Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

kinej 

všechny recenze uživatele

V druhém Hellraiserovi přibylo zajímavých speciálních efektů, úžasných masek a zajímavých pekelných panoramat. Vizuální stránka je asi tím nejlepším co film nabízí. Marný není ani příběh, který vcelku minimalistickou zápletku z předešlého filmu odehrávající se převážně na zápraží pekla rozšiřuje a přenáší jí až do pekla samotného. Tvůrci se tedy nezastavili na místě, ale rozhodli se jít dál. Dá se říct, že úspěšně. Bohužel není film tak napínavý jako ten první a to je přeci jen to o co by mělo v hororech jít. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se jen prakticky zkopíruje kostra příběhu Barkerova Hellraisera, načež se pak v druhé polovině začnete nudou ztrácet v katakombách inferna s poletujícím Sazínkem vybaveným švankmajerovskými chapadly (Dr.Channard). Dodíval jsem se pouze kvůli patřičně temné hudbě C.Younga a odmaskování Pinheadova krvavého kvarteta a jsem přesvědčen, aniž bych chtěl malovat Leviathana na zeď, že kvalita dalších dílů o pekelné Rubikově kostce bude mít už jen sestupnou tendenci. Snad možná s výjimkou osmičky, kde prý vystupuje nový Cenobit Dorota Máchalová se zabodanými husími brky v hlavě.. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

První polovina je solidní a v bizarnosti jde možná dále, než díl první. Scéna, když doktor líbá Julii bez kůže mne odrovnala v tom dobrém slova smyslu. S příchodem Cenobitů se ale z filmu stává ULTIMÁTNÍ blbost. Na tyto postavy a vůbec takhle ujetý námět je prostě potřeba Clivea Barkera, nikdo jiný to asi nedokáže podat bez trapnosti. Jakmile se hrdinové dostanou do pekla, veškerá tísnivá atmosféra mizí a dostavuje se dokonce humor, v podání šíleného létajícího chirurga, který hláškuje o stošest. Navíc ta nešťastná degradace Cenobitů na pouhé bývalé lidi mne opravdu zklamala. Nuda to sice není, ale rozhodně to nevidím jako důstojného nástupce geniální jedničky. Bojím se dalších sequelů, opravdu se moc bojím. 50% ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že pokračování kultovního Hellraisera je sám o sobě brutální nářez. Fanatismů, goru a bizarností je tu dvakrát tolik, ale logicky je to všechno postaveno na míň konzistentním příběhu a ještě daleko víc béčkovém ději, kde se na rozdíl od prvního dílu dějí vyslovené stupidity a nelogičnosti. Holt klasický syndrom přeplácanosti sequelů. Hodně mě mrzel taky trestuhodně nevyužitý úžasný potenciál Pinheada a jeho partičky, kde zejména jejich závěrečná scéna mě vysloveně zklamala. Tohle je ale celkem solidně vyváženo představením skvostného nového Cenobita, pana doktora! Celkově mě film ale bavil minimálně stejně, jako díl první a u některých zvlášť vypečených bizardností jsem si přímo mlaskal blahem. _ "Your suffering will be legendary, even in hell !!!" ()

gogos 

všechny recenze uživatele

První polovina, jasných 5* ... po příchodu do pekla film ztrácí napětí a stává se z toho spíše zplácanina. Konec je pak už celkem směšný a úplný závěr je naopak zase výborný. Opět se povedlo natočit povedený horor, kterému nechybí napětí podpíranou skvělou hudbou, mystickým Pinheadem, brutálním gore a papundeklovými efekty. Reálných je tak 60%, ale za tu první polovinu musím dát prostě 4*!!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)
  • Vůbec první slovo malé řešitelky hlavolamů Stephanie je "Oh, shit". (Scorn_)
  • V roce 1989 byl film v australském státě Queensland zakázán. V následujících letech byl zákaz zrušen a film byl v tomto státě k vidění na VHS, DVD a Bluray. (ČSFD)

Reklama

Reklama