snaží celý film rozběhat. Vyměnit filmový štáb a mohl to být povedený thriller. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Španielska Seven wannabe záležitosť, čiže vyšetrovatelia sa snažia vypátrať vraha, ktorý vraždí na základe istého rituálu, pomerne skoro sa dozvedáme totožnosť vraha, záver neprebehne podľa najklasickejšej šablóny a vizuál má ten istý farebný filter. Atmosféra však nie je taká hutná, akú by si prípad zaslúžil a na kauzalite scenára sa mohlo lepšie popracovať. Skôr ako tak rozdielne hodnotenia by som tu očakával plejádu troch hviezd. Milostná línia je zbytočná, ale zaberie tak málo času, že je to nakoniec jedno. V minisérii by sa všetky chyby dali bez problémov vyladiť, tam by sme si ale počkali na identitu vraha až na koniec, tu ma naopak potešilo, že som bol pred vyšetrovateľmi a netrpezlivo čakal na moment, kedy im všetko dôjde. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve španělském městě Vitoria-Gasteiz, které je hlavním městem provincie Álava i celého autonomního společenství Baskicko. Ve filmu také vidíme starou gotickou katedrálu Santa María, která se nachází v témže historickém městě. (Trajektt)

Reklama

Reklama