Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Matt Damon tady nehraje žádnýho americkýho nadčlověka, nýbrž průměrnýho chlápka, kterej se učí žít se svejma chybama. A musím říct, že mě tentokrát setsakramentsky bavil. Film je trochu běh na dlouhou trat', ale řeší vážný problémy, takže se není čemu divit a šanci si rozhodně zaslouží. Za výkon Matta Damona si tohle civilní lidský drama zaslouží solidní čytři pecky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hutné komorní drama s plíživou atmosférou, které místo uspěchaného děje sází na pomalé budování atmosféry ve dvou příběhových obloucích. Tak asi nějak takto lze v několika slovech popsat snímek režiséra Toma McCarhyho Stillwater, který se vyjma těchto atributů může opřít i o spolehlivé herecké výkony (excelentní Matt Damon) či o neotřelý přístup k látce. Ve finále tedy dostaneme nekompromisně vyladěný snímek o síle lásky a morálních dilemat, který ve Vás svým pojetím bude rezonovat ještě hodně dlouho. Tohle se zkrátka vážně moc povedlo. Skvělá práce! „Life is brutal.” ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Asi jako každý jsem o tohoto dramatu očekával kapánek více. Matt Damon mohl projevit daleko víc emocí, protože to je fakt dobrý herec. Možná i právě proto se jej režisér rozhodl obsadit do role, kde vlastně nemusí až tak moc hrát vnějškem, ale hlavně vnitřkem. Bill Baker se ocitá na morální křižovatce a ani já sám bych upřímně nevěděl jak z toho elegantně vybruslit. Snímek se dost vlekl a stopáž přes dvě hodiny je opravdu odvážná, až troufalá. Mně osobně to uteklo celkem rychle a každá scéna tady měla svoje místo. Pro mě osobně mělo největší emocionální dohru loučení s Mayou z Marseille. Hodnotil bych to jako docela odtažité komorní drama, které se vám ale dokáže dostat pod kůži, zapůsobit na vás svou výstavbou a celkovou atmosférou Francie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taký zlý kasting som už dlho nevidel. Jediný z hercov, ktorý je aspoň trochu o niečom, je Matt Damon. A aj on je o ničom. Strašne nezáživný, matný, pomalý a divný film. V zásade mi nevadí, ak je niečo žánrovo neukotvené, ale musí to byť proste dobrý film. Stillwater dobrý film nie je. A k tomu je dlhý ako stonožka. Trpel som. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Upozornění na začátek. Přestože je zde Matt Damon a opět nosí batoh na jednom rameni, nečekejte ani náznak Bournea. Stillwater ve výsledku není thrillerem, protože se zde prakticky nevyskytuje napětí a přestože to ze začátku vypadá, na pátrání po vrahovi, aby se očistilo jméno neprávem uvězněné dcery, je film komorním a velice, velice pomalým dramatem o nápravě minulosti a cestě k tomu být správným rodičem. Matt Damon je fajn a možná hlavně díky němu se film dá bez větších výhrad shlédnout a přežít, ale opravdu opatrně. Trailer klame tělem a první třetina filmu také. Není zde akce a napětí se mírně objevuje v poslední třetině filmu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)
  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama