Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna, rezisersky i herecky zvladnuta rodinna drama. Matt, topka ako vzdy, vlasaty francuzsky drobec zlaty a i ostatni zucastneni uveritelni. Mozeme sa len domnievat, ako vysluzily policajt vyriesil "nalez". Kazdopadne odporucam. Rozhodne vsak necakajte akcnu jazdu, ci nieco na sposob Neeson-ovho prveho filmu :) . 65% ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Já opravdu nepobírám, proč na takové hovna nenatrefím já sám, ale ony si najdou vždy mě. Je to nějaká diskriminace, že jsem jako černej? Chtěl tu někdo něco naznačit? Cítím se, tak špinavej. Každopádně, StojatáVoda mi připomněla, jak přes kopírák, velmi ale velmi sterilní dramák Cesta zpátky, kterou jsem viděl na začátku roku, a fakt si to připomínat nechci, prožít další zkurvený rok s homokovidem, fakt nechceš! Rodinný srálbol, s Matem v hlavní roli, je bakteriální hemeroid, co se s dalším drámovým katalogovým klišé, o matce samoživitelce, s nebezpečným únoscem, dcerou v kriminálu, (prý, že za vraždu, pche, to zabila školníka?), kulturní barikádou, spodní dělnickou třídou, nevzdělanýma dobrákama, co chodívaj každou neděli do kostela, hryže do výběhu análních otvorů otylých mamin, pasoucích na travnaté pastvě, plný bodláků a kopřiv. Americký jouda, s čízem u krku, a brindákem, se po pupku kutálí ve francouzském ghettu, nechá si ze své prdele udělat kabát ze slonoviny, a pořád hledá a hledá aliby pro debily, pro dcerku v pasťáku, která mimochodem připomíná opravdového Hannibala Napoleona, aspoň do oblasti ksichtu. Film, který se hodí jako kulisa, a u toho si můžu v klidu, dělat svoje věci, například hrát online piškovorky. Já už fakt těm rádoby rejžisérům a scénáristům, vymetu komín, a nacpu jim tam velkou záplatu, aby příště nevzniklo něco takovýho. Mohl bych být hodnej, a dát aspoň průjem, ale drž fekál, kámo. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Asi jako každý jsem o tohoto dramatu očekával kapánek více. Matt Damon mohl projevit daleko víc emocí, protože to je fakt dobrý herec. Možná i právě proto se jej režisér rozhodl obsadit do role, kde vlastně nemusí až tak moc hrát vnějškem, ale hlavně vnitřkem. Bill Baker se ocitá na morální křižovatce a ani já sám bych upřímně nevěděl jak z toho elegantně vybruslit. Snímek se dost vlekl a stopáž přes dvě hodiny je opravdu odvážná, až troufalá. Mně osobně to uteklo celkem rychle a každá scéna tady měla svoje místo. Pro mě osobně mělo největší emocionální dohru loučení s Mayou z Marseille. Hodnotil bych to jako docela odtažité komorní drama, které se vám ale dokáže dostat pod kůži, zapůsobit na vás svou výstavbou a celkovou atmosférou Francie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre Matta Damona bola bezpochyby účasť v tomto ambicióznom filme veľká výzva a populárny akčný hrdina to zvládol skvele. Až zabudnete, že sledujete jeho a prirodzene prepnete do vnímania postavy Billa, ktorý robí v živote neustále chyby. Tentokrát sa ale s tým rozhodol niečo urobiť a i keď sa snaží, nejaká tá chybička sa znova vlúdi. Osobná dráma kombinovaná s detektívnou zápletkou poteší atmosférou starého Marseille a nie zrovna očakávanými zvratmi a záverom. Očakával som tu určite vyššie hodnotenia, osobne mi tempo Stillwater nepripadalo vôbec pomalé. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak thrillerem bych tohle fakt vůbec nenazýval... Tím dramatem ano. Napínavý je to asi tak jako AZ kvíz... :o). Když nemluvím o bankomatu, tam je to samozřejmě thriller jako víno :o). Nudnej a příšerně dlouhej film, kterej ani nevím proč sem dokoukal do konce. Dceru Matta sem od začátku vůbec neměl rád a přál sem jí, aby v tom lochu vydržela co nejdýl a aby se co nejmíň dostala na plátno. Bohužel se mi ani jedno nesplnilo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)
  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno