Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Cesta za pokladem. Pořád mě to dojímá. Jeden ze zástupců kategorie uměleckých děl, která ve mně vzbuzují touhu být chlapcem ve starém světě. Představuji si, že všechny filmy s dětmi jsou plné takhle dobrých dětských herců. Historka o soutěži v jezení koláčů, ach. Vern přinesl hřeben. A čím jsem starší, tím mi to přijde lepší. ♥♥♥ -"I knew the $64,000 question was fixed. There's no way anybody could know that much about opera! (...) Wagon Train's a really cool show, but did you notice they never get anywhere? They just keep wagon training." ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film sleduje partu kamarádů na cestě za mrtvolou. Místy vtipný, místy smutný. Nechybí ani emoce, hádky a vyhrocený scény. Potěšil i mladej K. Sutherland a J. Cusack. Konec je výstižnej a jako bych v něm viděl sám sebe. Ani já v podstatě svoje kamarády z dětství nevídám ale nikdy na ně ani na to co jsme spolu prožili nezapomenu. Tady nejde asi hodnotit jinak než plným palbou. PS: Povídka o špekounově pomstě pobavila možná ještě o to víc, že něco takovýho bych v tomhle filmu nečekal. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem STŮJ PŘI MĚ viděl hodně dávno, ještě před tím než jsem četl původní Kingovu povídku (to že děj znám jsem si všiml až když se mi začali vybavovat jednotlivé scény filmu) a hodně se mi to líbilo. Teď o kdoví kolik let později se na tom nezměnilo téměř nic. Snad jsem si to možná víc vychutnal a užíval si mladého Kiefera "Jack Bauera" Sutherlanda v roli Esa. Mladí herci taky předváděli úžasné výkony a nejvíce pak River Phoenix, který už mezi námi není. Opravdu jde o jednu z nejlepších adaptací Kingovy knížky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nostalgická instrumentálka Stand by me a čtyři dvanáctiletí kluci jdoucí za horkého letního dne po kolejích vstříc mrtvole a dospělosti. Reiner, který později úspěšně adaptoval ještě MISERY, vytěžil Kingovu novelu dokonale a stvořil krásně melancholickou a autentickou vzpomínku na dětství a odstřihávání se od něj. Když mě bylo dvanáct, měl jsem tytéž kamarády, starosti i nadávky. Kde je tomu všemu konec... Jedna z nejlepších adaptací Kinga a jeden z nejlepších dětských filmů vůbec. Pokud se vám film líbil, můžete zkusit i jeho dívčí verzi NAVŽDY SPOLU (1995) nebo Reinerovo pozdější FLIPPED. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Boli sme preč len dva dni. Ale mesto nám zrazu pripadalo menšie.“ Strhujúca adaptácia skvelej novely Stephena Kinga. Silný, krásny film o tom, čo so sebou prináša dospievanie. Disciplinované herecké detské a mládežnícke výkony (predovšetkým River Phoenix a Kiefer Sutherland), pôsobivý monológ dospelého rozprávača (Richard Dreyfuss z Čeľustí) a nádherná príroda zaspatého amerického vidieka z dôb, keď ešte niektoré domácnosti nemali ani pevnú linku a lesy boli tajomné. Nechýbajú atmosférické dobové songy („Lolipop“) a nezabudnuteľné scény (vlak, pes, nočný les, srna). Jeden z mojich najobľúbenejších filmov. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (58)

  • Natáčelo se od 4. září do 16. října 1985 v Oregonu a Kalifornii. (Varan)
  • Děj snímku se odehrává v roce 1959, ale ve scéně, kdy starší chlapci - Vernův (Jerry O'Connell) bratr s ostatními - popíjí pivo a poslouchají rádio na dvoře, lze spatřit v popředí vůz Volkswagen De Luxe Sedan, model z roku 1964. (Kirman)
  • Děj filmu se odehrává ve státě Oregon, zatímco děj původní knihy ve státě Maine. (korect)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama