Reklama

Reklama

Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů

  • USA Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se dcera amerického prezidenta dostane v zábavním parku do úzkých a když navíc vyjde najevo, že z otcovy kanceláře ukradla prototyp nebezpečného maskovače, do akce musí být povoláni ti nejspolehlivější. Jsou povolány dva týmy malých agentů. Carmen a Juni Cortezovi a Gary a Gerti Gigglesovi. Tyto sourozenecké dvojice spolu neustále soupeří, ostatně podobný souboj se odehrává i mezi jejich rodiči. Otec Carmen a Juniho, Gregorio Cortez, má být zvolen novým ředitelem OSS, školícího centra pro agenty. Na slavnostním ceremoniálu je ale do této funkce jmenován otec Garyho a Gerti, Donnagon Giggles. Během slavnostní večeře jsou uspáni všichni dospělí a podivní číšníci ukradnou prototyp maskovače i přes veškerou snahu dětských agentů jim v tom zabránit. Maskovač je zbraň, která dokáže vyřadit z provozu veškerou elektroniku široko daleko. K odcizení přispěla i rvačka mezi Junim a Garym a proto je Juni vyloučen z OSS. Jeho sestra Carmen se však dostane do centrálního počítače OSS a znovu Juniho zaregistruje jako agenta a také změní plán pro následující akci. Garyho a Gerti pošle do pouště a jejich velkolepou akci poblíž Madagaskaru přidělí sobě a svému bratrovi... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez namíchal chutný guláš akce a vtipu. Skvělý dětský dobrodružný film u kterého jsem se snad ani vteřinu nenudil,kdyby to v tomto žánru bylo možné(tedy kdybych byl mladší patnácti) dal bych klidně *****.Ke kladnému hodnocení přispívá i obsazení mých oblíbenců Steveho Buscemiho a Dannyho Treja. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Snímek Spy Kids dokázal zapůsobit především skvělým nápadem a ještě lepší kombinací humoru, akce a vážných situací, a přesně to druhému dílu chybí. Důvod vzniku Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams je naprosto jasný, jedná se spíše o rychlou možnost výdělku u filmu spíchnutém horkou jehlou, přesto však dokáži dva mladí špioni zapůsobit i teď. Rodriguez se rozhodl příběh filmu zasadit do zcela nového prostředí, aby ho nikdo nemohl nařknout z přílišného opakování. Z toho samého důvodu bylo rozšířeno i špiónské oddělení a naši hrdinové získávají tak soupeře, kteří chtějí dokázat, že jsou lepší. Myslím si, že druhý díl Spy Kids trilogie za tím prvním nijak výrazně nezaostává a jedná se o vydařenou komedii. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ľahkosť, vtip a akcia prvého dielu sa do druhého dostali len s odretými ušami. Už úvodná akcia pôsobí infantilnejšie a menej vierohodne ako celý prvý diel a s postupujúcim časom sa situácia veľmi nezlepšuje. Ťažko povedať, čo mi vadilo na druhej časti najviac. Ale asi to bude tá originalita a ľahkosť prvej časti. Druhá časť je totiž všetko to, čo od sequelu očakávame vrátane jeho chýb. Ak sa s nimi zmierite, stále si môžete užiť viac ako 90 minút jednoduchej akčnej zábavy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První film, když už nic jiného, byl originální rodinný snímek, který mohl pobavit celou rodinu. Druhý film je pokračováním, které do hry vrací celou rodinu Cortezových, ale v hlavní roli jsou samozřejmě hlavně děti a jejich rodiče a následně ani prarodiče si v akci tolik neužijeme. Carmen a Juni se musí vyrovnat s novou hrozbou, která přichází z tajuplného ostrova. Jejich otec se zase musí vyrovnat s tím, že se nestal ředitelem špiónské organizace OSS. Ředitelem se stal muž, který je otcem dalších dvou dětských agentů. Gerti a Garry jsou silná konkurence pro Carmen a Juniho, ale přece by to nebyli oni, aby si se vším poradili. Rodriguez zase pustil svou fantazii na uzdu a na ostrově vytvořil spoustu monster, takže je film atraktivní po stránce digitální, i když na hodně z nich je znát nižší kvalita. U prvního filmu jsem měl z digitálních efektů přece jen trochu lepší pocit. A stejně tak i z příběhů. Tohle je jen honička za udělátkem, kdy záporák je na první pohled jasný, protože kdo to bude jiný, než nová postava? Nějaké zvraty tu jsou a Rodriguez pořád ukazuje, že je dobrým režisérem, ale přece jen to není něco, na co by jeho fandové a ostatní diváci měli dlouho vzpomínat. Rodina s dětmi si film užije určitě více než ostatní. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/mistrovsky-plan-nerdi-bel-ami-susi.html ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jojo, snobům se to nelíbí. Je to na ně příliš málo intelektuální. Myslím že i přes mírnou trapnost, jsou tihle Rodriguezovi špiónci vynikající, mezi dětmi téměř kultovní záležitost. Spy Kids je film plný známých herců v netradičních, ale vynikajících rolích, má to chytlavý příběh, dobrou hudbu, vtipné hlášky a pár výborných komických scén. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Druhý film natočený kompletně na digitální kameru s progresivním skenováním ve vysokém rozlišení. Režisér Robert Rodriguez koupil 2 digitální kamery potom, co porovnal výhody digitální kamery oproti filmu. (HappySmile)
  • Scéna, kde postava Antonia Banderase češe svému synovi vlasy, byla také ve filmu Čtyři pokoje v části "The Misbehavers", kterou také režíroval Robert Rodriguez, a ve které také hrál Antonio Banderas. (HappySmile)
  • Když se na scéně objeví Dinky Winks, můžete za ním vidět horskou dráhu. Je to Titan - nejvyšší a nejrychlejší horská dráha v celém Texasu. (HappySmile)

Reklama

Reklama