Reklama

Reklama

Šestici přátel se o halloweenské noci po párty ještě nechce domů a rozhodnou se, že navštíví některý ze strašidelných domů v okolí. Když při cestě na jeden narazí, berou to jako znamení a rozhodnou se vstoupit dovnitř. Brzy ale zjistí, že se nejedná o hru a že je čeká boj o přežití v domě plném nástrah, kde jsou právě oni terčem krutých halloweenských zabijáků v maskách. (Tejkina)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (124)

Trevor 

všechny recenze uživatele

O hviezdičku vyššie hodnotenie ako by si film zaslúžil dávam kvôli tomu, že som ho videl počas halloweenskej noci a pretože zdejší expert ako inak zadrbal nízke hodnotenie. Taký slasher s rukopisom, aj keď iba producentským ale je ho cítiť, Eliho Rotha celkom príjemne prekvapí a po Hell Feste či Escape room prináša ďalší podobne ladený kúsok s jednoduchým príbehom a potokmi krvi na ktoré príliš dlho čakať nemusíme. Protagonisti filmu príliš na jeho kvalite nepridali, na druhej strane film nestiahli dole a tak sa Haunt spolu s 3 from hell postarali o príjemný halloweensky večer. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Slasher v kulisách Saw. Kompetentně natočené, s pěkným set designem a sem tam zajímavou kamerou a sem tam hezkým nasvícením. A zábavnou poslední půlminutou. Což je bohužel jediná upřímně zábavná půlminuta celého filmu. Bere se to ohromně vážně, je to intenzivní, až to mlátí dveřma, a hraje tam skoro non-stop napínavá muzika... a všechno to tomu funguje stejně jako halloweenská atmosféra – tedy vůbec. Má to víc falešných lekaček než Mercy Black a je to předvídatelné a samoúčelné. A ještě to má postavy, které vám jsou jedno. Jediný, koho to trochu vyprofiluje, je hlavní hrdinka, jež má trauma z násilnického otce a další trauma z násilnického partnera (lehký spoiler: který nemá jinou roli, než aby někam přišel a umřel – bez kontaktu s hrdinkou a rukou někoho jiného) a neumí přečíst zrcadlově obrácený text. Proč je zrcadlově obrácený? Nikdo neví. Ale stejně to neumí. Jo a taky se to s ní neuměle pokouší sehrát katartickou metaforu o překonání jednoho (?) z těch traumat, ale je to tak přeplácané a nesmyslné ("Ten prstýnek patřil mámě, neztrať ho." "Je pro tebe důležitý?" "Nah."), že nefunguje ani to. A do toho tu máme zbytek nesnesitelné party, z něhož někteří nemají rádi Halloween a proto chtějí jít na strašidelnou atrakci (?), případně se neváhají nechat postřelit, jenom aby v rádoby cool scéně mohla dojít slova Čechovova baseballová pálka, jiní záhadně nabývají dovedností a informací, když to zrovna potřebují, a všichni kolektivně konstatují a/nebo vysvětlují očividné věci a zapomínají, že někdo umřel. A záporáci na tom nejsou o moc líp. Mají pěkné masky, ale to, co je pod nimi a za nimi (a co mají v hlavě)... ach jo. Tak nevím. Možná kdyby se to bralo trochu s nadhledem. Nebo kdyby to aspoň přidalo na násilí. Ale takhle je to stejně impotentní jako Lissiin cover Draguly v titulcích. O Halloweenu radši zůstaňte u Hell House LLC a The Houses October Built. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher o strašidelném domě, kde vraždí skupina klaunů náhodné návštěvníky, mě zklamal. Odlehčené SAW, kdy parta omladiny musí projít rozličnými místnostmi a občas vyluštit hádanku, originalitou vskutku nesrší. Ale nechť, člověk chce stejně jen vidět, jak budou všichni postupně vykydleni. Nu, a zde je největší kámen úrazu, pokud pominu první táhnoucí se polovinu, kdy se nic napínavého neděje. Gore je vskutku mizerné a odfláknuté. Všechny ty gumové hlavy, proražené, roztržené či ustřelené by mě bavily u osmdesátkového hororu, ale ne u současného, kdy jsem zvyklý na věrohodné efekty, co mnohdy vypadají, jako že ani efekty nejsou, ale že jde o snuff. Navíc žádná přehnaná brutalita se nekoná, prostě rána kladivem a je po všem. Třetí hvězdu dávám za svižnou poslední čtvrtinu, která přeci jen napětí měla, jen v úplném konci jsem se trochu ztratil. Odpustím i klišé typu - jej, já tě zabít nechtěla. Tak snad budu mít na letošní Halloween šťastnější ruku...p.s. Killer Klowns from Outer Space byli zábavnější ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výsledek vyloženě neurazí a to, co tvůrci dělají, dělají vlastně docela dobře. Jenže od začátku tady moc velké ambice nebyly, od čehož se vše tak nějak odvíjí. Prostě banda mladých přátel dělá o halloweenské noci při návštěvě strašidelného domu špatná a ještě horší rozhodnutí, protože tahle noční můra je zatraceně reálná. Svěžích nápadů je málo a jednotlivé situace jsou napínavé asi jako každodenní příprava školní svačiny. Vyčnívá děvče (pochopitelně s nějakým tím traumatickým škraloupem z dětství) i samotní znepokojivě maskovaní účastníci strašidelného zájezdu (s další maskou coby bonusem). Na dřeň nicméně nejdeme téměř nikdy a o atmosféře lze mluvit jen s hodně přivřenýma očima. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

S takto plochými a nevýraznými postavami se snad nesetkáme ani u marvelovských výplachů. Copak tvůrci neabsolvovali kurs scénáristiky či tvůrčího psaní? Jak si divák může k postavám vytvořit nějaký vztah, když kromě Harper o žádné z nich prakticky nic neví? Proč se postavy nevyvíjejí a jsou stále stejné jako na začátku? A jaká je motivace záporných postav? Žádný div, že Haunt diváka nedokáže vtáhnout do děje a celou tu bídu dokoná nezvládnutým střihem, kdy ve vyprávění naprosto zmatečně přeskakuje od jedné skupiny postav k druhé, což zcela logicky neumožní budovat napětí. Místo toho, abych netrpělivě vyhlížel závěrečné rozuzlení, tak jsem jen otráveně pokukoval po hodinkách a modlil se za brzký konec. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Haunt uděluji jednu slabší hvězdu a v žádném případě ho nemohu doporučit k projekci. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečná píseň, která zní během závěrečných titulků, je akustická coververze hitu Dragula (1998) muzikanta Roba Zombieho, který je sám fanouškem hororu a tvůrcem několika filmů. (jenovef)
  • Scott Beck a Bryan Woods psali scénář pro Haunt současně se scénářem pro A Quiet Place (2018) bez očekávání, že by se kterýkoli film někdy v budoucnu natáčel. (ČSFD)

Reklama

Reklama