Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (412)

k212 

všechny recenze uživatele

Já v tomhle minidílku spatřuji hlavně černohumorné narážky na odkazy dob minulých. A pokaždé, když tuhle násilnou frašku z dob Divokého Západu vidím, obdivuji čím dál tím víc Raimiho režijní styl (který si značně pošramotil -pardon- dovařil až Spidermanem). No a také zásadní zlom v jeho kariéře, kdy už začal prstíky strkat do hollywoodské bezedné truhličky. Moc dobře mu to jde s herci, tedy spíš tím mám namysli výběr herců pro určité typy postav. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Režisér Sam Raimi (Spiderman) nám přinesl snad jeden z nejlepších westernů, jaké jsem viděl. Ale stejný názor na film jako já si uděláte až ve chvíli, kdy se na něj podíváte z té správné strany. Zapomeňte na skutečnost, že Sharon Stoneová (Specialista) zde moc hereckého umu nepředvádí, jen odpočívejte a užívejte si. Gene Hackman (Nepřítel Státu) je vhodná volba pro hlavního záporáka, který ani na okamžik nezměkne. Russel Crowe (Gladiátor) dal svému charakteru život a ani ostatní herci nezůstávají pozadu. Je to nepředvídatelné, jiné než ostatní westerny, prostě je to film Sama Raimiho. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vyloženě westernová pohádka pro oddech, v níž je předem jasné, jak vše dopadne a jak budou mnohé scény probíhat. To ovšem není na škodu, protože divák má možnost se pobavit nejen netradičním nápadem - turnajem v zabíjení - ale i výkony herců, jejichž jména jsou hvězdně zářivá. Sharon Stone jako pistolnice mi sice moc nepasovala, ale překousl jsem to. Leonardo DiCaprio coby mladičký holkař s rychlými kolty potěší, Russell Crowe se svoji postavou nebezpečného "otloukánka" je postava, která je dost čitelná od počátku. Celému obsazení pak vévodí bezchybný záporák Gene Hackman, který si obdobnou roli zkusil již v Eastwoodově westernu Nesmiřitelní. Závěrem tedy hodnotím lepšími 3*, jelikož jsem se nenudil a sledoval snímek se zaujetím, ale na druhou stranu mi vadila nadsázka v mnohých scénách (prostřelené tělo skrze které je vidět; postřeh postavy R. Crowea, kdy dokáže chytit náboj hozený slepým klukem, atd.). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Hvězdní Stoneová, Crowe, Hackman a DiCaprio ve westernovém příběhu o pomstě dívky, nyní již ženy, za smrt jejího otce šerifa rukou bezcitného zloducha. Ten pořádá pravidelnou střeleckou soutěž, jejímž cílem je zabití jeho protivníků. Slabinou filmu je dost předvídatelný a monotónní scénář, já si např. v pohodě tipnul závěrečnou čtveřici střelců (Strakatý kůň tam není...) i průběh finále. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=NfRrEUz62Lw ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obsazení filmu je fakt neuvěřitelně vyvoněný. Gene Hackaman tady rozdáva emoce po kilech. Leonardo jako kdyby svým hraním říkal "já že nebyl nikdy herec, tak koukej ! " Sharonce stačí jeden záběr a slintá po ní nejen divokej západ, ale i divokej východ. Russell, to je prostě Russell, miláček i když se tam většinu času proválí na zemi. Každou sekundu tohohle bijáku jsem si užíval jako prase drbání a radoval se z toho, že i po milionté se stále umím radovat z vynálezu zvanýho film. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Všichni herci byli cvičeni v rychlém tasení odborným koordinátorem. Nejvíc času na přípravu měl Gene Hackman a výsledkem bylo, že byl ze všech herců nejrychlejší. (TaNya_)
  • Prosazení Russella Crowea osobně zajistila Sharon Stone. Producenti z toho ale nijak nadšení nebyli, protože si do této role nepředstavovali téměř neznámého herce. (Karlos80)
  • Všechny scény, kde se vyskytuje Bruce Campbell, byly z finální verze filmu vystřiženy. Přesto zůstal v obsazení. (Karlos80)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama