Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Rifkin je neskutečný talent v natáčení ztřeštěných absurdních scén. Spousta režisérů je natočí obyčejně, ale on si naopak s každým záběrem detailně vyhraje. Bylo to hodně vidět už v Muži se třemi rukami a je to rozhodně vidět i taky. Vlastně jen díky tomu (a skvělé hudbě, ta umí částečně zachránit každou hudební komedii) jsem se do toho vůbec dokázal dostat a nějak se bavit, protože kdyby to mělo stát hlavně na ústřední čtveřici, asi by mě to strašně štvalo, protože to je banda dementních a totálně nesympatických puberťáků, kteří se všude chovají jako hovada. A když už to vypadá, že si ten film dělá srandu i z nich a jim podobných typů, zakončí vše tuctově a adoračně, takže žádné uvědomění si, ke kterému to celou dobu spělo, se vlastně nekoná. Vše skončí pohádkovým, cukerínovým happy endem. Ano, chce to být správně rocknrollové a taky je, ale já se na stejnou vlnu opravdu dostat nedokázal. Vše tedy musel zachránit sám Rifkin svými nápady a několika geniálními scénami, které mi aspoň na ty tři hvězdy vystačí. I když teda tu trapnou fekální scénu si mohl odpustit, když vlastně byla zbytečná... 3* ()

aluna 

všechny recenze uživatele

"Don't you know what "KlSS" stands for? Knights In Satan's Service! ; Satan, Satan...Santa. They're the same letters. They're the same guy. It's the same friggin' guy!" "Uctívání Satana a drogy blízko našich dětí." A já říkám, radši nechat mladý hudbě a hudbu mladým, než aby skončily naše děti uctíváním Boha, protože to je uBohost, když jeden Otčenáš spraví vše, co děláme blbě. Například je třeba trochu krotit radost, vyhrajete-li lístky na svou nej kapelu, páč když v afektu zapomenete sdělit svý nacionále, nespasí vás ani Zdrávas a vy se pak můžete prodírat kostely, stripkluby a sámoškami či dělat nedobrovolný sparingpartnery wrestlerským nadějím, abyste se na něj prodrali. Ale ty "nejnevydařenější" akce jsou nakonec retrospektivně stejně ty nejlepčí! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě v tomhle filmu nadchlo, byli samotní KISSáci a jejich muzika. Ostatní bylo jako podle šablony a ze svého stínu to nevystoupilo. Na stejné téma už jsem viděla mnohem lepší filmy, u kterých jsem se bavila. Tady jsem se párkrát pousmála a to je pro mě příliš málo. Od začátku mi to přišlo jako strašná ptákovina a zůstalo u toho až do konce. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Toto je návod jak zkazit a ztrapnit úžasnou muziku. Naprosto průměrná komedie s přehráváním a navíc vraždou mých oblíbených písniček. Skučel jsem vždy, když začala hrát nějaká rocková legenda. To snad i moje cesta na KISS z Plzně do Prahy byla zábavnější. Ono totiž, když máte relativně vtipnou scénu a vyženete jí scénářem do extrému, nestává se tím pádem vtipnější. Tyhle kapely si zaslouží daleko větší filmovou poctu než je Detroit Rock City, i když Kissmánii a dobu film zřejmě zachycuje dobře (nemůžu objektivně posoudit, nezažil jsem). Film o rockové muzice se dělá zatraceně těžko, ale tady mě prostě přepadal pocit, že to naopak z fanoušků rocku dělá idioty. Ač to imbecility Waynova světa (http://www.csfd.cz/film/14811-waynuv-svet-waynes-world/) nedosahuje. ()

Antimana 

všechny recenze uživatele

Celý čas som si hovorila : "na tú dobu to nie je tak zlé" , neskôr ma rok výroby dosť prekvapil . Istý podiel na tom má aj fakt , že hlavná postava hráva už 20 rokov teenegera :D Stále je to však jedna z tých lepších komédií v žánri " trapas ".Sem tam som sa aj nahlas zasmiala . Najlepšia hláška " vzťah DHB - dáva ti hovno a ty ho berieš" :D ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Písně "Makin´ it" od Davida Naughtona, "Escape" od Ruperta Holmese a "Highway to Hell" od AC/DC, které ve filmu zazní, v době, kdy se film odehrává, ještě neexistovaly. (liquido26)
  • Čtveřice hlavních hrdinů jsou členy hudební skupiny Mystery. Každý z nich symbolizuje jednu postavu ze skupiny Kiss a ve filmu má dokonce i odpovídající partnerku. Hawk představuje zpěváka a kytaristu Paula Stanleyho a skončí se supermodelkou. Jam představuje Petera Crisse a jeho dívka se jmenuje Beth (podle písně, kterou Peter Criss pro Kiss napsal a zpíval), Lex představuje Gene Simmonse a jeho dívka se jmenuje Christine (podle Simmonsovy písničky Christine Sixteen). Trip představuje Ace Frehleyho a jeho dívka je poněkud extravagantní a vypadá jako z vesmíru. (liquido26)
  • Během koncertu Kiss se v jedné písni mění Stanleyho kytara z Gibson Flying V na Ibanez Iceman. (liquido26)

Reklama

Reklama