Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Impérium se snaží vylákat Obi-Wan Kenobiho. (Disney+)

Recenze (76)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním z častých zkratkovitých rozhodnutí bývá moment, kdy v průběhu seriálu začne divák vytýkat díry v ději a nejasnosti, kdy je přitom jasné, že seriálu zbývá ještě nějaký čas a všechny ty nejasnosti a záhady se mohou časem smysluplně vysvětlit. U předposlední epizody Obi-Wana Kenobiho tak tomu v pár bodech je, semifinále ovšem přitom nepůsobí čistě jako damage control. Jedno skvělé rozhodnutí za všechny v rámci této epizody? Vsadit hned na začátku na zásadní flashback, rozsekat ho na několik pasáží a následně ho celý dovést do smysluplné pointy, který navíc dokáže zalepit jednu údajnou nedotaženost, která pramení už z původních Star Wars. Háček pochopitelně spočívá v tom, že ne všem fanouškům bude výsledek vyhovovat, finální rozuzlení této jedné stěžejní záhady ovšem více vypovídá o duchovním směru Jediů. A i díky tomu se dá v průběhu více a více pochybovat nad tím, co vlastně definuje pravého fanouška Star Wars. Mnoho elementů zůstává při starém. Z Dartha Vadera jde nadále ten pravý respekt, který by z něj jít měl (především ve dvou stěžejních momentech), Ewan McGregor dokáže charakter Obi-Wana Kenobiho prodat i při mlčení skrz pouhá gesta v obličeji a v režii Deborah Chow je tam pořád cítit ta pravá esence Star Wars. Akce je v případě 5. epizody ještě o poznání zajímavější a solidnější, klíčové je ovšem vyvrcholení s charakterním obloukem Revy.  S novým odhalením ohledně Revy se rázem objevuje tak trochu jiný pohled na Rozkaz 66, především se na ní dokládá, že si Obi-Wan Kenobi očividně vyčítá existenci Dartha Vadera, přitom sám v duši bojuje s tím, že by měl být Vader zavražděn. Přesně takové drama se dalo od seriálu očekávat a díky skvělému McGregorovi se to zoufalé rozpoložení skutečně dokáže naplno předvést.  Dva stěžejní souboje se světelným mečem mají prozatím nejlepší choreografii v rámci celé minisérie. Satisfakci dodává už jen Darth Vader, pro kterého je další souboj jen denním chlebem, zatímco jeho protivník se s ním utkává s pocitem toho největšího hněvu a touze po odplatě. Vader díky tomu pořád dokáže působit jako nezastavitelné zlo, největší sílu má ovšem moment, kdy si Vader uvědomí v čem pořád dělá tu zásadní chybu. Jedna stěžejní věta ve Star Wars: Nová naděje rázem dává naprostý smysl. V rámci páté epizody je výrazná poměrně hravá kamera, která v mnoha momentech nestojí na místě. Záběry z bitevní scény díky tomu působí věrohodně chaoticky, hodně tomu všemu napomáhá i nadále solidní soundtrack šikovné Natalie Holt. Stěžejní jsou ovšem jednotlivosti, které dokazují, že o Star Wars skutečně pořád pečují lidé, kteří je mají rádi. Platí to i o režisérce minisérie Deborah Chow, v jejich rukách minisérie Obi-Wan působí nadále povedeným způsobem, kdy jen stačí doufat, že finále nebude obřím zklamáním. Negativisti 1. kategorie si ovšem určitě něco najdou.... ()

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už od tohohle fakt nic nečekám. Naopak, na každý díl se vlastně už docela těším a jsem u toho vždycky zvědavej, kolik dalších pičovin na nás Disney v Obim vybalí. Hůl jsem nad seriálem zlomil už po 2. díle. Na Manda a Bobu (který byl sice taky slabší...) se může tahle parodie na vysokorozpočtový seriál jen dívat závistivě z povzdálí. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořádná nálož Vadera a vynikající scénáristická minulost Třetí sestry. Hutná atmosféra a díl se vším všudy. Strašná škoda, že Anakina se nepovedlo víc omladit, skoro nehodné odkazu Lucasfilmu a kurevsky chybí Vaderův hudební motiv. Ale takhle nějak sem si to představoval a věřím, že finále bude epické. Není to tak bombastické, jak bych čekal, ale nadhodnotím a jdu proti zdejším kokotům, stejně jako u epizody 9. Mamrdi.85%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obi-Wan si oklepal z pláštíku MEH a konečně se zúčastnil epizody, která se dá nazvat dobrou! Jistě, opět tu máme otravné voloviny i srandovní klišé, ale za tím vším se konečně odehrává něco, co má napětí, zvraty a vývoj. I ta akce byla chvílemi cool (nebo aspoň skorocool). Prostředí sice tentokrát nepotěší a hudba je vyloženě strašná (bezradné instrumentální bouření, jímž se Natalie Holt Williamsovi nepřibližuje ani na dohled), ale v kontextu předchozího dění bych tady navzdory relativní banalitě zpracování vyplivl opatrnou sedmičku. May the force be with poslední epizoda! ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně po 3 a 4 epce líbivé vykoupení. Pěkná akce, scénář tu tolik nepohořívá. Mega miluju třetí sestru, protože to je moje nejoblíbenější postava této show. Leia je za mě mega otravný charakter, a kdyby ji líp využili dali ji lepší a staršá herečku byla by lepší. Souboj třetí sestry s Vaderem zajímavý. Proplítání minulosti kdy Obi bojoval s Anakinem, kdy Hayden už do mladýho Anakina moc nezapadá, protože už vypadá jako starý děda, takže trochu toho digitálního omlazení by neuškodilo, ale i tak tahle ep konečně ušla. Dnes 8/10 sem zvědav co finále za týden. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Více než pozoruhodná jména skrývaly znaky napsané v Aurebesh – Corwin Shelvay, Djinn Atlis a Roganda Ismaren. Jsou to jména tří rytířů Jedi, kteří byli součástí „Star Wars Legends“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama