Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

Giggo 

všechny recenze uživatele

Achjo, snad je mi i líto psát "recenzi" na tento první díl. Možná by člověk neměl nic očekávat a šlo by to. Lze však neočekávat nic od jedné z nejslavnějších postav filmového vesmíru? Jednoho z největších klaďasů, nejsilnějších jeddiů, nejznámějších, nej... nej a další nej? Nelze. Proto promiňte, že očekávám husí kůži jen se Obi Wan zjeví na scéně.  Bohužel za celou dobu se nedostavila. Nostalgie level 0. Nechápu jak někdo může takto sprznit jednu z nejočekávanějších věcí naší doby. Vždyť za to natočit Obi Wana by dal Spielberg, Coppola ... a další ruku do ohně. Místo toho nám to točí další ženská od Disnyho, která zjevně neví co dělá. Hudba nijak závratně nepomáhá nejspíše to bude protože Williamsovu klasiku předělal další neschopný člověk. Zabít první díl tímto způsobem je až úchvatná přehlídka neschopnosti a diletanství, které v divizi SW pod Disney panuje. Bohužel stále se neprobrali, ale jejich dětský konzument 15- jim to v klidu sežere i s hamburgerem od maminky. 2* sou za Ewana McGregora, kterého je mi líto, protože jeho potenciál je zde naprosto promrhán. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z návratu Obi-Wana jsem se měl cítit nadšený a unešený, leč nakonec jsou mé pocity poněkud ambivalentní. Je to ok, ale hrozně mi tam chybí nějaké to srdíčko, drive, dynamika a emoce. Nevím, jestli Disneyho dojení ze mě nedostalo poslední zbytky nadšení, ale když i seriál o takové postavě působí dojmem spotřebky, je něco špatně. Navíc zlé straně chybí jakékoli charisma a působí spíše směšně, nehledě na různé humorné scenáristické kotrmelce. PS: Když to porovnám se startem čtvrté série Stranger Things, tak jenom po režijní i technické stránce to je jako nebe a dudy. ()

Reklama

Ssova 

všechny recenze uživatele

Star Wars už asi nikdy nebudou takové, jako byly první epizody, at už I - III nebo IV - VI. Ale i tak jsem fakt ráda, že se tento svět vrátil. Ty postavy z původní trilogie už jsou nenávratně pryč. Proto jsem vděčná za možnost návratu Jediho aspoň touhle formou. Obi-Wan je fakt silná osobnost a Ewan McGregor ho výborně ztvárnil. A tak seriál pracuje s tím, co má. Nostalgie, flashbacky, žijící postavy. Když se na scéně objeví "staří známí", člověka to bere za srdce. A o tom to je. Nečekám velkolepý příběh jako v prvních šesti epizodách, spíš vděčně přijímám možnost si je připomenout a setkat se zase se všemi těmi světy a jejich obyvately. Takže za mě 5* Sice bych dvě ubrala za inkvizitory, kde se prezentuje "drsná holka", nad kterou člověk jen protočí panenky a rasová vyváženost, která by nikomu nevadila, kdyby nebyla tak křečovitě tlačená (čekám, že v brzké době se objeví v některé z Disneyho animáků lev černoch, pes asiat a hlavního hrdinu bude vychovávat stejnopohlavní pár), ale asi tak patnáct hvězdiček bych přidala za dokonale dojemný začátek a Ewanův suveréně bezvadný výkon. Takže jo, ať tento seriál provází síla, za mě dobrý... ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesdílím zdejší všeobecnou extázi. Jde o velmi zdlouhavý úvod, ve kterém se vlastně nic moc neděje. Obi-Wanův skrytý život v tomto období se skládal z každodenní rutiny, což se asi moc zajímavě natočit nedalo. Nicméně ani Malá Leia není tak zábavná, jak nejspíš tvůrci zamýšleli, a její komický útěk před eskadrou vycvičených lovců odměn naplňuje povinnou, pro Star Wars typickou, dávku klišé. Přesto i mě zahřálo u srdíčka, vidět Ewana McGregora po tolika letech v jeho milované roli, a navíc ta ikonická Star Wars atmosféra z toho prostě sálá, takže se nemohu příliš zlobit. 65% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud rozvláčný úvod, nicméně zřejmě vlastně ani nebylo možné začít jinak, než ukázat beznaděj a rezignaci v galaxii a zlomeného Obi-Wana. Nedá se však ubránit určitému zklamání. Autoři jedou v "zajetých a bezpečných" kolejích, kde ví, že nic zásadního nezkazí, jenže to zároveň znamená, že ani nic pořádného nepředvedou. Prostě pokračují přesně ve stylu Manda a Boby. Jenže já jsem prostě čekal víc. Zatím seriál zachraňuje tradičně dokonalý McGregor. Trochu mě šokoval "cringe" moment honičky Leii v lese při jejím únosu. Scéna kvalitou odpovídala nějaké generické nízkorozpočtové vánoční pohádce z produkce České televize a ne vysokorozpočtové produkci od Disneyho. Jak už jsem uváděl - ještě, že to má McGregora! (plus samozřejmě hudba a známé prostředí, jenže to je prostě málo!) PS: strýček Owen je MENACE! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Jedi, která se snažila ochránit skupinku padawanů, když byl proveden rozkaz 66, byla Minas Velti (Ming Qiu). Jedijská mistryně, která se specializovala zejména na obranu se světelným mečem. (Veskoslav)
  • Na banketu rodiny Organů se objevují také droidi C-3PO a R2-D2. (NiWi)
  • Scéna, kdy se Owen (Joel Edgerton) dohaduje s Obi-Wanem (Ewan McGregor) o svém nevlastním bratrovi a Obi-Wanovém synovci, vychází z komiksové předlohy z roku 2016 „Star Wars Vol. 2“, číslo 15. I zde viní za smrt svého nevlastního bratra Obi-Wana. (Veskoslav)

Reklama

Reklama