Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do voleb zbývá pár posledních týdnů a Washington zoufale shání presidentského kandidáta. Někoho, kdo s určitostí prohraje. Volba padne na Mayse Gilliama (Chris Rock), neznámého politika okrskového formátu. Mays záhy zjistí, že je jen nastrčenou figurkou a rozhodne se, že si kampaň pořádně užije. Z bratra Mitche (Bernie Mac) udělá kanditáta na vicepresidenta a rodinný tandem si začne získávat přízeň Ameriky. Scénáře, režie i hlavní role se ujal populární komik Chris Rock. Povedená komedie o tom, jak obyčejný kluk k presidentování přišel, se stala nečekaným hitem a potvrdila, že vysoká politika je vlastně veliká legrace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Průměrná černošská komedie. Naštěstí Chris Rock není Edie Murphy a tak se ve filmu objevují i herci ostatních etnik. Každý by měl být čestný, upřímný a starat se o své blízké. To je celé poselství filmu. Moc humoru ho nedoprovází a šperkování poselství černošskou kulturou mě teda taky ani trochu nebralo. Ale v jistém smyslu se to dá brát jako podobizna americké společnosti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chris Rock nikdy neměl snahu být oscarový herec, ale za to dokáže pobavit. Hlava státu není výjimkou a kdo si nezamiluje tohohle přímočarého ňoumu v jeho podání, ten snad nemá smysl pro černé (to je myšleno v dobrém:)) komedie, které zapomínají, že méně je někdy více. Hromada ostrých vtipů jako třeba trénované štětky někoho možná urazí upřímností, ale druhé nadchnou otevřeností a něčím novým a zajímavým. Korunu tomu také dává Bernie Mac, který nemá chybu a už jeho nástup jasně ukazuje, že Rock zbytek filmu potáhne ve dvou. Drobnosti jako zamilovaná obdivovatelka nebo "děti musíme mlátit, já nekouřím, protože mě otec v mládí kvůli kouření zmlátil" jsou už jen drobnosti v jednoduché a nenáročné komedii. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, tuctová a předvídatelná komedie u které opravu přesně víte, jaké scény Vás budou čekat, samozřejmně včetně konce s ''těsnými'' výsledky. Film by možná mohl dopadnout o něco lépe, kdyby byl lepší casting, více vtipu a originálnější scénář. Tohle je však průměr, který neurazí ani nenadchne. 2,5* ()

Trifi 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je tohle zázračný film, ale v rámci žánru je to silný nadprůměr. Když si člověk vzpomene na všechny ty rádoby zábavné prcičky a jiné sračky (pardon, jiný výraz fakt nemůžu najít...), tak si opravdu nezaslouží takové hodnocení jaké tu má. Pro mě je třeba brilantním vtipem to, jak mu jeden chlápek vnucuje svou demonahrávku se slovy "Dejte to někomu, komukoliv". To je přece perfektní... ------ Plus: odlehčená atmosféra, jedinečné vtípky a opravdu docela hlubokomyslý závěrečný proslov -- Mínus: příliš odlehčená atmosféra, příliš jedinečné vtípky, příliš hlubokomyslný závěrečný proslov :D ------ Recept: 60% humor á la prezidentství a kampaň, 40% Chris Rock ------ Hodnocení: 75% ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Chris Rock´s one man show by Chris Rock.Je to téměř neuvěřitelné,ale komedialní herec nevytvořil svou režií monumentální sra*ku,jak se to povedlo mému oblíbenějšímu Ediemu Murphymu,ale zdařilou černou(resp. černošskou) komedii.Rap a hiphop sem určitě patří,chtěl bych vidět nějakýho černouška,jak sjíždí techno(pro Fill16,Malarkey,apod.).Brrrr.... Trapných scén tu nebylo mnoho a více vydařených vtípků spolu s krásným vykreslením politiků jako samolibých žvanilů u mě vyneslo tento film na 3*.Jediná škoda u tohoto filmu je,že místo Nicka Searcyho nehrál Jirka Paroubek =) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Jméno hlavního hrdiny Mayse Gilliama bylo vytvořeno kombinací jmen dvou oblíbených newyorských hráčů baseballu z padesátých let. Prvním byl Willie Mays z New York Giants a druhým Junior Gilliam z Brooklyn Dodgers. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama