foto

Tom McCarthy

  • nar. 7.6.1966 (53 let)
    New Providence, New Jersey, USA

Biografie

Tom McCarthy (1969, New Jersey, USA) je americký herec, který vedle seriálů (Boston Public, The Wire) účinkoval i ve filmech Dobrou noc a hodně štěstí (Good Night, and Good Luck, 2005), Syriana (2005) či Vlajky našich otců (The Flags of Our Fathers, 2006). Jako režisér a scenárista debutoval snímkem Station Agent (2003), který byl v premiéře uveden na festivalu Sundance, kde vyhrál Cenu publika. Vedle dalších ocenění získal film Cenu BAFTA za nejlepší původní scénář a na udělování Independent Spirit Awards pak Cenu Johna Cassavetese. V roce 2006 byl snímek v rámci sekce Sundance v Karlových Varech uveden též na MFF KV. Tamtéž McCarthy osobně představil svůj druhý film Návštěvník.

46. MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2015 Spotlight
2014 Švec
2011 Win Win
2007 Nezvaný host
2003 Přednosta

TV seriály

2017 13 Reasons Why (TV seriál)
Tape 1, Side B (S01E02)
Tape 1, Side A (S01E01)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Kryštůfek Robin
2015 Spotlight
2014 Milionový nadhazovač
Švec
2011 Win Win
2007 Nezvaný host
2003 Přednosta

TV seriály

2019 Nejsilnější hlas (TV seriál)
1995 (E01)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 Nejsilnější hlas (TV seriál)
2016 (E07)
2015 (E06)
2012 (E05)
další epizody (7)

Host

TV pořady

2014 Park Bench with Steve Buscemi (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(30)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace