Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (934)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ryze americká rom-kom, která si díky svému originálnímu námětu a důvtipnému zpracování zasloužila stálé místo v TOPce IMDB. Popravdě, vůbec se tomu nedivím, takhle nějak totiž vypadá život, když se zastaví. Možná malinko hůře, ale pokud máte po boku Andie, no nevím, nevím. Alespoň Billovi to pomáhalo v řešení kritických situací - herec par excellanc. Andie MacDowell byla vybrána rukou osudu, skvěle se doplňovali a jejich prohlubování na mě působilo velmi realisticky, až jsem uvěřil, že mezi nimi něco je :) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film z dětství... Bratr ho kdysi donesl z videopůjčovny. Viděl jsem ho nejmíň pětkrát a vždycky mě dostane - výborný námět, vtipný scénář s rozumnou dávkou morálního ponaučení, krásná Andie, kvůli které byste se určitě rádi změnili taky, a samozřejmě Bill, který už to tehdy měl v sobě, jen si toho asi nikdo nevšiml tolik jako deset let poté, když mu Lost in Translation odstartovalo raketový comeback do hvězdných výšin, kam patří i s chlupama. K mým nejmilejším filmům toho bohužel většinou nemám mnoho co říct... 100% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem byl z tohoto snímku v kině nadšen. Nedávno jsem ho viděl znovu na HBO. Mé hodnocení asi bude ovlivněno tím, že jsem byl nucen se dívat na dabovanou verzi. Dabingzcela vymazává komediálnost Billa Murraye. Jestliže v originále Murray září, tak v dabované verzi pouze je a to sráží film tak minimálně o 50%. Dabing je zlo. Jinak si myslím, že nápad s opakujícím se dnem mohly být o něco využitější. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Originální, chytré, vtipné, zábavné.... Nejsem nijakým velkým příznivcem tohoto žánru ( to je ještě hodně jemně řečeno :o) ) , nicméně pokud romantickou komedii, tak v takovémto podání milerád! TOP 3 ( pro mě ) ve svém žánru. Originální myšlenka ( stále se opakujícího dne ) rozvedena opravdu pozoruhodným způsobem. 1 * za Billa Murrayho ( přesně ten typ role šité přesně jemu na míru ) , 1* za nádhernou Andie MacDowell ( tvůrci vynikajícím způsobem vybrali protipól k cynickému Billovi ), 1* za originální, chytrý a v neposlední řadě vtipný scénář, nemůžu jinak ... 1* za sympaťáka sviště Phila :o) a poslední 5 - tou * udílím snímku za ten účinek ( proměnu), kterou u mě vyvolal. Po těžkém víkendu jsem usedal k Tv naprosto vyčerpán s přesvědčením, že max do 20 - ti minut budu " tuhej ", což se samozřejmě nestalo ( ba právě zcela naopak ) a na konci snímku jsem se cítil jako " znovuzrozený " plný sil. Jako nesmírný ŽIVOTABUDIČ působí tento snímek. p.s. 1 nemáte déja vu?............zeptám se v kuchyni :o) p.s.2 píseň I got you Babe je skvělá, melodická...., ale probouzet se při jejím tónu po 250 -é, mám silný pocit, že by se to neobešlo bez tiku na pravém oku a budík by dostával silně zabrat ( stejně jako v případě hlavního hrdiny :o) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená buddhistická komedie. Čím jsem starší, tím víc na tom filmu oceňuji ne vtipně mizantropického Billa Murraye se svištěm nebo důmyslné spirálovité vyprávění (s postupným omezováním informací potřebných k tomu, abychom pochopili, jak se hrdina v dané situaci/části dne ocitl), ale trefnost, s jakou vystihuje existenciální úzkost člověka, jehož život se zasekl ve smyčce. Phil je po pár cyklech hned od probuzení přesvědčen, že jeho den nebude za nic stát, že bude stejný jako všechny předchozí, že nemá smysl se snažit. This is what depression feels like. Musí si projít očistcem, aby pochopil, že jeho svět zůstane stejný do té doby, dokud se nezmění způsob, jakým k němu přistupuje. Zda se dá dohromady s Ritou nehraje takovou roli – láska sama o sobě k překonání opakujících se vzorců nestačí. To, co prožívá, je především odrazem toho, jaký je on sám – do sebe zahleděný, nabubřelý, cynický, egoistický pesimista. Dokud pravdu o sobě samém nepřijme a nepřipustí si, že se chová převážně jako prvotřídní blb, nic se nezmění. Dojít společně s ním jednou za čas k tomuhle poznání a připomenout si, jak velká část „reality“ je utvářena a zkreslována naším egem, je užitečné a očistné. 85% Zajímavé komentáře: Eddard, joker2, Ondrish ()

Galerie (60)

Zajímavosti (61)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama