Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pobavilo. Amatérštinou, príšernou módou 90. rokov, príbehom, alebo akciou. Napríklad takou, pri ktorej prebieha prestrelka na ulici medzi autami a ak si všímate okolie, vidíte, že na ne ľudia nereagujú. No je to proste cool mestečko, tam sú na to zvyknutí. Kamera je absolútne psycho, buď si na "rybie oko" zvyknete, alebo vám bude prekážať celý film. Hrdina je necharizmatický (bacha, pod nebezpečným bielym tričkom nosí ešte tielko!), ale možno to bolo súčasťou hry. Určite poteší záver, ktorý sa snaží urobiť z komediálne ladeného príbehu niečo vážnejšie, ja by som ale privítal klasický happy end, keď som to už nedokázal brať vážne, tak ma ani takéto zakončenie emocionálne nemôže zasiahnuť. Ak porovnám dva slávne ultra lacné debuty El Mariachi a Sledovanie, Nolan jednoznačne vyhráva. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Keď zvážim že ide o celovečerný debut a že film stál dokopy 7000 dolárov, tak super. Na druhú stranu, kto videl Desperada... Rodriguez minimálne v Mariachim ukázal, že mu nechýbajú nápady, kreativita a to najmä pri zobrazení akcie, ktorá vyzerá na naozaj miniatúrny rozpočet výborne. Príbehovo je to v skratke to isté čo Desperado- čiže veľmi jednoduchý film. Ak by som videl Mariachiho pred Desperadom zrejme by som šiel na 4*. No keďže som videl ako prvý hollywodsky remake s budgetom 10 miliónov a plejádou hollywoodskych hviezd doplnených o ešte lepšiu, kreatívnejšiu a vymazlenejšiu akciu (holt, Rodriguez už mal peniaze aby naplno ukázal čo v ňom drieme) tak tentokrát musia stačiť lepšie 3*. 60% ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Vůbec to neni skvělý film, ale nevím co mě tak okouzlilo. Jestli to, že i při tak málo postavách je to velice krásný film a městečko je krásně depresivní a přitom takové sladké a živé. Jistě, není zde tolik akce jako v dalších "pokračováních", ale taky je to ze začátku 90. let, takže se to musí trochu respektovat. ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Dobre, Mariachi stal Rodrigueza asi tak 5 korún (aj to je možno už trochu veľa) a slúži to ako milý návod pre začínajúcich režisérov bez skúseností, ale viac menej to je tak všetko - nič zaujímavé, začne to, skončí to a u mňa ešte ak pridáme ten pocit nenávisti Rodrigueza, no na Oscara to nebude :-). ()

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Je to levne, je to kratke, je to svizne, je to super. Asi prevazne neherci hraji skvele, asi se mi to libilo i vic nez Desperado, ktere je uz moc holywoodske. Tohle je proste prvotina jak ma byt. Ale s vybornou osobitou kamerou, skvelou hudbou a super strihem i jednoduchym pribehem. Fakt super. Ne uplne cistych 5, ale 4 by byly rouhani :-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Film získal na Sundance Film Festival v roce 1993 Cenu publika. (Karlos80)
  • Vedlejší herci ve filmu jsou jen "nevinní" kolemjdoucí lidé. (Sufferer)
  • Robert Rodriguez do filmu nekladl vůbec žádné ambice. Vznik filmu okomentoval slovy: „Španělsky mluvený film pro mexický videotrh. Říkal jsem si: nikdo nebude ani vědět, že jsem ho natočil já. Robertů Rodriguezů jsou přece mraky. Když to nevyjde, svedu to na některého z nich.“ (Šéfik)

Reklama

Reklama