Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (905)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Já ty zamilované lidi nechápu, proč pořád jezdí na chaty do lesů, když jediné, co se jim tam kdy stane, je děsně protivná smrt? No dobře, tím jsem ukojila svoji egoistickou část, abych dala najevo, jak strašně morálně na výši se oproti tomuto filmu cítím. A také nesmím zapomínat na to, že tohle je zřejmě zakladatel toho žánru týnejdžrů jedoucích si do lesa pro smrt, takže kritizovat ho za to, že jsem se narodila o dvacet let později a tím pádem už znám ty miliony epigonů je velmi nespravedlivé. Ale jdeme dál. Vcelku mě zklamalo, že některé části, zejména ty na začátku, vypadaly tak pěkně výtvarně stylizovaně - močál, listí ve vodě, trouchnivějící dřevo, mlha ve tmě, lidé stojící u auta a sledující svého kamaráda co šmátrá po klíči, dívka sedící mezi vlajícími záclonami, dveře v podlaze - a zbytek byl prostě obrazový kýč kálící na estetiku sakra zvysoka. Předpokládám, že to byl záměr, každopádně mně by se prostě líbilo, kdyby se mi to líbilo celé, i s těmi démony. Jistě, červi, krev, blbé úsměvy a jiné věci tam musí být, ale nemůžou být hezké? Uf, jsem to ale slepice. Nicméně scéna s hádáním karet byla parádní, to se musí nechat. ()

berg.12

všechny recenze uživatele

Tenhle film znám pod předlistopadovým názvem "Chata" a nikdy jsem ho neviděl. Tak proč píšu komentář? Naše rodina patřila za totality k té méně šťastné většině, která nevlastnila žádný videopřehrávač. Spoustu filmů jsem tak znal pouze z vyprávění na pionýrských táborech. Na plandě dřevěné chatky jsem takhle poprvé "viděl" Terminátora, Komando, Mouchu... a i tenhle horor. Vzhledem k tomu, jak přesně splnily některé filmy poté co jsem je viděl mou představu a vzhledem k tomu, že po vyprávění tohohle filmu jsem pár dní pořádně nespal a bál se jít do lesa, nepochybuji, že i v reálu by to byl silný zážitek. Určitě si to někde seženu. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Un-FUCKIN´-believable!!! Dvě slova: Sam Raimi. Tolik tvůrčího potencionálu, vtěsnaného do nějakých 80 minut, jsem snad ještě neviděl. Ohromující je, že ačkoliv vše působí roztomile "staře", herci přehrávají a lekačky se dají čekat minutu dopředu, tak přesto je to všechno strašidelné! Vážně si to nedovedu vysvětlit, ale navzdoy tomu, že přehnanost a komediální prvky se tomuto dílu jen stěží vyhnou, tak jsem se většinu času solidně bál. O režii bych pak dokázal napsat slohovku, protože to, co se Raiminu v mládí podařilo, to by nejpíše chtěl dokázat každý debutující režisér, co si v krámu koupí kameru a vyrazí s partou přátel do lesa. No prostě zážitek, na který se rozhodně nedá zapomenout. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Před třiceti lety určitě kultovní hit, dnes spíše úsměvné a ve druhé polovině skoro i nudné. Prvních 40 minut je velmi slušných, přes chatu a její bezprostřední okolí je přehozen těžký atmosférický háv a režisér předvádí originální frajeřinky. Ve druhé části nastupují gore efekty, masky, krev, postavy se chovají nelogicky a ze scény se vytrácí hutnost a tíživost situace. Nejvíc děsivý zůstal úplně poslední záběr. Je fakt, že vidět to někde na chalupě poblíž lesa, asi bych pro pivo do sklepa na sedmej schod nešel... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nezabudnutelna kultova klasika 80-tych rokov, ktoru som si specialne po niekolkych rokoch opät zopakoval pri domacom kine o jednej v noci v uplnej tme a opät to bol skvely zazitok, pricom ma aj par krat poriadne miklo, zavisi to samozrejme od hlasitosti televizora :-) Myslim si, ze ten napad s kamerou v lese, ako sa neustale zo vsetkych stran blizi k chatke a k tomu neprijemny zvuk ducha Candy aj dnes dokaze nahnat hrozu. Uzivatelke Madison stacil pozriet trailer a hned mi dala vediet, ze tento film nechce nikdy vidiet, co sa jej ani necudujem, pretoze tie suboje, najpv v lese s konarmi, neskor so sekerou, s lopatou alebo aj s motorovou pilou boli na tu dobu skoro perverzne, v niektorych krajinach zostrihane alebo uplne zakazane, ale z mojho pohladu genialne natocene, pretoze sa krvou nikde nesetrilo. V podstate ak sa teraz nad tym zamyslim, skoro vsetci boli posadnuti diablom alebo zlym duchom a mozno sa tvorcovia trosku inspirovali aj podobne sokujucim hororom z VYHANACA DIABLA (1973), pretoze tu boli ludia podobne posadnuti demonom, ako aj Regan diablom a pouzili ten neprijemny diabolsky hlas, co filmu len prospelo. Zvlastne bolo to, ze k tomuto filmu bolo velmi tazke sa dostat, lebo vo videopozicovniach v 90-tych rokoch bolo mozne zohnat len dvojku EVIL DEAD pod nazvom SMRTELNE ZLO 2 (1987), taktiez cele roky opakovala aj Nova len dvojku a potom, ako divaci pisali do televizie, ci planuju vysielat aj jednotku odpovedal byvaly riaditel pan Zelezny, ze na jednotku nemaju prava, alebo sa k nej proste nemohli dostat. Az teraz po prvykrat som videl jednotku na Cinemaxe, inac dostupna bola len na nejakej videokazete od znamych, preto to bola uzasna spomienka. No dnes sa da urcite aj stiahnut. ________ Bruce Campbell - (Ashley 'Ash' J. Williams) +++ Ellen Sandweiss - (Cheryl) +++ Richard DeManincor - (Scott (as Hal Delrich) +++ Betsy Baker - (Linda) +++ Theresa Tilly - (Shelly (as Sarah York) +++ Produkcia: Sam Raimi, Bruce Campbell +++ ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Ve filmu si také můžete všimnout potrhaného plakátu k filmu Jaws (1975). (Chatterer)
  • Kusy dřeva padající na začátku filmu z mostu byly vyrobeny z polystyrénu. (Chatterer)
  • „Necronomicon“ neboli „Kniha mrtvých“ je smyšlený grimoár, který ve svých povídkách poprvé použil H. P. Lovecraft v roce 1919. Byl údajně napsán "šíleným" arabem Abdulem Alhazredem. Má obsahovat veškerá tajemství světa a kosmu. (PRobin)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama