Reklama

Reklama

Nula nula nula

(seriál)
Trailer
Itálie, 2020, 7 h 20 min (Minutáž: 48–67 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mogwai

Hrají:

Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Gabriel Byrne, Érick Israel Consuelo, Giuseppe De Domenico, Mauricio Méndez, Harold Torres, Diego Cataño, Claudia Pineda (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Nula nula nula odhaluje temná tajemství světového obchodu s kokainem, od jeho výroby až po dodání na místa konečné spotřeby. Je to cesta do hlubin složitého, důkladně propracovaného systému, který se vyznačuje nejen násilím a krutostí, ale také vysokou odborností, zručností a představivostí. Od džungle až po mrakodrapy, od Mexika po Paříž, přes rovníkovou Afriku, země Maghrebu, Kalábrii, ve světě obývaném zločinci a byznysmeny, zoufalými lidmi i miliardáři, je vše propojeno neviditelnou a magickou lajnou kokainu. V této nelítostné mocenské válce jsou všichni zúčastnění, od malých lokálních dealerů až po kmotry nejvlivnějších zločineckých organizací, nuceni bojovat a riskovat své životy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech naprosto nudných a nezáživných dílech to vzdávám. Chápu, že se takovéto materiály mohou líbit několika lidem, ale drtivé většině? Nulový zájem o hlavní postavy, které nějak běhají sem a tam bez nějaké větší motivace, přidávání nedůležitých postav k zašněrování a prodloužení děje, tři dějové linie, jedna nezajímavější než druhá. Katastrofa. Atmosféra je jedna dobrý věc, hudba další, která dominuje. Ale po čtyřech dílech jsem zjistil, že mě nezaujala ani jedna jediná minuta tohoto příběhu, který je menší pokus Amazonu/italské produkce napodobit úspěch Netflix Narcos, které ani samo o sobě nebylo záživné až na to, že je to temnější, italské, ale zase s linkou Mexikánů a stejně se tam ani nemluví anglicky. Což je ale to poslední na tom, co by mě vadilo. Důležitější spíš pro mě bylo, že scénář a dramaturgie se zastavila někde na bodu vymýšlení prvního námětu. A tam zůstala. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Oproti Gomorrah v mnohem rychlejším a díky tomu i zábavnějším tempu. Prolínání několika dějových linek je poměrně neotřelé a za 8 dílů se nestihne okoukat. Scénář je díky své snaze o velkolepost místy silně přitažen za vlasy, nicméně seriálu to nelze mít za zlé, poněvadž to prostě nějak funguje. Slušné výkony a vysoká produkční kvalita ZeroZeroZero zvedají nad hladinu záplavy minisérií poslední doby. 9/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průzkum mezinárodního drogového trhu a jeho role v globální ekonomice. Třemi nulami je označovaný nejčistší kokain nejvyšší kvality, jaký na trhu existuje. Podíváme se do italské Kalábrie, chudých čtvrtí Mexika, afrického Senegalu, poušti Sahary. Dočkáme se představení nejdůležitějších hráčů, ovšem chyběla mi vždy chvíle, aby se divák s danou linií sžil a urovnal si, co se vlastně děje. Místy je to až zbrklé, přitom mnohé situace jsou jinak pomalé, popisné, zdlouhavé. Rozhovory, co by mohly trvat pár sekund, spolknou minuty, stejně tak záběry na silnice, domy, auta, postavy, které jdou odněkud někam. Příběh má tři dějové linie, které se vzájemně proplétají, všechny spojuje obří zásilka kokainu, jehož přeprava se neobejde bez potíží. Obchod má jasná pravidla, která ovšem hodlá obejít zlobivý vnuk drogové legendy. Z obchodního schématu chce odstranit prostředníka mezi prodejcem a zákazníkem, obzvlášť když hlava rodinné firmy Gabriel Byrne koupila kulku. Poslední linii představují členové mexické zásahové jednotky, kteří přecházejí na druhou stranu a chtějí uzmout postavení na drogovém trhu. Postavy ztrácejí morální zásady, násilí je na každém kroku. Jejich motivacím jsem nicméně nevěřil. Zdaleka to není tak návykové jako jiné seriály, jen málokdy tvůrci skutečně vtáhnou do děje. Problém je i v tom, že mi bylo absolutně jedno, kdo „vyhraje“ nebo kdo koupí kulku do hrudi. Dvojice Andrea Riseborough a Dane DeHaan bavila. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Roberto Saviano píše dobre príbehy a Stefano Solima ich vie zase slušne podať. Už seriálová Gomora bol velmi slušný počin. V podstate ani 3Zero v ničom nezaostava. Mna uplne dostali už úvodne tiltulky aj hudobý motív. To prelínanie medzi roznymi dejovými liniami je tu urobené ozaj dobre. Mexico, Africa aj Taliansko su celkom slušné odvedené aj zahrané epizody. Mna osobne najviac chytila tá Mexická linia o partii policajtov ale ani tie ostatné neboli nejako slabšie. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Po Narkosech a Gomorrách velké překvapení. Naprosto jiný pohled a podání. Pokud se něco vymyká zavedeným pořádkům a je to jiné, tak je to hned divné. A tohle divné si dokázalo upoutat pozornost v mnoha ohledech. Dějová linka se v každém dílu vrací k nějaké jiné osobě a jede znovu v čase z jiného pohledu. Až bombastické je cestování po světě, kde filmaři neuhnuli před náročností, včetně peněz. Super je Afrika. Mexiko je tu tvrdé a hodně jiné, než v Narcos. Protože jsou zde všichni jen hajzli, žádná kladná postava, mělo by být jedno, kdo zrovna zařve. Přesto z diváckého pohledu tady má až sympatie dvojice mladých sourozenců, pašeráků. Příjemná je i kratší délka seriálu, "pouhých" osm dílů. 90%. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (4)

  • Chris Lynwood (Dane DeHaan) trpí Huntingtonovou chorobou, kterou získal od své matky. Huntingtonova choroba byla poprvé popsána v roce 1872 americkým lékařem Georgem Huntingtonem. Jedná se o neurodegenerativní onemocnění, které se projevuje nejčastěji okolo 40. roku věku, ale vzácně se příznaky mohou objevit prakticky kdykoliv (ve 2 či v 80 letech). Mezi příznaky dominuje porucha motoriky, změny osobnosti (deprese, psychóza, paranoia), postupující demence a nakonec smrt. Nemoc trvá 10–30 let a neexistuje na ni lék. (Rollo_Tomasi)
  • Rovnako ako dej seriálu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Mexiku, Taliansku, Senegale, Maroku a Spojených štátoch. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama