Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (412)

nash. 

všechny recenze uživatele

Vymazlená westernová hračička, ve které jsou všechna obvyklá klišé a žánrové manýry dotaženy na maximum a občas provokativně lehce přetaženy. Spousta malých fórků, některé balancující na hranici comicsové nadsázky (stín s průstřelem), skvělé obsazení, slušné tempo, byť poněkud jednotvárného děje, kterému chybí skutečné napětí, protože cíl, ke kterému se směřuje je jasný od první minuty, stejně jako je předem jasné, jak který souboj dopadne. Nejvíc ovšem překáží Sharon Stone a její postava. Herečka působí jako ochotník, nebo nadšený turista, který dostane kostým a šanci motat se chvíli ve westernovém světě, a její postava degraduje příběh do tuctové neoriginální ozvěny "tenkrát-na-západě". Kdyby ji tvůrci zcela vyškrtli a postavil to všechno na střetu Heroda s Cortem, mohli jsme dostat nejen efektní vymazlenou westernou zábavu, ale také originální příběh. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Vysoce stylizovaný western, kterému bohužel chybí onen přepálený nadhled Raimiho hororové trilogie. Kromě hezky natočených soubojů dohánějících ad absurdum Leoneho kamerové praktiky a slizkého Hackmana se tak jedná spíše o průměrně bavící žánrovou jednohubku, kterou si vlastně není proč zopakovat znovu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si v jednom městě dají dostaveníčko nejlepší pistolníci světa, je jisté, že o vzrušení nebude nouze. Sam Raimi si zase jednou vyzkoušel jiný žánr, a tentokrát prubnul western. A nutno dodat, že western s kvalitním obsazením se mu povedl. Sharon Stone, Leonardo DiCaprio a Gene Hackman zde na sebe strhávají veškerou pozornost, a co na tom, že ve filmu si zahrál tehdy ještě nepříliš známý Russell Crowe nebo veterán filmového plátna Lance Henriksen. Pistolnické souboje v dešti nebo za slunečného dne vypadají dobře i napínavě, a nějaké to překvapení se také uděje. Celkově tedy netradičně pojatý a zajímavý western. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vyloženě westernová pohádka pro oddech, v níž je předem jasné, jak vše dopadne a jak budou mnohé scény probíhat. To ovšem není na škodu, protože divák má možnost se pobavit nejen netradičním nápadem - turnajem v zabíjení - ale i výkony herců, jejichž jména jsou hvězdně zářivá. Sharon Stone jako pistolnice mi sice moc nepasovala, ale překousl jsem to. Leonardo DiCaprio coby mladičký holkař s rychlými kolty potěší, Russell Crowe se svoji postavou nebezpečného "otloukánka" je postava, která je dost čitelná od počátku. Celému obsazení pak vévodí bezchybný záporák Gene Hackman, který si obdobnou roli zkusil již v Eastwoodově westernu Nesmiřitelní. Závěrem tedy hodnotím lepšími 3*, jelikož jsem se nenudil a sledoval snímek se zaujetím, ale na druhou stranu mi vadila nadsázka v mnohých scénách (prostřelené tělo skrze které je vidět; postřeh postavy R. Crowea, kdy dokáže chytit náboj hozený slepým klukem, atd.). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rýchlejší ako smrť. Toto je na filme jedine pozitívne, a to že skončil rýchlejšie, ako som zomrel. Super herecké osobnosti v niečom, čo sa chcelo stať westernovou legendou, ale klasike nesiaha ani po päty. Mladému DiCapriovi rola ani nepasovala s tým mladistvým výrazom, Sharon Stone v kovbojskom výstroji je všetko len nie sexy a to je jediná poloha, ktorú kedy vedela hrať. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • V scéne súboja, kde sa stretnú Cort (Russell Crowe) a Spotted Horse (Jonothon Gill), je pri zábere z blízka na Corta vidieť za ním stáť niekoľko ľudí, no po strihu sú v zábere z diaľky ľudia preč. Nasleduje znova záber z blízka a ľudia sú späť. (Jayem)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama