Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mladí herci předvádějí, jak se má hrát ve velmi příjemném tempu snímku z pera Stephena Kinga. Na jakýkoliv horor zapomeňte, zde jde o víc. Přátelství, které je věčné a cesta, která čeká v různých variantách každého. O tom je život a pokud u vás někdo stojí a drží vás za ruku nebo jen víte, že tu pro vás je, všechny útrapy jsou mnohem lehčí. Herci jsou úžasní a dodávají celému snímku na kvalitě a nezapomenutelnosti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mládí je nejkrásnějším obdobím života, ale nejdříve musíme zestárnout, abychom to poznali.. Přesvědčiví Will Wheaton a River Phoenix, nezapomenutelná scéna s železničním mostem a volně plynoucí vzpomínka na nezletilost plnou dobrodružství, snů a nevinnosti. “No I won't be afraid / no I won't be afraid / just as long as you stand, stand by me..” ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pekný, citlivý film, ale prišiel mi až príliš obyčajný. Pripomínalo mi to Páni kluci, len téma putovania bola vážna. Schválne som si všímal mladého Phoenixa a jeho herectvo. Bolo presvedčivé, rovnako ako jeho štyroch spolukumpánov. Na nedeľné popoludnie ideálna záležitosť s pekným záverom (a nenásilným ponaučením). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem mě přitahujou padesátá léta a kultura v tomto období v Americe. I tento příběh si jel takovou klidnou povídkovou formou, která uklidňuje. Partička kluků zažívá cestou za mrtvolou sice né příliš silné zážitky, ale když se vcítíte do toho období, tak ani nic bombastickýho nepotřebujete... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film sleduje partu kamarádů na cestě za mrtvolou. Místy vtipný, místy smutný. Nechybí ani emoce, hádky a vyhrocený scény. Potěšil i mladej K. Sutherland a J. Cusack. Konec je výstižnej a jako bych v něm viděl sám sebe. Ani já v podstatě svoje kamarády z dětství nevídám ale nikdy na ně ani na to co jsme spolu prožili nezapomenu. Tady nejde asi hodnotit jinak než plným palbou. PS: Povídka o špekounově pomstě pobavila možná ještě o to víc, že něco takovýho bych v tomhle filmu nečekal. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (58)

  • Více než 100 občanů města Brownsville (skutečné místo natáčení snímku) se objevilo jako kompars ve filmu. (DruidKarel)
  • Děj filmu je zasazen do roku 1959, podle knihy se však má odehrávat až v roce 1960. (korect)
  • Každý rok 23. července město slaví „Den Stand By Me“ s různými druhy akcí na různých filmových místech po celém městě. Například se vyrábí spousta cukrovinek PEZ v tehdejší dobové podobě, které se ve filmu objevují. (DruidKarel)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno