Reklama

Reklama

Thajský mistr Tong Pom se nesmíří s porážkou a brutálně zavraždí mladého šampióna Kurta Sloana. Příběh pokračuje po několika letech. V tělocvičně, kterou vede, učí Kurtův mladší bratr David mladé bojovníky zápasit. Nejlepším žákem je Brian, ctižádostivý, nevyzrálý talent, přímo posedle toužící se prosadit. Dá se zlákat dohazovačem sportovců Maciahou, pracujícím pro thajskou organizaci. Vlastní ji Sangha, otec zabijáka Tong Poa. Mezitím vyhledá Davida starý mistr Xian. Jako učitel odevzdá mladíkovi finesy bojové dokonalosti. Nicméně zákeřný Tong Po zlikviduje i nadějného Briana. Ačkoliv Xian a jeho žák neuznávají filozofii pomsty, vyzývá dospělý adept bojového umění thajského vládce k boji na život a na smrt... (Intersonic)

(více)

Recenze (101)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Druhý Kickboxer sa musí zaobísť bez Jean-Clauda ktorého nahradil Sasha "Kouďák" Mitchell ako tretí brat Sloan a réžiu zas prebral Albert "Roztrúsená Skleróza" Pyun. Výsledok tejto spolupráce je totálne stupídne videobéčko počiatku 90-tych so všetkým čo k tomu patrilo, vrátane záporákov Matthiasa Huesa a Cary-Hiroyuki Tagawu. Tí ma však sklamali lebo Hues tu je kretén čo hneď dostane na prdel a Tagawa zas len tára niečo o pomste z druhej ruky. No a tak vypália Koudymu telocvičnu a on potom chvíľu smutne chodí okolo za doprovodu gýčovito hnusného cajdáku až kým mu blbú náladu nezatrhne majster Xien. Ten ma celkom bavil, lebo oplýva nezvyklou dávkou sabareflexie keď vypráva rôzne nezmyselné pomätené bájky o nosorožcoch, dážďovkách a žirafe v roláku. Najlepšie bolo ako mu hrdina povedal - "viete že ste čím ďalej senilnejší?", majster ho potom zhodil na lane z baráku a ženská v okne pred ktorým sa zastavil hlesla - Ježiši, ťahaj do hajzlu debil"! Srandu proste oceňujem. Okrem majstra sa v dvojke opäť vracia aj thajský drvič Tong Po, lebo jeho predstaviteľ Michel Quissi na rozdiel od kolegu Van Damma žiadnu kariéru akčnej hviezdy nerozbehol, takže mohol byť rád za repete jeho jedinej pamätihodnej úlohy. Scenár však robí debila aj z neho, je jedno ako šialene sa tvári a púli oči. Finálny súboj sa moc nepodaril, hrdina najprv brutálne schytáva až je komplet krvavý, potom mu však majster povie že kohút ešte nezakikiríkal ( bez srandy) a on s uvedomím že tma je niekedy jasnejšia než svetlo zmasakruje copáča aj poslepiačky. Až mi bolo Tonga ľúto že furt skončí ako chuj ani nevie prečo. Celkovo sa to dá pozerať, ale viac ako dve nedostane. ()

kornitko odpad!

všechny recenze uživatele

Jako první musím zmímit hudbu, která nestála vůbec za nic a připadalo mi, že tam někdo pouštěl zrovna co ho napadlo. Albert Pyun by si měl dát pár facek za to, že má tu drzost se považovat za režiséra, protože celý film působí jak by byl natočený 15. letým klukem, který týden předtím viděl všechny staré bojovky. Scénař tam žádný není, jen někdo zkopíroval straré známe hlášky z Krvavé sportu, Kickboxera a Rockyho a všechno to promíchal dohromady. Sasha Mitchell je jako Kouďák dobrý, ale hrát si na akčního hrdinu mu nejde, i když je to v podstatě dobrák, který sní i spálené dušené, aby potěšil mámu a ještě slušně poděkuje. Nedívejte se na to, jen vás to rozčílí. ()

Reklama

Monco 

všechny recenze uživatele

Dávám dvě hvězdičky, ale to jen z nostalgie. Tohle je prostě to pokračování, které se nepovedlo a které bývalo zvykem. Tong Po vlastně všechny zabije kromě mistra Xiana a ten trénuje bratra Davida(o kterém není ani zmínka v první díle, zvláštní co?) a ten potom v závěrečném souboji vyhraje, jak jinak ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze namiesto Van Damma, ktoreho nechali zomriet sa predstavi dalsi Sloan. Tentokrat v podani slavneho Koudaka, ktory tu poucuje male deti rovnako ako v serialy Krok za krokom. Nejakymi sialenymi scenaristickymi oklukami nakoniec dôjde aj na zapas s Tong Paom (v komickom pôvodnom dabingu ho fakt voalu Pao). Co sa mi na filme pacilo je roztomila atmosfera a retro popikova hudba. No a Koudak je samozrejme sympatak. Na strane zaporakov je kopa povedomych hnusnych xichtov. Takze stacilo jedine. Angazovat nejakeho choreografa, aby bitky nevyzerali amatersky. Bohuzial na to sa asi zabudlo. Jedinym plusom bitiek je, ze miestami pôsobia kontaktne. Ale choreografia je primitivna a vsetci ti borci vyzeraju tak nejak srandovne. Prilis som im tie chvaty neveril. A bitky uplne zabili otravne spomalovacky, ktorych tu je viac ako vo vsetkych Florentineovych filmoch dokopy. Vdaka tomu vyzeraju bitky strasne nezazivne. Najmenej mizerne dopadla asi bitka s Huesom a najhorsie finale s Qissim. Najtrapnejsi je necestny Tagawa, ktory ma cely cas kecy o cesti. Sklamanim je aj trening. Xian ma cely cas divne kecy, ktore asi mali byt vtipne a Sloana nauci iba chodit. Hm. Takze davam tomu 3/10. Nudil som sa o nieco menej ako u najnovsieho remaku ale je to rovnako hlupe. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla fakt šílená blbost, Sasha Mitchell absolotně nedokázal zastoupit Van Damma a i když neni úplný dřevo, tak všechny souoboje vypadaly strašně směšně a trapně, měl radši zůstat jako Coudy. Samozřejmě že i v jedničce ty souboje byly stylem hodnej dostane po držce a pak se najednou vzchopí a nakope mu, ale tady to bylo příliš okatý. Další věc co se mi hodně nelíbila, byla až přílišná podobnost předchozímu dílu a tam kde se to rozcházelo, tak to bylo většinou pěkně ubohý a vtipný scény nebyly vtipný. Takhle zprznit jednoduchý akční béčko to se jen tak nevidí ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Počas úvodných titulkov je možné vidieť Davida (Sasha Mitchell) spolu s jeho dvoma bratmi, sú to však úplne iní herci, ako tí z prvej časti. (beso74)
  • Sasha Mitchell ve filmu využil své zkušenosti z osobního života. Herec je amatérským mistrem světa v Kickboxu a držitelem černého pásů v Taekwondu. (Lajty)

Reklama

Reklama