Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bojuje s ním celý život. Tentokrát by se mu však rád pokusil zabránit. Ani Poirot není ze železa. Těžko si to sice připouští, nicméně omdlí-li člověk z ničeho nic po dobré večeři, zkonzumované v příjemné restauraci ve společnosti přátel, pak je to přinejmenším důvod k zamyšlení. Neřku-li přímo k nějaké radikální změně životosprávy, nebo alespoň k ozdravnému pobytu. Ostatně pobyt v přímořských lázních na devonském pobřeží nemůže, podle Poirotovy věrné slečny Lemonové, nikomu ublížit. Trocha cvičení, hodně odpočinku a promyšlená dieta – a za čtrnáct dní bude Poirot zase jako rybička. Ovšem společnost, která se sem za zdravím a odpočinkem sjela, rozhodně Poirotovi klidu nepřidá. Naopak. Jeho pronikavému vnímání nemůže uniknout latentní zlo, které jako mor otravuje ovzduší tohoto nádherného místa. Zlo, s nímž má celý život co do činění, jemuž by se ale tentokrát rád pokusil zabránit. Ani on však, bohužel, není všemocný. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je ten díl, jak Hercule jezdí přes moře na takovým hrkaču! Přívozní traktor mi po letech z dílu utvěl jako jediné, i když v příběhu nehraje žádnou roli. --- Velmi důmyslné provedení, vražedně důmyslné, až skoro kostrbaté... ale Hercula Poirot nějaká taková na dvakrát zfingovaná vražda na pláži proste nemůže rozrušit. Až na to, že je to možná skutečně příliš překombinované, tak velmi dobrá detektivní klasika s čučavými exteriéry anglického pobřeží. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bůh žehnej mé mizerné paměti! Viděno třikráte a vždy překvapen viníkem! Obézní Hercule je se svým psíkem (kapitánem) vyexpedován kamsi k Hastings na dovolenkový toť ostrov, jež bude jevištěm skutků hanebných. Zatímco bude ňouma Hastings přemýšlet nad skonem své argentinské restaurace, tak Hercule bude naslouchat svým ptáčkům a následně začne dělat mravnostní policii, což bude zájmena vaditi koitachtivým ženáčům. A když se dostaví i informátorka Citrónová, tak lze definitivně říci, že této epizodě nic nechybí! 96% ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A ja ja ja ja jaj! Je to pár dní, kdy jsem pod dlouhé době oprášila knihy s Poirotem a vybrala si Zlo pod sluncem. A kdy jindy je ten nejlepší čas zkusit adaptaci? Kouknout, jak postavy z knihy ožijí namísto ve vaší mysli na obrazovce. A já jsem zklamaná. Abych to uvedla. Znáte takovej ten kreslenej vtip, kdy paní stojí v kině, ruce vyhozený do výšky a vykřikuje: Ale v knize měl hnědé vlasy! No tak to jsem v hodně případech já. :D A tady vem čert, že přidaly populární postavy, které v knize nebyly (Hastings, slečna Lemonová, vyšetřuje to Japp) - není to první ani poslední díl tohoto seriálu, ale třeba proč je z Lindy Lionel? Některé postavy zmizely úplně, jiné dostaly úkol navíc, některé linky byly (byť mírně) pozměněny. Z představitelky Arleny jsem byla fakt zklamaná... Základ příběhu, to gró tam samozřejmě je, ale úplně zbytečně se mění nejrůznější okolnosti. A přitom mám za to, že se úplně v pohodě dala kniha adaptovat velmi doslovně. Cítím rozčarování, dámy a pánové a taky jsem přesvědčená, že kouknout na ten díl bez přečtení knihy, dala bych bez mrknutí 4*. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z hereckých skvostu Sucheta. Kromě úsměvné první poloviny, která ukazuje sladký život smetánky v minulosti, a může sloužit jako školení jak konverzovat snadno, nezávazně a elegantně, druhá polovina obsahuje skvělou detektivní zápletku. A celým dílem se prolíná krásná příroda...Tuhle kulisu malého hotýlku na ostrově by si nechal dopřát každý z nás. Tedy, bez té vraždy. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborne prepracovaný scenár a všetko perfektne zahrané, nechýba humor a zaujímavé situácie. Zápletka, zavádzanie diváka a neuveriteľne komplikovaná vražda, všetko typické pre Agathu Christie je dotiahnuté do detailov. –––– Tak vy ste Hercule Poirot. To je zvláštne, vždy som si myslel, že neexistujete. –––– To je najdiabolskejší plán, aký som počul. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na motivy tohoto filmu byla vytvořena počítačová hra s názvem "Agatha Christie: Evil Under the Sun". Jednalo se o adventuru, vydána byla v roce 2007. (Durdas)
  • Natáčelo se na Burgh Island. Hotel Bigbury-on-Sea na témže ostrově je také místem, kde Agatha Christie napsala knihu "Evil Under the Sun". (ČSFD)
  • Burgh Island Hotel, v ktorom sa natáčala táto epizóda, patrí k najvzácnejším európskym architektonickým príkladom štýlu Art Deco. Zaujímavosťou je, že Agathu Christie inšpiroval pobyt v tomto luxusnom hoteli hneď k dvom knihám: okrem knihy "Zlo pod slnkom" tu vzniklo aj jedno z jej najdramatickejších diel "A neostal ani jeden". (lemonova)

Reklama

Reklama