Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím, ale bylo to fakt dobrý, což moc často o amatérských filmech neříkám. Chvílema jsem nevěděl, jestli se koukám na něco vážnýho nebo na komedii s Etzlerem, ale nakonec převážilo to první. Stylovej závěr a příjemný, napětí udržující hudební doprovod byla dobrá volba pro režijní debut za 7 papouchů. Well done. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takhle debutovat asi hned tak někdo neumí . Ty kamerové prostřihy neměli chybičku. Opravdu, asi ta želvička věděla proč do toho městečka neleze!! Pochodování přes silnici bylo evidentně bezpečnější , co kdyby si jí v tom městečku někdo spletl??To El Mariachi zvolil jiný postup a do městečka šel, no a jasně že si ho někdo spletl. A ten někdo byl ještě čistě tak náhodou pěkný gauner.Opravdu dobrý a to že to bylo točený za málo peněz, tím lépe se to oceňuje. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Vůbec to neni skvělý film, ale nevím co mě tak okouzlilo. Jestli to, že i při tak málo postavách je to velice krásný film a městečko je krásně depresivní a přitom takové sladké a živé. Jistě, není zde tolik akce jako v dalších "pokračováních", ale taky je to ze začátku 90. let, takže se to musí trochu respektovat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pobavilo. Amatérštinou, príšernou módou 90. rokov, príbehom, alebo akciou. Napríklad takou, pri ktorej prebieha prestrelka na ulici medzi autami a ak si všímate okolie, vidíte, že na ne ľudia nereagujú. No je to proste cool mestečko, tam sú na to zvyknutí. Kamera je absolútne psycho, buď si na "rybie oko" zvyknete, alebo vám bude prekážať celý film. Hrdina je necharizmatický (bacha, pod nebezpečným bielym tričkom nosí ešte tielko!), ale možno to bolo súčasťou hry. Určite poteší záver, ktorý sa snaží urobiť z komediálne ladeného príbehu niečo vážnejšie, ja by som ale privítal klasický happy end, keď som to už nedokázal brať vážne, tak ma ani takéto zakončenie emocionálne nemôže zasiahnuť. Ak porovnám dva slávne ultra lacné debuty El Mariachi a Sledovanie, Nolan jednoznačne vyhráva. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

na to že se jedná o režisérův debut a že film stál sedm tisíc dolarů,které rodriguez získal tak,že na sobě nechal zkoušet nová antibiotika:-)se jedná o celkem zábavnou vykosovačku,na které je bohužel znát málo peněz,nic moc herci,vůbec celkově je film sice velice zajímavý,ale je prostě vidět že je to nízkorozpočtová nezavislá onanie režiséra,ve kterém se ukrývá veliký potenciál.s desperádem nesrovnatelné(jak jinak:-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Pravděpodobně proto, že neměli při natáčení dostatek rekvizit, je několik gangsterů ve filmu vyzbrojeno ''vzduchovou'' pistolí Marksman 1010C BB pistol. (HectorHagman)
  • Záverečné titulky filmu si Rodriguez údajne takmer celé vymyslel, vraj preto, aby snímka pôsobila ako skutočný veľkofilm. (kri.tino)
  • Děj filmu se odehrává ve městě Acuña. Odkazy na toto město se později objeví hned v několika filmech od Quentina Tarantina. V jeho filmu Kill Bill 2 (2004) se hlavní protagonistka Beatrix Kiddo (Uma Thurman) setkává s majitelem bordelu a zároveň šéfem gangu Acuna Boys působící právě v mexické Acuñe. Menší odkazy v podobě fast-foodových kelímků „Acuna Boys“ se objeví i ve filmech Grindhouse: Auto zabiják (2007) a Jackie Brown (1997). (LucasAbelle)

Reklama

Reklama