Reklama

Reklama

Černý víkend

Trailer 1
USA / Velká Británie, 2019, 97 min (Alternativní 94 min)

Obsahy(1)

Lily (Susan Sarandonová) a Paul (Sam Neill) pozvou své blízké na poslední setkání v jejich domě na pláži poté, co se Lily rozhodne ukončit dlouholetý boj s neurologickým onemocněním zvaným ALS. Pár plánuje láskyplný víkend plný svátečních tradic, ale napětí zhoustne, když se mezi Lily a jejími dcerami Jennifer (Kate Winsletová) a Annou (Mia Wasikowská) objeví nevyřešené problémy. Ke společnému rozloučení se připojí také Lilyin zeť (Rainn Wilson), stará dobrá přítelkyně (Lindsay Duncanová), dceřina partnerka (Bex Taylorová-Klausová) a vnuk (Anson Boon). Srdcervoucí příběh rodiny nakonec vypráví o naději, lásce a oslavě života. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Žena trpící nevyléčitelnou degenerativní chorobou se rozhodne ukončit svůj život dobrovolně za pomoci svého manžela - lékaře. Svolá proto celou rodinu, která o jejím záměru ví, aby se se všemi o víkendu rozloučila. Během něj a hlavně během poslední večeře se však ukazuje, že je třeba ještě vyřešit nějaké problémy z minulosti. Silný a depresivní film, který je v závěru zbytečně emotivní a detailní. Leč ke čtyřem zaslouženým hvězdám musím přihodit jednu povinnou za Kate, která opět hraje svůj standard, tedy výborně. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zprvu chladné a povrchní, ale jak se v příběhu posouvá, přestává klouzat po povrchu a postupně se potápí hlouběji a hlouběji.. Odkrývá emoce i staré křivdy.. Hlavní trio Sarandon-Winslet-Wasikowska rozehrávají herecký koncert. "Blackbird" není pro každého, ale kdo má rád hořkosladká dramata, tak neprohloupí.. |kino doma - aerovod| ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet, Susan Sarandon.👍Ten víkend preplnený emóciami som prežívala s nimi. BLACKBIRD je veľmi dobre natočený film, ani chvíľku som sa nenudila, herecké výkony sú veľmi uveriteľné, celé to dobre graduje, emócií pribúda a pribúda, skrátka veľmi dobrý smutný film. S tým koncom však nesúhlasím. Kate Winslet je v každom filme úžasná, považujem ju za "novú" Meryl Streep. "Love is everything". 75% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Černý víkend mě nalákal skrze výtečné herecké obsazení a lákavý námět, takže jsem si od filmu sliboval možná až příliš. Herecké výkony byly samozřejmě skvělé, byť byly některé postavy místy neuvěřitelně nesympatické (čemuž neprospěl ani nepovedený dabing - "my bad"). Rozhodně bych vyzdvihnul "mírně" hysterickou Kate Winslet, labilní Miu Wasikowskou a mrazivě vyrovnanou Susan Sarandon. Příběhově mě film nedostal do takové míry, jak bych od podobného tématu očekával - v podstatě až v posledních minutách přichází výraznější emocionální nálož, jinak se jedná spíše o prvoplánově prezentované partnersko-rodinné vztahy. P.S. Časem bych mohl zhlédnout i dánský originál. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Roger Michell, režisér tohoto dramatu, za mě naprosto selhal a nezvládl svou práci, jelikož natočit tak emočně silný příběh, s tak vypjatým tématem a tak hvězdnou hereckou sestavou, tak strašně odtažitě a nezáživně, na to už musí mít člověk vážně jako že talent, samozřejmě tedy v negativním slova smyslu myšleno. Tomu filmu totiž chybí naprosto vše, co v něm mělo dominovat, a to emoce, vyhrocené konfrontace, slzopůdné scény, prostě veškeré možné dramatické momenty, které by diváka co nejvíce vtáhly do děje a co nejvěrohodněji ho následně přesvědčili o dané, velice těžké situaci. Jenže místo toho film nabízí jen několik slaboučkých konfliktů, utopených v prázdných dialozích, bez přímého tahu na divácké pudy, a to klidně i za pomoci kýčovitých berliček, hlavně že by bylo dosaženo výsledného efektu, jenže opakuji, pár mdlých hádek, několik vlažných výčitek, žádná gradace a v závěru očekávané nepřesvědčivé smíření se s osudem a usmíření se, zkrátka trestuhodně chladný zážitek, bez šance zaujmout. Nevyužití přítomných, skutečně výrazných herců, je pak dalším jen těžko pochopitelným tvůrčím selháním, jelikož nikdo z nich tu nedostal šanci pořádně předvést něco ze svého umu a talentu a přitom k tomu bylo příležitostí také nespočet. Mě zkrátka toto drama dost zklamalo, jelikož vzhledem ke všem okolnostem se mohlo jednat o opravdu mimořádně emočně silný filmový zážitek, daný výsledek ovšem nabízí jen nepůsobivý příběh, s minimálním dopadem na diváka. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Herci se při natáčení filmu natolik sblížili, že si poslední natáčecí den nechali všichni symbolicky vytetovat na ruku malého kosa. Původní název filmu je „Blackbird“, což v překladu do češtiny znamená „kos“. (makimarketa)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se v nemetropolitním hrabství Západní Sussex (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama