Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem nechápal na co se koukám, ale postupně jsem se do toho dostával. Tento film je dementní, ale velmi originálním způsobem. Možná se na něj časem kouknu zhulený s partou kamarádů a hodnocení ještě zvážím, ale i přes pár scén, které mě příjemně překvapily, a skvěle bizarní atmosféru celého filmu, musím říct, že tohle není můj styl. ()

khue odpad!

všechny recenze uživatele

Omg co to je? Bud mi naprosto unika hlavni pointa filmu a nebo se nekde stala velka chyba. Uz od prvni minuty se mi zda,jako kdyby dva hlavni herci utekli z mentalniho ustavu. A komedie? Nechapu, kdo se tomu muze smat. Ja jsem se za cely film asi 3krat pousmal. Ano....tak strasne se mi to zdalo. SHIT ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Wayne's world, Wayne's world, party time, excellent:D Celý film vypadá jako jedna epizoda seriálu Wayneův svět, stejně amatérský, ale natočený se stejným nadšením. Strašně pitomej film, lacině udělanej, plnej nejrůznějších klišé, ale i tak mě pobavil...snad to neznamená, že jsem totální dement:D Přesně tohle jsem očekával a to jsem taky dostal - takže velká spokojenost, ale hned tak se na to znovu nekouknu.. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Penelope Spheeris, rockerka a režisérka ceněných dokumentů z prostředí americké punkové a metalové scény (např. kultovní The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years) se na počátku 90.let rozhodla natočit bláznivou komedii, pojatou jako poctu všem rockovým nadšencům a fanouškům. Do hlavních rolí obsadila dvojici komiků z populární TV show Saturday Night Live, Mike Myerse a Danu Carveye. Ti pro potřeby scénáře znovuoživili své staré televizní skeče, a Penelope přemluvila k účasti na projektu několik rockových stars z okruhu svých známých. To, co z této spolupráce vzešlo, bývá publikem přijímáno poněkud kontroverzně. Humor Myerse a Carveyho je sice místy primitivní až pitvořivý, což není zrovna moje sklenice piva, ale tohle duo magorů dokáže propagovat rokenrolovou kvalitu tak vehementně, že mi nezbývá než jim fandit a ještě se u toho potěšeně usmívat. Dana Carvey nosí ve filmu triko Aerosmith, a to v době, kdy u nás tuhle bandu uznávalo jen pár skalních příznivců US rock'n'rollu, a její název zdaleka ještě nebyl synonymem pro továrnu na přeslazené balady. Scéna šíleného headbangingu v autě při Bohemian Rhapsody zas připomene, že i Queen byli kdysi považováni za heavy metal. Vrcholem je pak návštěva ústředního dua v zákulisí koncertu Alice Coopera. Pokřik "nejsme toho hodni!" a titulování legendárního rockového monstra "pane Alice" musí sejmout každého fandu této ikony divadelního horror-rocku. Provedení Cooperovy písně Feed My Frankenstein v podání Steva Vaie, Joa Satrianiho (na této nahrávce si oba kytaroví mágové zahráli společně úplně poprvé) a basáka Nikkiho Sixxe z výtržnických Mötley Crüe, je hudebním vrcholem Waynova světa. Tahle komedie je určena především fanouškům americké rockové muziky 70. a 80.let, kteří si ji většinou užijí. Ostatním pak nezbývá než položit záludnou Waynovu otázku: "Co na to váš svěrač?" ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mike Myers přesně, jak ho známe. Jeho zvláštní velmi krutý humor, který nemusí padnout každému a také nepadne. Jedni ho budou milovat, druzí nenávidět, třetí nebudou vědět, co si o něm myslet. Problematické a přesto aspoň někdy zábavné, vtipné a správně ujeté. Nelze nic jiného než každému říct, ať to zkusí a udělá si vlastní názor, stejně jako na ostatní Myersovi typické komedie jako je třeba Špionátor. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Letadlo, které proletí nad hlavou Wayna a Gartha, byl ve skutečnosti malý model. (don corleone)
  • Chlápek v obchodě s hudebními nástroji, který obsluhuje Wayna je Dana Strum, basista z metalových Slaughter. Důvod proč ho zastaví ve hraní "Stairway to Heaven" je ten, že v 70. letech šlo o nejohranější skladbu zákazníků, kteří si přišli zkusit kytaru. V obchodě je i viditelný nápis "No Stairway to Heaven". (don corleone)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama