Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (54)

Hercule Poirot (1989) 

Miluju. Můžu se dívat kdykoli, kdekoli. Geniální Suchet! ()

Season 1 (1989) (S01) 

1. série - Poirotovy začátky se hodně perou s krátkou stopáží, kdy se do krátkého času musí vměstnat mnoho a už není moc času diváka mást a skrývat stopy. David Suchet se role zhostil na výbornou a troufám si říct, že už od prvního dílu belgického detektiva velmi dobře vystihl. Bravo! ()

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

Právě čtu knihu Davida Sucheta o jeho životě s postavou Hercula Poirota a tak jsem měla chuť se podívat na úplně první ztvárnění tohoto detektiva jeho osobou. Musím říct, že už v tomto prvním díle se mu podařilo vystihnout podstatu Poirota (ať už fyzickou, tak osobnostní stránku) tak skvěle, že v dalších dílech nemusel nic doopravovat či dotahovat. Tento díl se od ostatních liší koncem, kdy závěrečné rozuzlení není předkládáno skupině podezřelých, ale pouze vysvětleno inspektoru Jappovi. Všímaví diváci jistě vytuší, jak to s claphamskou kuchařkou bylo, poměrně brzy. I tak se jedná a příjemnou podívanou a pro mě zůstává spíš fascinující ten fakt, jak Suchet do role Poirota lehce vklouzl a jak úžasně jej hraje. A za to hvězda navíc. ()

Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

I druhý díl pokračuje v tendenci, kdy divák celkem snadno odhalí kdo, ale i tak mu stejně bude dělat vrásky na čele - proč. Průměrný díl. ,,On límeček ne tak hodně škrobit!" ;) ()

Únos Johnnieho Waverlyho (1989) (S01E03) 

V tomto případě je škoda opravdu snadno prohlednutelné zápletky, i když provedení samotného činu je vskutku jednoduché a originální :-) Jinak se jedná o o klasicky velmi pěkně udělaný díl s krásnými exteriéry i interiéry. Pastva pro oči u duši. (3. díl) ()

Dvacet čtyři černých kosů (1989) (S01E04) 

Opět průhledná zápletka, kdy vám prakticky nikdo jiný, než sám vrah na výběr nezbývá. Poirot je jako vždy velmi okouzlující. (4. díl) ()

Byt ve třetím patře (1989) (S01E05) 

Za mě je toto kapičku slabší případ. Ale stále zábavný. A kde bylo kouzlo Pat? (5.díl) ()

Rhodský trojúhelník (1989) (S01E06) 

Kupodivu to vypadá, že Poirotovo velké odhalování před řadou podezřelých na konci filmu se první řady vůbec netýkalo a zaměřovalo se pouze na lehce odhadnutelné příběhy. Krásné prostředí, kapitán Hastings mi kapku chyběl :-) Příjemný průměr. (6.díl) ()

Dobrodružství na moři (1989) (S01E07) 

Dost možná je škoda, že se tato povídka nenatočila o něco později s delší stopáží. Zajímavé rozuzlení s tak trochu ďábelským Poirotem. Ona ta poslední věta, co mu řekla slečna Hendersonová, nebyla v tomto případě zas tak daleko od pravdy a mě samotnou překvapil. (7. díl) ()

Podivná loupež (1989) (S01E08) 

Pro mě nezajímavé téma, i přesto dávám tomu "žabožroutovi" tři hvězdičky. Protože si je zaslouží! A musím říct, že když paní Vanderlynová otevřená v tom bílým pyžámku dveře, tak i mně jako ženské spadla brada. Tomu říkám femme fatale. ()

Křížový král (1989) (S01E09) 

Je pravda, že by to chtělo delší stopáž, vše bylo nějaké nahňačkané a stopy velmi průhledné. Nebyl čas je zakrýt :-) Slabší díl. (9. díl) ()

Sen (1989) (S01E10) 

Tak si říkám, zda to bylo doopravdy dotáhnutý a jestli divák měl šanci uhodnout jednu část zápletky. :-) 10. díl ()

Season 2 (1990) (S02) 

Začínáme výbornou Smrtí na mysu s více jak dvojnásobnou stopáží oproti zbývajícím dílům druhé série. A pak už zase jedeme v zhruba těch 50 minutách, což je na opravdu zajímavé vystavění příběhu, zápletky a vyšetřování prostě málo. Takže díly jsou většinou průměrné podle preferencí prostředí pak můžeme dělit na ty lepší a horší. Fajn je protknutí jednotlivých dílů jemným humorem. Avšak poslední tři díly mě skoro vůbec nezaujaly. ()

Smrt na mysu (1990) (S02E01) 

Druhá série začíná téměř dvouhodinovým filmem a musím říct, že je velmi dobře, že se zrovna tento díl nepokoušeli nacpat do padesáti minut. Musím se přiznat, že ač jsem knihu četla a matně si pamatovala, kdo je vrah, tak jsem během sledování několikrát váhala, zda si to pamatuji dobře. Velmi dobrá zápletka, kterou rozlousknou jen opravdu chytré hlavičky. A moc fajn je to, že ve filmu doopravdy stopy k rozluštění jsou. ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

Poirot na druhé straně barikády? Neee... (01/02) Scéna s Jappem ve vězení nemá chybu! :-) ()

Ztracený důl (1990) (S02E03) 

Jo, i já při tomto dílu dostala šílenou chuť zahrát si monopoly :-) 02/02 ()

Cornwallská záhada (1990) (S02E04) 

Tak si říkám, zda by nevinně odsouzený přijímal svůj osud bez toho, aniž by se pokusil dění zvrátit. Z toho jsem byla kapku rozpačitá. A to s tou milenkou jsem taky dost dobře nepochopila. 03/02 ()

Tajemné zmizení pana Davenheima (1990) (S02E05) 

Docela mě bavilo se nad tímto případem zamýšlet. Ale celé jsem to prokouknout nedokázala :-) ()

Dvojnásobný zločin (1990) (S02E06) 

Musím říct, že mě Japp i malinko dojal. Kapitán Hastings a slečna Lemonová řeší záhady namísto Poirota a kapitán je opravdu velmi milý, naivní detektiv amatér. Ach ty modré oči. ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

Pro mě zajímavý začátek, ale posléze vše upadlo do jakési nezajímavosti. ()

Reklama

Reklama