Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tenhle skládačkový styl vyprávění mi nikdy nebyl příliš sympatický a můžu asi už i s klídkem prozradit, že ani tento snímek na tomto faktu nic pozitivního změnit nedokázal. Je pravdou, že oproti svým předchůdcům má méně chaotický děj, takže se v něm neztratíte i kdyby jste chtěli, ale to vše pouze na úkor jeho kvality. Ono všude přítomné násilí či zabíjení mě prostě nebralo a když už to přeci jen vypadá nadějně, že se třeba dostaneme v čase zase o kousek dál, tak rejža udělá časový šmik a my se vracíme zase zpět do role jiné postavy. Když si to tedy shrneme, tak se vlastně točíme pouze v obyčejným kruhu 5ti filmových minut v rozdilných hlavních rolích. Někomu to třeba může vyhovovat, ale mě to na více, než průměrné tři hvězdičky prostě nestačí. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film ve stylu retrospektivního puzzle, kdy kratičké příběhy jednotlivých aktérů postupně vyskládají mozaiku celého nočního dobrodružství v jedné zapadlé díře. Pokus to byl vcelku dobrý, jen jsem tam postrádal víc komediálního pojetí. Některé scény mi totiž přišly až příliš vážné, nebo se o to až nepřirozeně intenzivně pokoušely, což mi velmi vadilo. Někdy je sice dobré, když příběhu nechybí odlehčený černý humor, který doplňují opravdu srdcervoucí scény, nad kterými se divák pozastaví. Nicméně na to jsou odborníci spíše Britové a v americkém podání to bohužel vyvolává trapné pocity a dávicí reflex. Celkově však hodnotím docela kladně, protože Greg Marcks se s tímhle velmi předvídatelným scénářem popral docela solidně a vzniklo poměrně zábavné dílko, které diváka rozhodně neurazí a zaplácne tím docela v klidu Nedělní odpoledne. 70% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pět lidí, kolem kterých se ve stejný čas stane hned několik vražd a světe div se, byť je nápad takhle od slyšení nesmyslný, zfilmován je velmi precizně a styl vyprávění pokaždé z jiného pohledu až do konečného obrazu celé události dává dohromady zajímavý a hodně netradiční film, který nestíhá nudit. Děj je zábavný, neotravné postavy i humor se taky nedá filmu zapřít a ikdyž se ptám, jaký že měl film vlastně smysl, tak pokud zavřu oko a nebudu nad tím hlouběji spekulovat, vlastně jsem se dobře bavil. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Hodně černá moralitka, kde jedna osoba dostane, co si zaslouží a ostatní socko-podvraťáci schytají pěkné ponaučení pro příští "akce". Zkurvená noc je velmi zábavný film, který částečně vychází z poetiky Pulp-fiction, až na to, že tady sledujeme "obyčejné" lidi na "obyčejném" předměstí místo gangsterů. Ve středu dění stojí dvě mrtvoly, okolo nichž se z různých pohledů nabalují další situace všech zůčastněných. Ano je to vykonstruované, ale má to šmrnc, spád a hlavně černohumornou slinu. K tomu hraje divná hudba a herci předvádějí přesně, co se od nich čeká, žádné exhibice. Čistých 70% nebo-li ***1/2. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když místo jelena srazíte člověka, je to zkurvenej okamžik. A je celkem jedno, že je 23:13..... CO PŘEDCHÁZELO UDÁLOSTI Z 23:13?? Vraťme se o pár minut.... Kdo nevěří, že všechno souvisí se vším, má jedinečnou možnost se o tom přesvědčit v této černohumorné skládačce, která je zajímavá hlavně tím, jak do sebe všechno krásně zapadne. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Hledám důvod, proč nechcát za jízdy z okýnka. 2.) Zajímá mě, jak rychle se dá běžet s ptákem v ruce. 3.) Soulož na hřbitově mi připadá bezpečná, protože používám ochranu. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)
  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)

Reklama

Reklama