Reklama

Reklama

Nula nula nula

(seriál)
Trailer
Itálie, 2020, 7 h 20 min (Minutáž: 48–67 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mogwai

Hrají:

Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Gabriel Byrne, Érick Israel Consuelo, Giuseppe De Domenico, Mauricio Méndez, Harold Torres, Diego Cataño, Claudia Pineda (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Nula nula nula odhaluje temná tajemství světového obchodu s kokainem, od jeho výroby až po dodání na místa konečné spotřeby. Je to cesta do hlubin složitého, důkladně propracovaného systému, který se vyznačuje nejen násilím a krutostí, ale také vysokou odborností, zručností a představivostí. Od džungle až po mrakodrapy, od Mexika po Paříž, přes rovníkovou Afriku, země Maghrebu, Kalábrii, ve světě obývaném zločinci a byznysmeny, zoufalými lidmi i miliardáři, je vše propojeno neviditelnou a magickou lajnou kokainu. V této nelítostné mocenské válce jsou všichni zúčastnění, od malých lokálních dealerů až po kmotry nejvlivnějších zločineckých organizací, nuceni bojovat a riskovat své životy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Whau ... ultimátní masakr od začátku do konce o obchodu s kokainem. Tomuto seriálu není co vytknout, je naprosto skvělý od začátku do konce a ve všech svých aspektech. Technicky i umělecky bezchybně zvládnutá podívaná o jedné zásilce drog do Evropy, sledovaná z pohledu objednavatelů - přepravců - dodavatelů. Všechny polohy zvládnuté na jedničku, explicitním násilím počínaje po niterné psychologické sondy do myšlení ústředních postav. A jako malý bonus, strhující hudba od Mogwai, která podívané dodává skvělou gradaci a není jen pouhou kulisou děje. Jeden z top seriálů poslední doby ... ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Zaokrúhlil som to na 5 lebo... neviem či sa vôbec kedy podarilo Amazonu vypotiť takúto kávu. Napriek miernej nevyváženosti jednotlivých dielov celkový dojem zostáva dosť silný a posledný diel serii nasadil korunu. Človeku napadne, kruuuciiii... ak to takto funguje aj v realite... Bez ohľadu na národnosť hercov a s prihliadnutím už na somínaný Amazon, slušné - ozaj slušné herecké výkony včítane Lagardeovej (pun intended) Riseborough. Rozhodne to zapôsobí, hoci si nie som istý či mám chuť si to niekedy zopakovať. Ale prípadnú ďalšiu sériu by som rozhodne nevynechal. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kolik toho ten nebohý kokain musí prožít, aby se k těm smažkám v Evropě dostal? Malinko mi to připomělo cestu náboje v Obchodníkovi se smrtí jen roztažené na osm hodin. 000 má vynikající rozmáchlou výpravu. Monterrey, logistická americko-africká linka (ta je divácky nejvděčnější) a samozřejmě krásná Kalábrie, kde Don čeká na svou zásilku. Propojení skrze flashbacky je skvěle vygradované. Funguje to až po chvíli, je třeba si zvyknout. Herci jsou jistí ve svých polohách. Malinko zamrzí scénář, který čas od času sklouzne do nudné uspávací rutiny. Pomohlo by prostříhat, možná i díl ubrat ať děj neztrácí na tempu. Nejlepší scéna patří nenažraným prasatům a hladové svini, která páníčky nenechá ve štychu. Italové řeší problémy po staru. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že se tohle téma za poslední roky v seriálový produkci už trochu přejedlo. ZeroZeroZero vás vyvede z omylu. Lehce netradiční styl vyprávění, výborný casting a soundtrack od Mogwai z toho dělají událost roku. Všechny linie se navzájem doplňují a nedá se říct, že by některá z nich vyloženě vyčnívala. Nekompromisní Mexická linie je super, stejně jako Italská. Mě osobně nejvíce bavila sourozenecká dvojice z New Orleans - už jen pro strhující výkon Dane DeHaana. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle projekt Stefana Sollimy dopadl víc než jen dobře. Jeho jméno mám spjaté zejména s druhým dílem Sicaria, ale tento italský tvůrce má na svědomí taktéž i všeobecně uznávané pecky Suburra a Gomorra (budu muset dohnat). U něj je záruka v tom, že audiovizuální zpracování bude na té nejvyšší úrovni. Zaujalo mě, že se seriál rozdělil na tři příběhové linky, každá měla něco do sebe (samozřejmě, z hlediska akce vedla mexická linka, poctu starým gangsterkám složila zápletka z Itálie a příběh točící se kolem amerických sourozenců se taktéž v rámci konkurence neztratil). Jak jsem již zmiňoval, tak vizuál podmanivý, ta obrazová kompozice doplněná bezchybnými kamerovými úhly, můj optický aparát si to užíval plnými doušky naplno. Tučný rozpočet z toho koukal na každém záběru. Přestřelek je docela poskromnu, na druhou stranu když už se jich divák dočká, tak se jedná o realisticky nasnímanou podívanou s perfektním ozvučením. Na plný počet to není, ale velice slušného nadprůměru to dosáhlo úplně v pohodě. Za mě 8/10 ()

Galerie (89)

Zajímavosti (4)

  • Chris Lynwood (Dane DeHaan) trpí Huntingtonovou chorobou, kterou získal od své matky. Huntingtonova choroba byla poprvé popsána v roce 1872 americkým lékařem Georgem Huntingtonem. Jedná se o neurodegenerativní onemocnění, které se projevuje nejčastěji okolo 40. roku věku, ale vzácně se příznaky mohou objevit prakticky kdykoliv (ve 2 či v 80 letech). Mezi příznaky dominuje porucha motoriky, změny osobnosti (deprese, psychóza, paranoia), postupující demence a nakonec smrt. Nemoc trvá 10–30 let a neexistuje na ni lék. (Rollo_Tomasi)
  • Rovnako ako dej seriálu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Mexiku, Taliansku, Senegale, Maroku a Spojených štátoch. (Real Tom Hardy)
  • Názov seriálu odkazuje na spôsob, akým sa v Taliansku klasifikuje múka podľa rafinácie – 2, 1, 0 a 00 – kde dve nuly znamenajú najčistejšiu. Tri nuly v tomto prípade znamenajú čistý kokaín. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama