Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když se k nějakému titulu po létech vracím, zpravidla předpokládám, že své původní hodnocení poněkud snížím, protože tempus fugit a tak. V případě tohoto snímku jsem ale hodnocení zvýšil na maximum, protože čas, který zatím uběhl, jen přispěl k mé dobré náladě. Když jsem tam všechny ty mlaďochy viděl, přispělo to k mému zážitku z filmu- teprve teď byl dokonalý. Rozesmál mě vlastně už distributor výběrem českého názvu, protože se nedržel při zemi a šel do toho naplno jako Michelangelo, když vyhrál konkurz na Sixtínskou kapli. Ale zpátky k filmu- mám rád snímky, v nichž se rozjede x dějových linií, které se pak v jednom bodě protnou, a když obsahují navíc černý humor v množství větším než malém, bývám i nadšený. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak takhle si predstavuju zkurvenou noc, tohle se fakt povedlo. Akorat bych to asi neoznacil za plnohodnotnej film, precejen to je jen 6 verzi udalosti, ktere se stali ve 23:14. Ale to co se dalo z daneho tematu vytezit, vytezily tvurci na maximum, a je dobre, ze film zbytecne nenatahovali, takze takhle ma prijemnejch 80 minut, ktery ubehnou jako nic. Jako ostatnim mi to taky neprislo jako nejaky drama, ale spis jako cerna komedie-thriller, protoze i kdyz to je misty dost drsny, tak jsem se fakt skvele bavil. Navic vsech 6 verzi je zajimavejch a kazda je docela originalni. Herci se taky snazi, samozrejme nepredvadi nejakej uzasnej vykon, ale uplne to staci a do toho vseho hraje velmi dobra hudba. Bal sem se zaveru, protoze me nenapadalo jak by se to dalo zakoncit, ale i s timhle si poradily tvurci docela dobre a vse do sebe zapadlo. Na 5* to nebude, ale fakt jsem se vyborne bavil. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mozaika, ktorá s každým novým kúskom ponúkne trochu iný pohľad na udalosti, ktoré sa stali jednej noci o 23:14. Človeka v jednej scéne nenávidite, aby ste ho v duhej milovali. Tempo, forma, hafo absurdných tragikomických situácii, ruka v ruke s akurátnou stopážou a čiernym humorom v štýle "keď sa sere" (a ešte výborná hudba C.Mansella) dali vniknúť naozaj netradičnej a výborne fungujúcej chuťovke. 90% a to som bol z počiatku skeptik. P.S. Rovnátková Hilary Swank so šušľavým hlasom alá Deedee z Dexters Laboratory je čarovná. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Černočerná komedie o tom, co všechno se může stát, když děláte co byste neměli a jakou lavinu událostí může strhnout jedna soulož na hřbitově. Místy jsem doslova hýkal nadšením a ze všeho nejvíc mě bavilo ustavičné překuklování hlavních hrdinů. Když se tak postupem času prokousáváme sledem událostí, vychází pozvolna najevo, kdo je "v tom" nevinně a kdo je vlastně ta hnusná krysa - přičemž každá retrospektiva přinese minimálně jedno překvapení. Zábavné, svěží, neotřelé, ovšem ke konci už trošku předvídatelné a pointa spíš lehce prošuměla. Inu nevadí. Chybělo opravdu maličko aby se "Zkurvená noc" stala královnou "pozpátkových" drsáren. Ehm, a mimochodem... Slečna Swanková je tady opravdu "Hilarious". ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film ve stylu retrospektivního puzzle, kdy kratičké příběhy jednotlivých aktérů postupně vyskládají mozaiku celého nočního dobrodružství v jedné zapadlé díře. Pokus to byl vcelku dobrý, jen jsem tam postrádal víc komediálního pojetí. Některé scény mi totiž přišly až příliš vážné, nebo se o to až nepřirozeně intenzivně pokoušely, což mi velmi vadilo. Někdy je sice dobré, když příběhu nechybí odlehčený černý humor, který doplňují opravdu srdcervoucí scény, nad kterými se divák pozastaví. Nicméně na to jsou odborníci spíše Britové a v americkém podání to bohužel vyvolává trapné pocity a dávicí reflex. Celkově však hodnotím docela kladně, protože Greg Marcks se s tímhle velmi předvídatelným scénářem popral docela solidně a vzniklo poměrně zábavné dílko, které diváka rozhodně neurazí a zaplácne tím docela v klidu Nedělní odpoledne. 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)
  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)

Reklama

Reklama