Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film ve stylu retrospektivního puzzle, kdy kratičké příběhy jednotlivých aktérů postupně vyskládají mozaiku celého nočního dobrodružství v jedné zapadlé díře. Pokus to byl vcelku dobrý, jen jsem tam postrádal víc komediálního pojetí. Některé scény mi totiž přišly až příliš vážné, nebo se o to až nepřirozeně intenzivně pokoušely, což mi velmi vadilo. Někdy je sice dobré, když příběhu nechybí odlehčený černý humor, který doplňují opravdu srdcervoucí scény, nad kterými se divák pozastaví. Nicméně na to jsou odborníci spíše Britové a v americkém podání to bohužel vyvolává trapné pocity a dávicí reflex. Celkově však hodnotím docela kladně, protože Greg Marcks se s tímhle velmi předvídatelným scénářem popral docela solidně a vzniklo poměrně zábavné dílko, které diváka rozhodně neurazí a zaplácne tím docela v klidu Nedělní odpoledne. 70% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Vyžívam sa v mozaikovito riešených príbehoch. Keď spočiatku skladačka viacerých obrazov, záberov a príbehov dostane na konci ucelenú jednoliatu podobu. V tomto prípade to nie je spleť prekvapivých a nečakaných udalostí v pravom slova zmysle, lebo dejová postupnosť je viacmenej ľahko predvídateľná, ale na druhej strane dobre sa na to všetko pozerá. Potešil dokonca aj tanečník Swayze, ktorý ma svojou postavou bavil asi najviac. Hlasno ma rozosmiala aj scéna, keď si Patrickov pes vychutnáva na prednom skle auta rozťapnutý hamburger a vyzerá to tak, že sú to vlastne zbytky človeka :). 70% ()

Reklama

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Promyšlené to bylo docela dobře, jednotlivé dílky do sebe zapadají, i když těch absurdních situací je až trochu moc. Co mi ale vadilo, bylo to, že u filmu sem stále netušil, jestli je myšlen vážně, anebo ne. Také začátek byl slabší, než se začal vyprávět děj z pohledu dalších a dalších osob - druhá polovina je tedy výraznější svižnější a zábavnější. Závěr je pak očekávané vyústění toho, co už všichni vědí a čekají. I když se nedá upřít dávka originality, k lepšímu hodnocení mi ještě něco chybělo. Možná zručnějšího režiséra. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mozaika, ktorá s každým novým kúskom ponúkne trochu iný pohľad na udalosti, ktoré sa stali jednej noci o 23:14. Človeka v jednej scéne nenávidite, aby ste ho v duhej milovali. Tempo, forma, hafo absurdných tragikomických situácii, ruka v ruke s akurátnou stopážou a čiernym humorom v štýle "keď sa sere" (a ešte výborná hudba C.Mansella) dali vniknúť naozaj netradičnej a výborne fungujúcej chuťovke. 90% a to som bol z počiatku skeptik. P.S. Rovnátková Hilary Swank so šušľavým hlasom alá Deedee z Dexters Laboratory je čarovná. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn černohumorná thrillerová hříčka odehrávající se během jedné noci, jejíž události jsou postupně nahlíženy/prožívány různými postavami, jejichž osudy se dramaticky a zprvu záhadně protnou. Takové teenage Pulp Fiction nebo Lola běží o život, jen to není taková stylovka a palba a ani herci tu kdovíjak nezáří. Jinak k filmu mě přilákalo jméno Jasona Segela a nakonec jsem si ho tam ani nevšiml. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)
  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)

Reklama

Reklama