Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Recenze uživatele DragonnCZ k tomuto seriálu (3)

Obi-Wan Kenobi (2022) 

Hned ze začátku chci říct, že tento seriál není masterpiece a není ničím skvělý a má to chyby, ale i tak jsem si tento seriál dost užil a možná i víc než někteří co to tolik haní kvůli, těm chybám. Seriál mě z razu překvapil a strašně se mi líbil zhlediska nostalgie, zasazení, kvůli známým postavám a hlavně díky kvalitnímu herci Ewanu McGregorovi to celý drželo pohromadě a dodávalo to tu super atmosféru.  Celý začátek hlavně 1. a 2. epizoda opravdu jak sem říkal překvapili, dvojka měla pěknou akci. Miloval jsem Inkvizitory a pak to přišlo zabili Grand Inkvizitora a pak se to dál třetí epizodou vezlo do čtvrtý. Neskutečný klišé, bez nápadů, boj scénáristů o to udělat zajímavý příběh, ale celý se jim to rozpadlo pod rukama, je to hrozně nekompetentní, souboje Vadera a Kenobiho hrozně ničí celý příběh. Hrozně mi v seriálu vytáčela malá Leia, reálně ta postava na to, že jí je 10 vypadá tak na 6 + jako ten začátek kdy utíkala WTF. Dále režisérka Deborah Chow, co zde režíruje celý seriál je absolutně neschopná, akce taky až na pár vyjímek strašně zmatkovitá a trapná, i přes excelentní audivizuál do kterýho Disney sere ohromný peníze, a nejhorší na tom je jak si to vytírá prdel o znamý charaktery. Pátá epizoda docela překvapila, že konečně se chtějí někam vyzvdvyhnout a poslední šestá asi nejspíš budu v menšině to dokázala potvrdit, sice byly tam hrozný píčoviny, ale nehorázně jsem si ji užil a po první a druhý epizodě další nejlepší epka. Disneymu bych poradil vysrat se na seriály, který chtějí pro prachy sehnat schopný a kvalitní scénáristy co opravdu umí prokázat na papíře své nápady, a režiséry co to umí celý zkonstruovat. Náčrt seriálu se povedl, ale celý to byla menší klišovitá bída. A ano Obiho Hello There na závěr opravdu rozesmálo jak je to celý stupidní, ale Qui-Gon jen dodal, že to není celý tak hrozný seriál co může i nemusí být hrozný propadák a když to celý shrnu celý to bylo nevyužitý potenciál. Zde shrnutí epizod :| 1. ep = 9/10 | | 2. ep = 8/10 | | 3. ep = 6/10 | | 4. ep = 5/10 | 5.ep = 7/10 | | 6. ep = 7/10 |. Celému seriálu dávám 7/10. ()

Část IV (2022) (E04) 

S doznívajícím vzrušením s prvních dvou dílů musím konstatovat, že to trochu začíná jít do kytek. Je sice pěkný že nám Disney dá excelentní audiovizuál, ale neoriginální a ultra klišovitý scénář psaný někým kdo tomu nerozumí, a zaujal by tak možná, když vznikli první SW. To, že Third Sister zase Kenobiho nechala trapně uniknout mi už vadí a jako už tu zachvíli máme finále tak by to chtělo fakticky zabrat. Mám fakticky rád akční scény to jak si s tím Disney mega vyhrává jak to vypadá a ty zvuky lighstaberů. Ale to je tak celý 6,5/10 dnes dávám. ()

Část V (2022) (E05) 

Konečně po 3 a 4 epce líbivé vykoupení. Pěkná akce, scénář tu tolik nepohořívá. Mega miluju třetí sestru, protože to je moje nejoblíbenější postava této show. Leia je za mě mega otravný charakter, a kdyby ji líp využili dali ji lepší a staršá herečku byla by lepší. Souboj třetí sestry s Vaderem zajímavý. Proplítání minulosti kdy Obi bojoval s Anakinem, kdy Hayden už do mladýho Anakina moc nezapadá, protože už vypadá jako starý děda, takže trochu toho digitálního omlazení by neuškodilo, ale i tak tahle ep konečně ušla. Dnes 8/10 sem zvědav co finále za týden. ()

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama