Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

To je tak, když čekáte pokus o novou Sedmičku a on je to ve skutečnosti duchovní nástupce Přísahy s Jackem Nicholsonem. Tedy příběh o posedlosti, která ničí životy vyšetřovatelů a vede je do místa, odkud není návratu. Hancock svůj záměr odhaluje pomalu, ale jde poměrně jasným směrem (protože nenabízí klasické hledání vodítek, ale jde čistě po postavách). Herecky mu to hodně drží tradičně přesný Washington a přímo fantastický Leto, který svým "splynutím s rolí" připomíná, že je jedním z největších talentů současného Hollywoodu (i když se mu to jeho metodické hraní ne vždy vyplatí, viz Joker). Malek je lehce upozaděný, v prvé řadě proto, že ta postava není moc zajímavá a Malek navíc nenachází potřebné nuance, aby si svůj charakter nějak oddělil od toho, co běžně hraje. Ale do trojlístku zapadne, a to je hlavní. Finále je v mnoha ohledech intenzivní, ale tam, kde jsem Nicholsonovi ono bezradné zoufalství na konci Přísahy věřil, se Střípky na můj vkus zatočí až do příliš optimistického směru. Přitom ona akce by rozhodně snesla silnější reakci. Velmi zajímavá je volba hudby Thomase Newmana. Tradiční tenzi pro kriminálky podobného ražení střídá se svým typickým "feeling good" doprovodem a... vlastně ani nevím, jestli mi to sedlo nebo ne. Střípky jsou každopádně zajímavé drama s poměrně netradiční atmosférou a řadou silných momentů. A hlavně to NENÍ detektivka, to by bylo dobré vědět dopředu. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja osobne film tak tragicky nevidím. Možno by som si prial, aby to dopadlo inak a je pravda, že jeden z detektívov počas finálnej polhodiny urobí tak školácku chybu a zlé rozhodnutie, že to môže divákov v mnohom sklamať. Pretože je nám dopredu jasné, že to nemôže dopadnúť inak, než zle. Ale to je na inú debatu a do spoilerov zachádzať rozhodne nechcem. Na "The Little Things" podľa mňa funguje atmosféra. Chcel som vedieť ako to celé dopadne a vidieť vraha zatknutého. Jared Leto je tu miestami ako skutočný šialenec a očividne mu takéto role idú veľmi dobre. Sympaťák roka to rozhodne nebude. Ale svoju rolu celkom dobre zvládal. Denzel Washington a Rami Malek pôsobia ako veľmi uveriteľná dvojica. A svoje role veľmi dobre zvládajú. Ich vzájomná dôvera je dobre spracovaná a myslím si, že Joeov príbeh je aj celkom zaujímavý. Keď na konci pochopíme všetky súvislosti, tak to rozhodne zanechá dojem. No pravdou je, že po skutočne efektnom úvode, kde sa Sofia Vassilieva snaží zachrániť pred vrahom, ktorý ju prenasleduje som sa už nedočkal scénky, ktorá by sa mi vo filme nejako extra zaryla pod kožu. A to je asi najväčšia škoda. Hudba vo filme sa mi páčila, natočené je to slušne, a John Lee Hancock ako režisér zvláda svoju prácu tradične dobre. Možno to neponúka moc, ale mne to stačilo. Hodnotenie: B ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Střípky nejsou špatnej film. Teď (únor 22) tu mají 61 %, což mi přijde níž, než by si zasloužil. Je to spíš takový dolní okraj červené. Nápad je dobrý a všichni tři herci mě tam bavili. Možná to není až tak moc o vyšetřování jako o tom, co se těm policajtům honí v hlavě a chybí tomu víc drive, takže u toho možná místy usnete. Konec to u mne hodně vylepšil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fíha, mít na place tři oscarové herce, solidní námět a stejně z toho není látka, o které si budou fanoušci poctivých thrillerů vyprávět. Protože John Lee Hancock. Ten to má u mě dost rozházené připitomělou, nepochopitelně přeceňovanou a hodně nevkusnou hrou na city v podobě Zrození šampiona. Nespravil to ani rutinním životopisným snímkem Zachraňte pana Bankse a také svou Dálniční hlídku zašlapal do průměru. A to měla zajímavý námět. Střípky začínají skvěle. Starý dobrý Denzel před lety coby detektiv opustil za podivných okolností Los Angeles a skončil jako řadový polda. Rutinní úkol ho přivede zpět do velkého světa, protože talentovaný detektiv Rami Malek zrovna pátrá po hovadu, které se zaměřuje na mladé ženy. Denzel je tu za skleslého staříka, který v sobě má pořád čich na zločin i posedlost, která mu kdysi zničila kariéru i soukromý život. Pak se na scéně objeví umaštěný Jared Leto a první hodinka je prostě moc fajn. Je to pomalé, oldschoolové, atmosférické. Zadumaní detektivové, magor, který má evidentně nakoukané kriminálky. Druhá půlka pak asi diváky rozdělí. Protože Hancock mnohými kroky leccos naznačil a rozehrál, a pak to tak nějak uťal. Kdo ví, zda to byl záměr od začátku, nebo prostě jen v polovině zjistil, že neví, kudy kam. Závěr by rozhodně snesl jinou gradaci i jiné emoce. Nehledě na to, že podobné (i tady zmiňované) kousky se chlubí pořádným napětím, syrovostí a scénami, které vyčnívají a divák si je rád pustí znovu. To u Hancocka chybí. Čtyři (nadhodnocené) hvězdy ale nakonec dám, protože v téhle divné době jsem za každý podobný kousek s výbornými hereckými hráči rád. Ač je tenhle nakonec spíš druholigovou podívanou. Ale zklamání si představuju jinak. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bývalý detektiv uklizený na venkov se náhodou nachomýtne k vyšetřování vraždy, která má mnoho společného s jeho nevyřešeným případem. A tak se společně s mladým detektivem pouští do vyšetřování. První polovina jede podle osvědčené šablony, ale to tady vůbec nevadí. Užíval jsem si Washingtonovu kostrbatou spolupráci s Malekem, pomalé tempo i oldschoolovou atmosféru. Když se na začátku druhé poloviny objevil na scéně hlavní podezřelý, šlo všechno do kopru a zůstalo jen to pomalé tempo. Postavy se začaly chovat idiotsky, Leto zůstal částečně v roli Jokera a přehrával co to šlo a nijak zvlášť mě neoslovilo ani rozuzlení. Vzhledem k první hodině je výsledný dojem zklamáním. 50% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Aby vyzeral zlovestnejšie, Leto nosí tmavé kontaktné šošovky, keďže oči má modré. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno