Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (906)

Falko 

všechny recenze uživatele

Nezabudnutelna kultova klasika 80-tych rokov, ktoru som si specialne po niekolkych rokoch opät zopakoval pri domacom kine o jednej v noci v uplnej tme a opät to bol skvely zazitok, pricom ma aj par krat poriadne miklo, zavisi to samozrejme od hlasitosti televizora :-) Myslim si, ze ten napad s kamerou v lese, ako sa neustale zo vsetkych stran blizi k chatke a k tomu neprijemny zvuk ducha Candy aj dnes dokaze nahnat hrozu. Uzivatelke Madison stacil pozriet trailer a hned mi dala vediet, ze tento film nechce nikdy vidiet, co sa jej ani necudujem, pretoze tie suboje, najpv v lese s konarmi, neskor so sekerou, s lopatou alebo aj s motorovou pilou boli na tu dobu skoro perverzne, v niektorych krajinach zostrihane alebo uplne zakazane, ale z mojho pohladu genialne natocene, pretoze sa krvou nikde nesetrilo. V podstate ak sa teraz nad tym zamyslim, skoro vsetci boli posadnuti diablom alebo zlym duchom a mozno sa tvorcovia trosku inspirovali aj podobne sokujucim hororom z VYHANACA DIABLA (1973), pretoze tu boli ludia podobne posadnuti demonom, ako aj Regan diablom a pouzili ten neprijemny diabolsky hlas, co filmu len prospelo. Zvlastne bolo to, ze k tomuto filmu bolo velmi tazke sa dostat, lebo vo videopozicovniach v 90-tych rokoch bolo mozne zohnat len dvojku EVIL DEAD pod nazvom SMRTELNE ZLO 2 (1987), taktiez cele roky opakovala aj Nova len dvojku a potom, ako divaci pisali do televizie, ci planuju vysielat aj jednotku odpovedal byvaly riaditel pan Zelezny, ze na jednotku nemaju prava, alebo sa k nej proste nemohli dostat. Az teraz po prvykrat som videl jednotku na Cinemaxe, inac dostupna bola len na nejakej videokazete od znamych, preto to bola uzasna spomienka. No dnes sa da urcite aj stiahnut. ________ Bruce Campbell - (Ashley 'Ash' J. Williams) +++ Ellen Sandweiss - (Cheryl) +++ Richard DeManincor - (Scott (as Hal Delrich) +++ Betsy Baker - (Linda) +++ Theresa Tilly - (Shelly (as Sarah York) +++ Produkcia: Sam Raimi, Bruce Campbell +++ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Lesní duch, je takovým klasickým zástupcem béčkových, nízkorozpočtových hororů z 80. let. Z počátku slibně budovaná atmosféra, zmizí v okamžiku, kdy se na scéně objeví první zombie a pak už se vůbec nevrátí. Většina scén vypadá (nechtěně) komediálně a tak už dnes snímek zaujme snad jen několika zajímavými nájezdy kamer či již zmiňovanou atmosférou v prvních minutách. Film, který nevyleká, ale spíš zhnusí. Čekal jsem víc. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má sice pomalý rozjezd, ale druhá polovina je snad nejlepší béčkovej horor, co jsem kdy viděl. I když je to slátanina, tak svého druhu je to jeden z nejlepších. A to i přesto, že některé sekvence působí komediálně až směšně. Jakoby byl fim strašně dobrý i strašně špatný zároveň a výsledek je překvapivě geniální. Jako by se ta hutná atmosféra podařila režisérovi mimoděk. Protože přes všechny ty herecké nedostatky kýčovitý scénář, vás prostě Evil Dead vtáhne jako málokterý film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Raimi, Spiegel, Campbell.. Royal Shakespeare Company? To asi ne.. Spíš původ zkratky rsc, označující ukončení zápasu kvůli potoku krve cákající z boxerova obočí na všechny strany.. Za málo peněz hodně hororové muziky umocněné voyeurskou kamerou prolétávající mezi větvičkami, hektolitry umělé krve nastříkané na obličej božského Bruce a spoustou obyčejných zvuků budujících atmosféru (tlukot srdce, cvrkot hmyzu nebo ta moucha na závěr closing credits) a přitom všem je to celé tak krásně neseriózní. Za tu ošklivost, co provedly lesní kořeny nebohé Cheryl, se dává dle trestního sazebníku 5 až 12 let - záleží na šikovnosti přiděleného právního zástupce.. „Join us! Join us!“ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Kultovní humus, aneb jak z mála vytěžit maximum. První díl téhle už víc než kultovní hororové záležitosti jsem viděl až po tom třetím. Sam Raimi vsadil na přímočaré napětí, brutálně masakrální kousky a takový načernalý humor v pozadí. Jistá podobnost s Braindead tu rozhodně je, hlavně co se těch prdelí, střev a hektolitrů slizký krve týče. Celkově tři etapy, kdy ta první, kterou bych nazval „Chlapupáři“ vsází především na to neviditelné, ovšem zato mistrovsky slyšitelné zlo kolem chajdy a v každém koutku onoho lesa. Etapa druhá, kterou bych shrnul slovy „Udělej si sám,“ naopak drtí na kousky sousloví přímočará řežba a slabší povahy hromadně ohazují sedačky přísně střeženým obsahem svých žaludků. Etapa třetí, „co si uvaříš, to si taky sníš,“ už jen podtrhává celičké gore řádění. V hlavě mi uvízlo hned několik momentů, kvůli kterým bych nikdy nemohl sáhnout po jiném než absolutním hodnocení. Krom skvělého zvuku (obzvlášť když se na vás řítí to burácení prostorově), práce kamery a střihu, kdy si říkáte „dej mi sílu pane, ať to udržim a neznečistim se strachy,“ až po Bruce Campbella, který se díky práci s motorovou pilou (a nejen s ní) zapsal nesmazatelně do duší hororových fandů po celém světě. A i když efekty na dnešní dobu působí lacině, tady pasují jako houslové sólo do dobře napsaného orchestrálního partu. Tak už se tu nebudu vykecávat, nazuju gumáky, abych ve sklepě plném vnitřností neuplaval a zajdu si přečíst nějakou knížku, kterou autor pojmenoval Necronomicon.:)) Za pět stoprocentně!! [10/10] ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Nátačelo se v opuštěné chatě, na kterou Sam Raimi náhodně narazil. (Chatterer)
  • Natáčení trvalo cca 18 měsíců. (Chatterer)
  • Pro promítání ve Finsku a Německu musel být film zkrácen téměř o dvanáct minut, původní verze mohla být uvedena až v roce 2005. (gjjm)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama