Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Působivé rodinné drama plné dobrých herců s dojemně smutným příbehem (a ne jedním). Mezi Robertem Redfordem a Kristin Scott Thomas to náramně jiskří. Dále životem zhrzená mladičká Scarlett Johansson a pro ještě větší zpestření Sam Neil a Dianne Wiest. Všichni mají co hrát a hrají velmi dobře. Líbila se mi kamera s takovým zajímavým večerním nádechem (nevím jak jinak to přiblížit), velmi zdařilá výprava s velkolepými záběry a úžasná hudba, která příběh nádherně doplňuje. Nevím, přijde mi to jako další nedoceněný snímek. S každou další projekcí objevím něco nového a zajímavého a film se líbí čím dál víc. Robert Redford prostě umí. Hodnocení zvyšuju na max. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Redford se evidentně doslova vyžívá v propracovanosti a trpělivosti, s jakou celý příběh vypráví. Je až k neuvěření, že námět tak blízký běžnému životu skloubený s tak dlouhou stopáží může fungovat takovým skvělým způsobem. Snad to bylo překrásnou krajinou, bezchybným hereckým obsazením nebo prostě jen Redfordovým režisérským umem, ale mě Zaříkávač koní nenudil ani na chvíli a připravil mi velice příjemnou romantickou podívanou, jakou čas od času rád přivítám.:-) 5* visí ve vzduchu.. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film o koňoch, v ktorom hrá Kristin Scott Thomas a hudba Thomasa Newmana nemôžem hodnotiť objektívne. Preto som hľadal, čo sa mi na ňom vlastne nepáčilo. Asi iba to, že niekedy prekračoval hranice únosnosti. Mohlo v ňom byť menej "slzopudných" scén, menej nádhernej montanskej prírody, menej krásnych, na efekt zameraných, záberov, hudba tomu nábehu na gýč nemusela až tak pomáhať a nožničky strihača mali pracovať usilovnejšie. Napriek všetkým uvedeným výhradám považujem film za veľmi vydarený a vzťah hlavných predstaviteľov za uveriteľnejší, než keď Redforda nútili zamilovane sa pozerať po Barbre Streisand. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pohlcující a režijně velmi dobře zmáknuté drama, které navzdory tématu a délce nenudí. Redford tu léčí koně, napravuje pochroumané dcery a nezapomíná ani na seksuchtivé matky, přičemž ta poslední část navzdory očekávání nevyskočila (resp. nespadla) na úroveň německého TV filmu ala Rosamunde Pilcher, což mě teda upřímně překvapilo a potěšilo. Kýčovité to samozřejmě trošičku je, dopomáhá i k tomu přepálený bloom v některých scénách, ale režijně i herecky je to natolik na výši, že odcházím spokojen... stejně jako moje mamka a babička! Yee-haaaw! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je jeden z nejpříjemnějších režisérů Hollywoodu -- je prakticky nemožné, aby natočil špatný film. Publiku nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit rychlosti vyprávění tohoto filmu. Ti, kteří to bez problémů zvládnou mají vyhráno. Dostane se jim nádherného romantického příběhu. Ostatní nechť dají ruce pryč. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kde matka Grace vyhledává informace o koních, aby mohla pomoci Pilgrimovi, můžeme vidět fotografii od světoznámého českého fotografa Josefa Koudelky. (theSaint)

Reklama

Reklama